Clitoris forstørret: årsaker, behandling, andre symptomer og mer

Jeg burde være bekymret?

Selv om det ikke er noen størrelse på Clitoris & # 8220; media & # 8221;, vet du hvilken størrelse og # 8217; medium utseende for deg. L’utvidelse er vanligvis forårsaket av Seksuell spenning, men det er noen forhold som kan føre til at klitorisene forblir forstørret i lengre tid.

Dette er vanligvis ikke en grunn til bekymring med mindre du begynner å føle ubehag, smerte eller angst. Disse symptomene kan skyldes A’underliggende infeksjon eller et medisinsk problem.

Fortsett å lese for å lære mer om hva du kan være bak symptomene dine, og når du skal gjøre en avtale med legen din.

Hvis det er forstørret bare i noen dager

L’Midlertidig utvidelse er vanligvis knyttet til # 8217; seksuell spenning. Når du er spent, øker blodstrømmen til kjønnsorganene. Din klitoris og leppene dine vil svulme som gleden øker. Når du kommer til orgasmen, vil størrelsen på klitorisen minke og kjønnsorganene dine kommer tilbake til deres tilstand ikke brydde seg om raskere.

Når du kommer til orgasmen, er du i stand til å frigjøre all seksuell spenning som har akkumulert i kroppen din. Uten den løsningen, bankende og hevelse i kjønnsorganene, inkludert klitoris, vil redusere langsommere. Klitoris kan også forstørres i en lengre periode hvis du ofte er spent, men du opplever ikke en utgivelse.

Men # 8217; Seksuell spenning er ikke den eneste grunnen til at klitorisene dine kan forstørre. Noen forhold og infeksjoner kan forårsake en midlertidig betennelse i vulvaen, som inkluderer klitter og lepper.

L’Betennelse i vulvaen er også kjent som vulvitt eller vulvovaginitt. Det kan skje på grunn av:

  • Allergiske reaksjoner på materialer eller kjemiske stoffer i klær, kremer, kondomer og andre produkter
  • Svamp eller bakterielle infeksjoner, inkludert gjærinfeksjoner, scabies og pubic lus
  • hudforhold, som dermatitt eller eksem
  • Penetrasjon eller langvarig onani

Hvis det er forstørret i en uke eller mer

L’Langvarig utvidelse, kjent som Clatoromegaly, kan skyldes:

Hormonelle lidelser

Et overskudd av androgenhormoner, som testosteron, kan øke størrelsen på klitten din. Høyt testosteronnivåer kan naturligvis være tilstede i kroppen eller som følge av anabole steroider.

Kvinner som har en polycystisk eggstokk (PCOS) eller andre endokrine lidelser har ofte høye nivåer av androgener, som kan forårsake klitsavslakt.

Dette ses ofte også hos barn født med medfødt adrenal hyperplasi (CAH). Denne genetiske sykdommen kan indusere et barn for å produsere en overdreven mengde androgener, som kan forårsake forstørret klit.

Ovarie tumorer

Noen typer eggstokkende tumorer, som hud-leydig celletumor og steroidcelletumor, kan produsere androgener. L’økning i androgener kan forårsake størrelsen på klitstørrelsen, blant annet symptomer.

Når du skal se legen din

Hvis klitorisen ikke kommer tilbake til sin vanlige størrelse innen en dag, bør du konsultere legen din. Du bør også konsultere legen din dersom du føler smerte, ubehag eller blødning. Disse symptomene kan være et tegn på en «vaginal infeksjon på» 8217; annen underliggende medisinsk tilstand.

Når det er sagt, trenger du ikke å vente på symptomene for å gjøre en avtale. Hvis du føler deg ubehagelig med størrelsen på klitorisene dine, eller hvis størrelsen påvirker sexlivet ditt, kontakt legen din for å snakke om behandlingsalternativer som kan fungere bedre for deg.

Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige?

Dine behandlingsalternativer vil avhenge av den underliggende årsaken. I mange tilfeller kan anvendelsen av en medisinert krem ​​være nok til å lindre symptomene.

Slik behandler du en forstørret klitoris hvis:

Du har en allergisk reaksjon.

Du bør slutte å bruke produkter eller bruke klær som forårsaker reaksjonen. Det kan også trenge å bruke en benkekortisonkrem (OTC) for å redusere irritasjonen og kløen. Legen kan også fortelle deg å lage en halvup og bruke en aktuell østrogen krem ​​for å lindre symptomene.

Du har en infeksjon på 8217;.

Hvis symptomene er tilstede, er det en sopp eller bakteriell infeksjon, vil legen foreskrive orale legemidler for å eliminere infeksjonen. De kan også anbefale en benk eller reseptbelagte krem ​​for å lindre symptomene.

Du har en endokrin lidelse.

Legen kan foreskrive hormonell terapi hvis du har høye nivåer av androgener forårsaket av en endokrin lidelse som PCOS. Hormonal terapi vil være i stand til å lindre symptomene og muligens redusere klitorisens størrelse. Legen kan også foreslå reduksjonen Clitryoplasty, en kirurgisk prosedyre som brukes til å fjerne volumet fra klitteren.

Du har en eggstokkreft.

Kjemoterapi, hormonbehandling, radioterapi og kirurgi er alle muligheter til å behandle eggstokkreft og dets symptomer. Cliplasty kan også utføres for å redusere størrelsen på klitten.

Det er forårsaket av cah.

Legene utførte reduksjonsklipet på barn født med CAH for å redusere størrelsen på klitoris, selv om praksisen anses som kontroversiell.

Dette kan føre til komplikasjoner?

Å ha en forstørret clit legger deg ikke i fare for andre sykdommer, infeksjoner eller lidelser. Barn født med CAH, for eksempel, vokser for å leve et fysisk sunt liv.

Men å ha en forstørret klitoris kan forårsake angst eller ubehag for noen kvinner. Det er viktig å snakke med legen din hvordan du føler. De kan jobbe med deg for å utvikle en symptomstyringsplan som passer best til dine behov og ta kontakt med ressurser for støtte i ditt område.

Hva er perspektivet?

En forstørret klitoris er vanligvis ingenting å bekymre seg for. Ofte kommer klitorisene tilbake til sin forrige form. I noen tilfeller kan det være nødvendig å ta medisiner eller gjennomgå kirurgi som vil bidra til å redusere størrelsen på klitten. Det er viktig å snakke med legen din hvis du er bekymret for størrelsen på klitorisene dine og for andre symptomer du kan finne.