Cisgender: hva cos & # 039;?

Hva betyr cisgender?

Prefikset & # 8220; CIS & # 8221; betyr <8220; fra samme side av & # 8221;. Så mens folk som er transgender flytte & # 8220; gjennom & # 8221; Sjangrene, folkene som er cisgender forblir på samme side av den typen som de ble identifisert i utgangspunktet ved fødselen.

Ifølge en artikkel om transgenderstudier kvartalsvis, begrepet cisgender Det har blitt laget av transgenderaktivister i årene’90 for å skape en bedre måte å beskrive folk som ikke er transgender.

Du vil ofte se de tildelte vilkårene mannlige til fødselen (AMAB) eller tildelt kvinne til fødsel (AFAB) som et alternativ til å si ting som en person er & # 8220; født mann & # 8221; eller det er & # 8220; biologisk mannlig & # 8221;. For å gi et eksempel, hvis en person ble erklært ved fødselen som en mannlig (Amab) og identifiserer seg som en mann, betyr at han er en cisgender mann.

COS’sex er?

De fleste av oss vokste opp med ideen om at det er to kjønn, mann og kvinne.

Vi knytter generelt menn til ting som å ha en penis, xy kromosomer og testosteron som et primært seksuelt hormon. Vi har en tendens til å tro at kvinner har en vagina, xx kromosomer og østrogen som et primært seksuelt hormon.

Men hva med noen som ikke faller inn i disse kategoriene? Dette er det som er kjent som interseksualitet. Interseksuelle personer kalles noen ganger folk med forskjeller i seksuell utvikling. De kan ha kjønnsorganer, kromosomer eller variasjoner i sexhormoner som ikke passer perfekt med populære ideer om mannlige eller kvinnelige kategorier.

Folk som er transgender kan også ha forskjeller i kjønnsorganer, kromosomer eller kjønnshormoner i forhold til deres cisgender-kolleger. Imidlertid kan folk som er transgender fortsatt identifisere seg som menn, kvinner eller quancos’andre helt.

For eksempel kan en transkvinne som ikke har gjennomgått en sexbekreftelsesoperasjon, eller ikke vil ha en penis, XY-kromosomer og østrogen som et dominerende hormon. Kunne identifisere seg som en kvinne.

COS’er sjangeren og hvordan å forholde seg til sex?

Vi lever også i et samfunn som opererer fra antagelsen om at det bare er to sjangre, mann og kvinne, og at kjønn som har blitt tildelt deg ved fødselen, bestemmer hva sjangeren din vil være.

I de siste tiårene har forskere og aktivister kommet for å forstå at slekten er en sosial konstruksjon & # 8221;. Dette betyr at slekten er et sett med sosialt avtalt regler og atferd. Fordi disse reglene varierer mellom ulike kulturer og endring over tid, har mange hevdet at slekten ikke har det biologiske grunnlaget som folk tradisjonelt har tenkt.

Dette betyr ikke at sjangeren ikke er ekte. Det har en veldig reell innvirkning på våre liv og måten vi lever i verden på. Det betyr bare at det ikke har en sterk påviselig base i menneskets natur.

Slekten gjelder utelukkende måten du identifiserer deg selv, uavhengig av din fysiske kropp. Våre sjangere kan forandre, endre og utvikle seg over tid. Selv om en person kunne identifisere seg som cisgender nå, betyr dette ikke at han alltid må være slik.

C’Det er også en lang og rik historie med kulturer der folk har identifisert seg som noe annet enn menn eller kvinner. Eksempler inkluderer to åndsfolk i Nord-Amerikas urfolks kulturer, Hijra i Pakistan, India og Bangladesh og Jura Jomfrus of the Balkan.

Nylig har vilkårene kommet inn i den populære bruken som måter å beskrive identifikasjonen utenfor kjønnsbinærsystemet. Disse inkluderer:

 • ikke-binær
 • Agenders
 • bigender
 • GENDERQUEER
 • ikke-kompatibel

Hvordan kjønnsidentitet er forskjellig fra Gender Expression?

Når du snakker om kjønn, er det faktisk to komponenter i spill. Den første er kjønnsidentiteten, som er måten vi identifiserer oss som menn, kvinner, ikke-binære identiteter eller annen identitet.

Den andre komponenten i sjangeren er det som kalles et kjønnsuttrykk. Våre hyggelige uttrykk er en del av spekteret av maskulinitet og femininitet og trenger ikke nødvendigvis å justere med våre kjønnsidentiteter. Dette betyr at ikke alle mennesker som identifiserer seg som menn, har et mannlig kjønnsuttrykk, og ikke alle mennesker som identifiserer seg som kvinner, har et gudsekspresjon på 8217. Fordi maskulinitet og femininitet eksisterer langs et spektrum, kan folk falle videre mot maskulinitet, videre mot femininitet eller hvor som helst i midten.

For eksempel kan noen være en cisgender-kvinne, i den forstand at en kvinne har blitt tildelt henne ved fødselen og identifiserer seg som en kvinne, men har et Mannig kjønnsuttrykk.

Hva det betyr å ha privilegiet av cisgender?

Folk som er cisgender generelt har rettigheter, fordeler og tilgang til ressurser og muligheter som ikke er gitt til folk som er transgender.

Det er mange forskjellige eksempler på situasjoner der cisgender folk er privilegert i forhold til transgender folk, hvorav noen inkluderer:

Få tilgang til alle’helsevesenet

Mange forsikringsselskaper dekker ikke den transgenderhelsetjenesten. Dette inkluderer hormonell erstatningsterapi og de nødvendige kirurgiske inngrepene fra det medisinske synspunktet som cisgender folk kan ha dekket. Blant intervjuene i 2015-undersøkelsen på USAs offentlig transport av Nasjonalt senter for Transgender Likestilling, 55 prosent Dekning for overgangen relatert til overgangen hadde blitt nektet e 25 prosent Dekning for hormoner hadde blitt nektet.

Og hvis en transgender person er i stand til å motta omsorg, kan han fortsatt bli ødelagt av komplikasjoner. Mange helsepersonell er ikke informert om levering av tjenester og følsomhet overfor transgenderpersoner. En tredjedel Intervjuer hadde en negativ erfaring med en lege i # 8217; år før undersøkelsen. Av 8 prosent Intervjuer har helt nektet omsorg for å være transgender.

Diskriminering på sysselsetting og overnatting

I henhold til L’transundersøkelser 30 prosent av respondentene hadde hatt diskriminering på jobben, inkludert å ha blitt sparket, nektet en kampanje eller misbrukt, i # 8217; år før undersøkelsen.

Dessuten, 30 prosent Han hadde opplevd de hjemløse. Alene 16 prosent av respondentene var eiere av boliger i forhold til 63 prosent av den generelle befolkningen.

Juridisk beskyttelse

For øyeblikket er det ingen føderal lov for å beskytte transseksuelle mennesker mot diskriminering. I et forhold av Transgender Law Center, Stater 23 Han mottok den laveste mulige poengsummen basert på statlige lover som beskytter transseksuelle mennesker mot diskriminering, og tilbyr helse- og sikkerhetsvakter, som gir beskyttelse for unge LGBTQIA, og tillater folk transgender å endre identitetsdokumenter utgitt av staten. Bare 12 stater og distriktet Columbia har tilfredsstilt de høyeste standardene.

I de siste to årene, 200 fakturaer som ville tillate diskriminering mot LGBTQIA folk har blitt introdusert i 20 stater. Dette inkluderer lover som vil forhindre at folk bruker på badet som passer best for dem.

Mikro-aggressjoner

Transgender folk opplever også små daglige handlinger som kan være smertefulle eller få folk til å føle seg annerledes fordi de er transgender. Disse er kjent som mikro-aggressjoner.

Noen eksempler er å være:

 • misgjerder eller behandlet som om de tilhørte en sjangre som de ikke tilhører
 • De sa hvor godt de tilfredsstiller eller ikke oppfyller de sosiale standarder i deres slag
 • Molested eller misbrukt når noen oppdager å være transgender
 • Han spurte invasive spørsmål om kroppene deres og deres medisinske historie
 • Fast eller spør folk om å unngå visuell kontakt med dem

Husk at privilegiet er komplekst og vi har privilegier basert på mange kategorier av forskjellige identiteter. For eksempel, mens en hvit transgendermann kan lide diskriminering og mikro-aggressjoner for å være transgender, har fortsatt noen fordeler over fargefolk og kvinner fordi det er både hvitt og mann.

Hvordan kan cisgender folk behandle transgender folk med respekt?

Det er en rekke ting som folk cisgender kan gjøre for å støtte transseksender folk i deres liv.

En av de viktigste måtene å vise respekt for transfolk er å bruke det riktige språket.

Du burde

 • Gjør aldri forutsetninger på # 8217; en persons identitet. Du kan tenke på å vite hvordan noen er identifisert basert på hvordan det vises eller presenteres, men du kan aldri vite det med sikkerhet med mindre du spør.
 • Be om navn og pronomer av en person eller spør folk i nærheten av ham hvis du ikke er sikker. Pass på at du tilbyr dine personlige pronomen når du gjør det. Fordi folk kan endre navnene sine og pronomen over tid, forberedt på muligheten for at det første svaret du får, kan endres.
 • Unngå å bruke et språkbasert språk, hvordan du refererer til en gruppe mennesker som «8220; kvinner & # 8221; O & # 8220; gutter og bruk & # 8220; Lord & # 8221; O & # 8220; Lady & # 8221; Å referere til en person. Prøv å bruke & # 8220; folk & # 8221; Å referere til en gruppe eller # 8220; venn & # 8221; å snakke høflig til en person.
 • Gjenkjenne at du er cisgender og du har privilegier for dette. Noen synes å tenke at «cisgenderen» 8220; Både et dårlig ord, men bare vet at det bare er en måte å beskrive noen som identifiserer hvordan sjangeren som ble merket ved fødselen.

Hvordan kan du bruke ditt privilegium til å forsvare transpersoner?

Det er viktig at folk som er cisgender, bruker sine privilegier til å forsvare folk som er transgender hver gang de kan. Dette kan bety at du har vanskelige og stimulerende samtaler med cisgender folk i livet ditt.

Velg en handling

 • Hvis du føler at noen som uttrykker dårlig eller diskriminerer folkene som er transgender, gripe inn og snakke med dem. Forklarer språket de burde bruke, og hvorfor det er smertefullt å gjøre ellers.
 • Hvis du har tilgang til ressurser eller muligheter, for eksempel A’Arbeidsåpning eller en stabil boligsituasjon, tenk på hvordan du kan hjelpe Transgender folk til og med få tilgang til disse tingene.
 • Doner tid eller penger til politiske organisasjoner styrt av transgender.
 • Tilbyr å gå med en transperson hvis han står overfor en situasjon som kan føre til diskriminering. Om du skal gå med dem for å endre navn eller kjønnsmerke på sine dokumenter. Det går galt, kan være til stor hjelp.

Bunnlinjen

En av de beste måtene å begynne å være en alliert av Transgender-fellesskapet er å gjenkjenne identiteten din i person cisgender og privilegier som kommer fra det. Derfra kan du begynne å jobbe på måter å bruke dine privilegier til å støtte transseksender folk i livet ditt.

KC Clements er en queer forfatter og ikke binær basert i Brooklyn, NY. Deres arbeid omhandler queer og transidentitet, kjønn og seksualitet, helse og velvære fra synspunktet til den positive kroppen og mye mer. Du kan holde tritt med dem ved å besøke deres Dedikert portalEller finne dem på Instagram Og Twitter.