Clindamycin for tanninfeksjon: Formål, fordeler, bivirkninger

Tenninfeksjoner krever ofte antibiotikabehandling. Clindamycin er en type tincosamid antibiotika som brukes til å behandle en rekke bakterielle infeksjoner, inkludert tanninfeksjoner.

Det er generelt administrert som et oralt antibiotikum, men det kan være nødvendig intravenøs clindamycin for alvorlige tanninfeksjoner.

Hvis ikke behandlet, kan tenninfeksjoner spre seg raskt til andre områder, så det er viktig å sørge for å forstå behandlingsplanen fullt ut anbefalt av legen fullt ut.

Fortsett å lese for å lære mer om’Inntak av clindamycin for A’tanninfeksjon, inkludert tiden som kreves for å begynne å jobbe.

Hva er fordelene med 7117; inntak av clindamycin for A’tanninfeksjon?

Penicillinic antibiotika, som penicillin eller L’amoxicillin, er mer vanlig brukt til å behandle tanninfeksjoner.

Clindamycin kan være nyttig hvis du er allergisk, eller du har ikke vært vellykket med penicillinic antibiotika.

Det er også aktivt mot en rekke bakterier. Dette er viktig når det gjelder tanninfeksjoner, som ofte involverer ulike typer bakterier.

Hvor mye skal jeg ta?

Du vil sannsynligvis bli foreskrevet en syklus på syv dager med Clindamycin for A’tanninfeksjon. I hver av disse syv dagene, vil du sannsynligvis måtte ta en dose hver sjette times.

Det kan være en eller to kapsler i en dose. Pass på at du følger instruksjonene som følger med reseptbelagte.

Du kan ta clindamycin før eller etter å ha spist. Noen mennesker prøver halsirritasjon under clindamycininntaket, men følger dosen med et fullt glass vann; vann kan hjelpe deg med å unngå det.

Når det begynner å fungere?

Når du begynner å ta Clindamycin, vil du sannsynligvis merke en forbedring i symptomene etter en eller to dager. Hvis symptomene dine ikke forbedrer eller synes å forverre etter å ha ansatt Clindamycin i noen dager, kontakt legen din.

Du kan være allergisk mot clindamycin?

Allergiske reaksjoner på clindamycin er sjeldne. Hvis du utvikler noen form for utslett under clindamycininntaket, kontakt legen din: Dette kan være et tegn på A’narkotikaallergi.

I sjeldne tilfeller er det mulig å ha en potensielt farlig reaksjon for livet som heter anafylaksi.

Symptomene vises vanligvis innen 30 minutter fra’ansette et stoff og kan inkludere:

 • Urticaria og pruriginøse blåmerker
 • hevelse hals, som kan forårsake hissing puste og problemer med å puste eller svelge
 • Thoracic undertrykkelse
 • Abdominal kramper
 • Han retched
 • diaré
 • svime av
 • Følelser av ulykke

Selv om risikoen for at en anafylaktisk reaksjon på Clindamycin er lav, er det viktig å vite hvordan du gjenkjenner tegnene. L’Anafylaksi er en medisinsk nødsituasjon som krever umiddelbar behandling.

Clindamycin kan forårsake bivirkninger?

L’inntak av clindamycin kan forårsake en rekke bivirkninger, inkludert:

 • diaré
 • kvalme eller oppkast
 • tap av Appetit

Du kan bidra til å redusere kvalme og oppkast ved å delta på et enkelt kosthold og blanda under clindamycininntaket. Unngå krydret eller rik mat som kan irritere magen. L’å ta en probiotisk, som kan bidra til å rekonstituere gunstige bakterier i # 8217; tarmene kan også minimere bivirkninger.

Hvis hyppig vandig diaré oppstår under clindamycininntaket, kontakt legen din før du tar en annen dose med en annen dose. I sjeldne tilfeller, L’inntak av clindamycin kan øke risikoen for vanskelig Clostridium-infeksjon.

C. diff oppstår når bakteriene balanserer i # 8217; tarmen er avbrutt, som under antibiotikabehandling. Dette kan vokse bakterier uten kontroll, noe som potensielt kan føre til en alvorlig infeksjon.

Symptomene på c. Diff for å holde d’øye inkluderer:

 • Vandig diaré opp til 15 ganger om dagen som kan holde blod eller pus
 • Sterk magesmerter
 • Lav klasse feber
 • tap av Appetit
 • kvalme

Clindamycin er trygt for alle?

Clindamycin er trygt for de fleste, inkludert gravide eller lakterte. Hvis du ammer, hold øynene dine åpne for tegn på diaré eller bleiedermatitt i barnet ditt.

Før du tar Clindamycin, sørg for at du informerer leverandøren din av tidligere allergiske reaksjoner du har hatt til medisiner. Fortell dem selv om du har fordøyelses- eller tarmtilstand som forårsaker diaré.

Clindamycin kan samhandle med andre legemidler, så sørg for å fortelle ham om du også antar:

 • erytromycin
 • Anti-Diarrhronic-legemidler som inneholder aktive prinsipper Loperamid og difenoksylat / atropin
 • Mironilassants som inneholder de aktive prinsippene Pancuronium og Tubacurina

Bunnlinjen

Ikke alle tenninfeksjoner krever antibiotikabehandling. Hvis du har en «8217; tanninfeksjon som krever antibiotika, og du er allergisk mot penicillin eller penicillinbehandling, var ikke effektiv, clindamycin kunne foreskrives.

Din antibiotika syklus skal vare omtrent en uke, og du vil vanligvis måtte ta en eller to piller hver sjette times. For å forhindre infeksjonen fra gjentakende, må du sørge for at du tar hele dosen av antibiotika som foreskrevet.