Cistefellea Kontrakt: Symptomer, årsaker, diagnose og behandling

COS’er en galleblærekontrakt?

Din galleblæren er et lite ovalformet organ som ligger bak leveren din. Fungerer som en galle innskudd. Gallen er et fluid som produseres av leveren for å hjelpe fordøyelsen og fjerne avfallsmaterialer fra kroppen.

Når maten forlater magen din til din tykkere tarm, frigjør din galleblære gallen for å bryte ned fett og næringsstoffer. Det bruker også et stoff som kalles bilirubin for å eliminere kolesterol og gamle røde blodlegemer.

En galleblærekontrakt betyr at galleblæren har redusert dimensjoner og kan ikke være synlig i en bildebehandlingstest. Dette kan forhindre at galleblæren skal fungere skikkelig.

Fortsett å lese for å lære mer om symptomene på en galleblære og hva årsaken.

Hva er symptomene på en galleblærekontrakt?

En galleblære som ikke alltid forårsaker symptomer.

Men i noen tilfeller kan du merke:

 • Akutt smerte i # 8217; magen øverst til høyre eller under brystet
 • Smerte i den sentrale øvre ryggen eller høyre skulder
 • tap av Appetit
 • Kvalme og oppkast
 • diaré
 • gulsott

Symptomene på en blærekontrakt er avhengig av den underliggende årsaken.

Hva forårsaker denne tilstanden?

Din galleblæren smalter naturlig når den frigjør gallen for å hjelpe fordøyelsen. Dette er en del av den normale fordøyelsesprosessen, og forårsaker vanligvis ikke noen symptomer.

I andre tilfeller er en galleblærekontrakt forårsaket av:

 • Gallestein. Disse høstes hardt av stoffer som kolesterol eller bilirubin. Galdeberegninger kan blokkere gallekanalene og forhindre at galleblæren frigjør gallen.
 • Betennelse. L’Kronisk betennelse kan forårsake arr av galleblæren vevet. Dette kan gjøre det vanskeligere for galleblæren som lagrer og frigjør gallen, som kan påvirke fordøyelsen av noen næringsstoffer.
 • Cystisk Block Dell’Duck. Den cystiske kanalen er veien til gallen mellom leveren, galleblæren og de biliske kanalene som forbinder galleblæren til Gustard;. Hvis galleberegninger eller andre stoffer blokkerer cystisk kanal mellom leveren og galleblæren, kan gallen ikke transporteres til galleblæren, noe som forårsaker krymping.
 • Herdet galleblær. Også kjent som porselen galleblære, kan denne tilstanden være et resultat av for mange gallesteiner, men eksperter er ikke sikre på den nøyaktige årsaken. Denne tilstanden er forbundet med Høyere risiko For galle kreft.

Som en galleblæren er diagnostisert?

Hvis du har symptomer på et galleblæreproblem, vil legen begynne med å stille noen spørsmål om:

 • symptomer du la merke til
 • Når symptomene startet
 • Hvor ofte vet du symptomene
 • Hvis symptomene dine er konstante eller gå og kommer
 • Uansett, som visse matvarer eller aktiviteter, som gjør at du forsvinner eller forverrer symptomene

Basert på disse detaljene, kan legen bruke noen metoder for å diagnostisere en galleblære og årsaken.

Ultralyd eller TC

A’Ultralyd gir A’bilde av galleblæren og nærliggende strukturer. Du må kanskje unngå å spise før en / # 8217; ultralyd for å sikre at sammentrekningen ikke skyldes normal fordøyelse. En galleblærekontrakt vil være svært vanskelig eller umulig å se på ultralydsbilder.

L’Ultralyd kan også markere betennelse eller gallesteiner som kan forårsake symptomer.

Legen kan også bruke TC-skanninger for å få en tverrsnittsdel av galleblæren, spesielt hvis de ikke kan se det på en ultralydsbilde.

blodprøve

En komplett emochocytometrisk eksamen kan hjelpe legen din til å diagnostisere underliggende forhold som kan påvirke galleblærens funksjoner. Dette kan inneholde lavlast, pankreatitt og komplikasjoner forårsaket av galleberegninger eller hindring av gallekanalen.

HIDA-test

Legen kan foreskrive A’injeksjon av et stoff som gjør det lettere å se galleblæren i en bildebehandlingstest. En vanlig metode for dette er en test Dell’hepatodiacetic acid hedobiliare (HIDA). Dette innebærer injeksjon av en radioaktiv sporing i armen. Denne sporeren kan spores mens du går til leveren og galleblæren sammen med galle. Legen din kan være i stand til å se en unormal galleblæren funksjon mens sporeren beveger seg gjennom gallesystemet.

Som en galleblæren behandles?

En galleblærekontrakt krever ikke alltid behandling, spesielt hvis det ikke forårsaker noen symptomer.

Men hvis du har en galleblærekontrakt på grunn av en tilstand nedenfor, kan legen gi deg råd:

 • ColangiopanCreatography Endoskopisk retrograd (ERCP). En kirurg bruker et endoskop utstyrt med verktøy for å fjerne galleberegninger som blokkerer gallekanalene. L’ERCP utføres vanligvis hvis det bare er noen få galleberegninger som må fjernes.
 • Muntlig oppløsning. Legen vil foreskrive en oral medisinering som bidrar til å oppløse galleberegninger mens du går gjennom galleblæren. Dette er gjort hvis gallesteinene dine er forårsaket av kolesterolstoffer.
 • Cholecystektomi. Dette refererer til kirurgi for å fjerne galleblæren. Kan gjøres gjennom en’åpning rett over galleblæren. Det kan også gjøres av laparoskopisk med en rekke små hull som kan tilpasse seg instrumenter og lys for å fjerne galleblæren uten å måtte skape en stor gravering.
 • Litotripsia til bølger d’bump. Legen din vil bruke bølgene D’bump for å knuse gallesteinene slik at de er små nok til å gå fra galleblæren din. Dette gjøres vanligvis hvis gallesteinene er små.

Hva er perspektivet?

En galleblærekontrakt er ikke alltid noe å bekymre seg for. Hvis du ikke prøver smerte eller ubehag, er det sannsynligvis bare en del av din vanlige fordøyelsesprosess. Men hvis symptomene oppstår, inkludert smerte eller kvalme, kontakt lege for å bestemme det underliggende tilfellet. De fleste av de underliggende årsakene reagerer godt på en rekke ikke-kirurgiske behandlinger.