Cianasi omforskrevet: årsaker i nyfødte og barn, advarselsskilt

Cos’er cyanose omkrets?

Cianosis er en tilstand der huden ser ut til å ha en blå fargetone. Oppstår i områder hvor blod i overflate blodkar har lavere nivåer av oksygen.

Cyanose omforeningen refererer bare til blå misfarging rundt munnen. Det er vanligvis sett i nyfødte, spesielt over overleppen. Hvis barnet ditt har mørkere hud, kan misfargingen virke mer grå eller hvit. Du kan også legge merke til det på dine hender og føtter.

Mens utseendet på omkrets cyanose kan være alarmerende, er det noen ting du kan sjekke raskt for å ekskludere en medisinsk nødsituasjon.

Er en og # 8217; nødsituasjon?

Hvis den blå fargen bare er rundt sønnens munn og ikke på leppene eller på andre deler av ansiktet, er det sannsynligvis ufarlig. For barn med mørkere hud, kan du også kontrollere munnen inne, inkludert tannkjøtt, for eventuelle bleke misfarginger.

Hvis du oppdager en misfarging i et annet område enn din sønns munn eller på hender og føtter, ser du etter en akutt medisinsk behandling.

Ytterligere advarselsskilt inkluderer:

  • Akselerert hjerterytme
  • bukse
  • Overdreven svette
  • Pusteproblemer

Hva årsaken?

I mange tilfeller anses omkrets cyanose som en type akrocyanose. L’akrocyanose oppstår når små blodårer krympes som svar på kulde. Dette er veldig normalt i nyfødte i løpet av de første dagene etter fødselen.

Hos eldre barn ser det fremgående cyanose ofte når de kommer ut, åpent når det er kaldt eller kommer ut av et varmt bad. Denne typen cyanose skal forsvinne når de varmet opp. Ellers, se etter nødhjelp. Cyanose om hverandre som ikke går bort med varme, kan være et tegn på et alvorlig lunge- eller hjerteproblem, som en cyanotisk medfødt hjertesykdom.

Hvordan det blir behandlet?

Cianoise omforening hos barn forsvinner vanligvis alene. For nyfødte, dette skjer noen dager etter fødselen. For eldre barn, bør det skje når de var oppvarmet.

Men hvis du merker andre uvanlige symptomer, spesielt knyttet til å puste, er det bedre å bringe sønnen din til beredskapsrommet så snart som mulig. En lege vil trolig måtte stabilisere luftveiene, puste og sirkulasjonen før du prøver å forstå den underliggende årsaken.

Utsikter for denne tilstanden

Cyanose omfor hverandre kan være skremmende, spesielt for nye foreldre. Det er imidlertid vanligvis ikke noe alvorlig så lenge den blå misfargingen bare er rundt munnen og ikke på leppene. Varme barnet med kosninger eller et teppe skal gjøre den blå falmen. Ellers, eller til og med barnet ditt har problemer med å spise eller puste, ta den til beredskapsrommet så snart som mulig.