Clinodattilia: Definisjon, bilder, behandling, kirurgi og mer

Beskrivelse

Et barn født med Clinodattilia har en buet finger på en unormal måte. Fingeren kan være så buet for å overlappe med andre fingre. Den foldede fingeren fungerer vanligvis godt og gjør ikke vondt, men utseendet kan gjøre noen barns krigende.

Clinodattilia er sjelden og påvirker om 3 prosent av barn født i den generelle befolkningen. Noen finger av begge hender kan buede på grunn av klinodattilia. Det er imidlertid uvanlig at fingrene i begge hender påvirkes.

Om 25 prosent Barn med Downs syndrom har denne tilstanden. Hos barn med Downs syndrom, er det noen ganger tommelen som er foldet bort fra de andre fingrene. I de fleste er imidlertid liten finger vanligvis påvirket, med artikulasjonen nærmest # 8217; bøyd spiker mot den ringformede;.

Bilder av Clinodattilia

Hva årsaken?

Clinodattilia er en medfødt tilstand. Dette betyr at et barn er født med det, i stedet for å utvikle det senere. Den uvanlige form kan skyldes veksten av en unormal fingerben eller et problem med en voksende tallerken i en av fingerbenene.

Det er ikke klart hvorfor noen barn har dette problemet, og andre ikke gjør det. Imidlertid er det forbundet med visse lidelser, for eksempel:

  • Downs syndrom
  • Klinefelter syndrom
  • Turner syndrom
  • Anemi av fanconi

Selv The Clinodattilia er Mer vanlig i gutter i jentene. Det kan også være en genetisk komponent, selv om mange barn født med Clinodattilia er den første i deres familier for å få denne tilstanden.

Det er usannsynlig at du har et andre barn med Clinodattilia bare fordi ditt første barn hadde tilstanden. Hvis imidlertid ditt første barn også har nede og Clinodattilia syndrom, er sjansene dine for å ha et andre barn med Downs syndrom høyere.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

I små tilfeller kan klinodattilia ikke være synlig før et barn ikke er noen år gammel. Ofte kan klinodattilia imidlertid diagnostiseres foreløpig umiddelbart etter fødselen.

En grundig fysisk undersøkelse av hånden vil inkludere bevegelsesområdet tester for å avgjøre om bevegelsen og koordinasjonen av hånden er berørt. Vanligvis utføres røntgenstråler for å bekrefte en diagnose. De vil vise et C-formet bein i den buede fingeren.

A’Prenatal ultralyd kan oppdage Clinodattilia, men det er ingen behandling som kan gjøres mens et barn er i mors livmor.

Hvilke behandlingsalternativer er?

Siden Clinodattilia vanligvis ikke forårsaker symptomer og ikke seriøst begrenser den interesserte fingeren, kan barnets lege ikke anbefale noen behandling.

Det er ikke tilrådelig å holde fingeren med en nærfinger for å hjelpe med å rette den. Det kan forverre hitens helse og vekst.

I små tilfeller kan barnets lege velge å overvåke veksten av fingrene og hånden for å observere tegnene at tilstanden forverres eller affektiv funksjon.

Når kurven er større enn Grader 30, Håndfunksjonen kan kompromitteres og kirurgisk behandling kan være nødvendig. Kirurgi har vanligvis de beste resultatene når barnet er ung og beinene vokser fortsatt.

Kirurgi for behandling av Clinodattilia involverer vanligvis:

  • trekke ut en seksjon i form av en buet benkile
  • stabilisere seg
  • Sørg for at beinene og stoffet i hitfingeren er lined opp riktig til det indre av fingeren
  • Justere fingeren som ble operert med de andre fingrene

En kast eller en splint vil bli plassert på fingeren mens du helbreder etter operasjonen;. Hånd og # 8217; underarmene kan plasseres i en slynge for videre beskyttelse. L’Operasjonen innebærer vanligvis en ortopedisk kirurg og en plastikkirurg. De to legene bekrefter at fingerfunksjonen opprettholdes eller forbedres, og bidrar også til å sikre at aspektet av fingeren er så vanlig som mulig.

Behandling kan også føre til fysioterapi og ergoterapi etter beinhelbredelse.

Hva er perspektivet?

De langsiktige prospektene er veldig gode for de som er født med Clinodattilia. Hvis tilstanden er vellykket behandlet med kirurgi, er det muligheten for at Clinodattilia kan gjentas i den fingeren. Men barnet ditt kan leve et langt liv uten ytterligere tegn eller komplikasjoner fra Clinodattilia.

Siden Clinodattilia kan skyldes et problem med vekstplaten i en finger, bør du være oppmerksom på andre vekstrelaterte problemer med barnet ditt. Snakk med sønns barnelege av noe annet tegn på bein eller vekstanomalier. Og hvis du vurderer kirurgi for å behandle fingeren, se etter en erfaren spesialist i behandlingen av barn med Clinodattilia.

Barnets lege bør også indikere når det er godt å gjenoppta normale aktiviteter med den berørte hånden.