Choroid plexus cyster: årsaker, komplikasjoner, behandling og mer

Beskrivelse

En cyste av choroid plexus er en liten plass full av væske som ligger i en hjernekjertel kalt choroid plexus. Denne kjertelen ligger både på venstre side og på høyre side og produserer væske alle’interiør i hjernen og ryggmargen. Dette væsken bidrar til å pute begge strukturer fra skade.

En cyste av choroid plexus er funnet i noen fetuser og detekteres vanligvis med en ultralyd under et graviditets kvartal av en kvinnes graviditet. Forekommer i ca 1 prosent 2 graviditeter. Vanligvis har ikke problemer og løser alene før fødselen. Disse cystene er på samme måte i menn og kvinner.

Årsaker til cyster av choroid plexus

Av grunner som ikke er helt forstått, kan en cyste av choroid plexus dannes når væsken forblir fanget alle «8217; interiør av cellelagene til choroid plexus-cellene. Det kan være en eller flere.

Dannelsen av denne typen cysten kan sammenlignes med en blære som dannes under huden. Choroid Plexus begynner å utvikle alle’seks uker gest. Innen 25 uker kan en cyste av Choroid Plexus være synlig på en ultralyd.

Komplikasjoner av denne tilstanden

Choroid Plexus er ikke i et område av hjernen som er involvert i tanke, fradrag eller resonnement. Det har ingen innvirkning på # 8217; intelligens eller kognitiv utvikling av en person. Har ikke vært assosiert med noen læringsproblemer eller spektrumforstyrrelser, som autisme.

Hvis det er sett av seg selv, med alle de andre systemene som normalt utvikler, er en cyste av choroid plexus hva forskere kaller en normal variant. Produserer ikke lidelser eller funksjonshemming eller intellektuelle.

Cyster av Choroid Plexus og Trisomy 18

Cysterene til choroid plexus er funnet i Omtrent en tredjedel av tiden I foster med trisomi 18. Trisomy 18, også kalt Edwards syndrom, er en tilstand der et foster har tre kopier av kromosom 18 i stedet for to. Dette ekstra kromosomet, som kan arves fra en forelder eller forekommende tilfeldig på tidspunktet for unnfangelsen, forårsaker kaos i menneskekroppen.

Mange foster med trisomi 18 overlever ikke fødsel på grunn av orgelanomalier. Barn fødes med denne tilstanden har en tendens til å ha betydelige fødselsskader, inkludert:

  • Problemer med deres hjerter
  • Hoder av unormal form
  • Lukkede knyttneve
  • Små munn
  • Kraft og pusteproblemer

Alene 5 prosent 10 av barn født med trisomy 18 liv etter første bursdag og har ofte alvorlige psykiske funksjonshemninger. Ifølge Medical Center of San Francisco California (UCSF), er Trisomy 18 sjeldne, forekommer bare 1 på 3000 barn. Mens mange foster med trisomy 18 også har choroid cyster, vil bare en liten prosentandel av de med en cyste av choroid plexus også ha Trisomia 18.

Et foster med trisomi 18 vil ha andre anomalier observert på en ultralyd i tillegg til cysten av choroid plexus. Hvis du observerer eller mistenker andre anomalier som foreslår Trisoma 18, kan legen din anbefale følgende tester for å bekrefte diagnosen:

Alfa-fetecrotein test

Noen ting som en dårlig beregnet utløpsdato eller har to tvillinger, kan påvirke resultatene av en alfa-fetecrotein-test. Testen har også en tendens til å gi et stort antall falske positiver, noe som betyr at testen kan tyde på at fosteret ditt har A’anomali når det ikke gjør det ikke. En AFP-test krever en enkel bloduttak og representerer et minimum eller nullrisiko for deg eller ditt barn som utvikler seg.

Nivå 2 Ultralyd

Denne sofistikerte ultralydet innebærer ikke helserisiko og kan gi detaljert og fullstendig syn på # 8217; anatomi av et foster. Utsikten som gir kan tillate legen å se noen av de anatomiske anomaliene, som lukkede slag og liten munn, indikativ for trisomi 18.

Amniocentesis

A’amniocentese er en test som bruker en nål ledet av ultralyd for å trekke ut fostervann for å teste fødselsskader og genetiske forhold. Væsken sendes til et laboratorium hvor cellene ekstraheres og undersøkes. L’abort er en risiko for amniocentese, men lavere 1 prosent Kvinner som gjennomgår prosedyren, vil miste sitt barn før det er født.

Hva et utseende har en cyste av Choroid Plexus på A’ultralyd?

En cyste av Choroid Plexus er et utilsiktet funn oppdaget under A’rutinemessig ultralyd i halv graviditet.

Bilde av cyster av choroid plexus

Del på PinterestEn cyste av choroid plexus, i seg selv, er en ufarlig væskeinnsamling som noen ganger kan ses i delen av hjernens choroid plexus. Når det er sagt, kan det oppstå med mer alvorlige forhold, for eksempel Edwards syndrom.

Behandling for en cyste av choroid plexus

Denne typen cyste krever ikke behandling, som 90 prosent de vil bli løst alene i den 28. uken av svangerskapet. Selv når et ellers sunt barn er født med en cyste av choroid plexus, vil barnet sannsynligvis vokse normalt. I en studie som undersøkte nesten 200 barn født med cyster, ble det store flertallet løst innen seks måneder, og ingen av barna hadde en unormal utvikling.

Utsikter for denne tilstanden

Eventuelt unormalt testresultat kan øke usikkerheten om graviditet, men oppdagelsen av en cyster av choroid plexus, spesielt i et foster som utvikler seg normalt, er ikke en advarselsårsak. Cyster legger ofte ikke helseproblemer, og de fleste barn med disse cyster vil bli skapt sunt og vil normalt utvikles.