Clomid for menn: fruktbarhet, effektivitet, bivirkninger og mer

Beskrivelse

Clomid er et populært merke og kallenavn for den generiske Clomiphene Citrate.

US Food and Drug Administration (FDA) godkjente dette stoffet for muntlig fruktbarhet for bruk hos kvinner som ikke klarer å forbli gravid. Treffer hormonbalansen alle’kroppsinnredning og favoriserer eggløsningen.

Clomid godkjent av FDA bare for bruk hos kvinner. Noen ganger er det foreskrevet off-label som en behandling for infertiliteten hos menn. Mer informasjon om # 8217; bruk av off-label reseptbelagte legemidler.

Clomid er en effektiv behandling for mannlig infertilitet? Les videre for å lære mer.

Hvordan clomid fungerer?

Clomid blokkerer samspillet mellom # 8217; østrogenhormon med hypofysen. Når østrogen samhandler med hypofysen, produseres mindre luteiniserende hormon (LH) og follikkelstimulerende hormon (FSH).

Dette fører til en reduksjon i testosteron og derfor å synke i sædproduksjon. Siden Clomid blokkerer østrogeninteraksjonen med hypofysen, C & # 8217, er en økning i LH, FSH og testosteron i kroppen.

Den optimale dosen i menn er ikke etablert. Den administrerte dosen kan variere fra 12.5 til 400 milligram (mg) om dagen.

TIL Nylig revisjon Anbefal en første dosering på 25 mg tre dager i uken og deretter en langsom titrering og # 8211; o Doseringsjustering & # 8211; til dosen er 50 mg per dag etter behov.

Høye doser av Clomid kan faktisk ha en negativ effekt på antall spermatozoer og på motilitet. Alltid samarbeider med legen din for å sikre tilstrekkelig dosering.

Når Clomid er foreskrevet?

Clomid er foreskrevet av etikett for den mannlige infertiliteten, spesielt hvor lave testosteronnivåer observeres.

Sekund Sentre for sykdomskontroll og forebygging, Både en mannlig faktor og en kvinne er identifisert i 35% av par som møter vanskeligheter med å forsøke å bli gravid. I # 8217; 8% av parene er identifisert bare en mannlig faktor.

Mange ting kan bidra til mannlig sterilitet. Disse inkluderer:

 • Testikulære skader
 • overvektig eller fedme
 • Intens bruk av alkohol, anabole steroider eller sigaretter
 • hormonell ubalanse, forårsaket av en feilaktig funksjon av hypofysen eller fra eksponeringen til en overdreven mengde østrogen eller testosteron
 • Medisinske forhold, inkludert diabetes, cystisk fibrose og noen typer autoimmune sykdommer
 • Kreftbehandling som involverer noen typer kjemoterapi eller stråling
 • Varicocele, som er innsnevrede årer som forårsaker at testiklene overopphetes
 • Genetiske sykdommer, for eksempel en mikroduksjon i Y-kromosomet eller i Klinefelter syndrom

Hvis legen mistenker den mannlige infertiliteten, vil bestille en Spermanalyse «8217. De vil bruke en prøveeksempel for å evaluere antall spermatozoer, så vel som formen og bevegelsen av spermaen.

Hva er bivirkningene av dette legemidlet?

Det er få kontrollerte studier på [8217; bruk av clomid hos menn. Imidlertid inkluderer mulige bivirkninger på grunn av induserte hormonelle endringer:

Clomid bivirkninger er typisk reversible etter narkotikaavbrudd. Hvis noen av bivirkningene som er nevnt ovenfor, oppstår under klomidinntaket, avbryter du clomidinntaket og konsulter en lege.

Effektivitet for fruktbarhet

TIL Nylig revisjon Dell’Clomid bruk i tilfeller av mannlig infertilitet har funnet motstridende resultater om effektiviteten eller alle «8217;.

Noen av de undersøkte studiene har vist en moderat forbedring i antall spermatozoer hos menn med lavt antall spermatozoer eller uforklarlig infertilitet.

Andre har ikke indikert noen forbedringer enn placebo eller en ubehandlet kontroll. Dette var spesielt sant når man så på resultatene av graviditeten.

TIL nylig studie viste en økning i graviditetene da infertile menn har tatt en kombinasjon av clomid og vitamin og sammenlignet med placebo.

Men studien sammenlignet imidlertid ikke Clomid / Vitamin Group og med en gruppe som hyret Clomid alene. Som et resultat var studien ikke i stand til å gi informasjon om det faktum at kombinasjonen av Clomid med vitamin og øker L’effektivitet i forhold til graviditet.

I en 2015 Studio, Forskerne delte deltakerne med diagnose av mannlig infertilitet i tre grupper:

 • Gruppe A: Deltakere som bare tar vitamin E.
 • Gruppe B: Deltakere som bare tar Clomid
 • Gruppe C: Deltakere som tar clomid og vitamin E.

Resultatene av studien viste en økning i den gjennomsnittlige sædkonsentrasjonen i alle tre gruppene. Gruppe C viste den høyeste økningen. Gruppe A viste den nest høyeste økningen. Dette var en begrenset studie. Begrensningene inkluderer:

 • Liten prøvestørrelse
 • placebo
 • Fravær av graviditet i alle tre gruppene

En annen Nylig revisjon Det foreslo at den mest sannsynlige befolkningen som vil ha nytte av behandlingen med Clomid, er mennene med uforklarlig infertilitet og motilitet og form av spermatozoa fra normal til lavere gjennomsnitt.

Det antas at hannene i denne befolkningen ville kunne bruke Clomid til å nå en rekke spermatozoer som ville gjøre dem gode kandidater til L’kunstig inseminering.

Andre behandlinger for den mannlige faktoren infertilitet

Avhengig av årsaken, kan mannlig infertilitet behandles ved hjelp av forskjellige metoder:

Medisinering

Andre medisiner er tilgjengelige som legen kan foreskrive for hormonell ubalanse. Disse stoffene øker også mengden testosteron og reduserer mengden østrogen i kroppen.

Kirurgi

Hvis C’det er en blokk som forhindrer spermtransport, kan legen anbefale kirurgi for å reparere den. Kirurgi kan også korrigere varicocele.

Kunstig befruktning

I denne behandlingen er en spesiell sædpreparat satt inn i # 8217; en mors livmor. Før # 8217; kunstig inseminering, moren kan ta medisiner som fremmer eggløsningen. Les disse oppmuntrende suksesshistorier i # 8217; kunstig inseminering.

In vitro befruktning

In vitro fertilisering (IVF) innebærer å håndtere både Dell’egg og # 8217; befruktet embryo utenfor kroppen. Eggene fjernes fra eggstokkene til moren med en nål. Eggene blir så kombinert med sperma i laboratoriet. L’Resulterende embryo blir så returnert til moren til moren.

En spesifikk form for in vitro befruktning kalt intracoplasmisk sperma injeksjon (ICSI) kan brukes i tilfeller av mannlig infertilitet. ICSI; ICSI forventer injeksjonen av en enkelt spermatozoo i # 8217;.

L & # 8217;

Clomid brukes vanligvis som en behandling av … infertilitet hos kvinner. Det er ikke godkjent av FDA for bruk hos menn, men det er ofte foreskrevet avmerking for behandling av # 8217; mannlig infertilitet.

L’Clomid inntak kan føre til en økning i testosteron og antall spermatozoa. Studier på effekten i menn har hatt motstridende resultater.

Det er flere behandlinger for den mannlige infertiliteten, inkludert:

Snakk med legen din om alternativene dine hvis du er i tvil om mannlige fruktbarhetsfaktorer.

Kontakt forholdet på Healthline Fertility Status for mer informasjon om gjeldende holdninger, bevissthet, opsjoner og nåværende kostnader forbundet med infertilitet.