Cherophobia: Symptomer, årsaker og behandlinger

COS’er cherophobia?

Cherophobia er en fobi der en person har en «8217; irrasjonell aversjon for å være lykkelig. Begrepet kommer fra det greske ordet & # 8220; Chero & # 8221; som betyr & # 8220; Gled deg til. Når en person opplever Cherophobia, er han ofte redd for å delta i aktiviteter som mange ville definere moro eller å være lykkelig.

Denne tilstanden er ikke mye studert eller definert. Psykiatere bruker vanligvis kriteriene i den nye utgaven av den diagnostiske og statistiske håndboken til psykiske lidelser (DSM-5) for å diagnostisere psykiske helsemessige forhold. For tiden viser DSM-5 ikke Cherophobia som en lidelse. Det er imidlertid noen psykiske helseeksperter som diskuterer denne fobien og dens potensielle behandlinger.

Hva er symptomene på cherophobia?

Noen medisinske eksperter klassifiserer Cherophobia som en form for D’angst. L’Angst er en følelse av irrasjonell frykt eller fremhevet relatert til den oppfattede trusselen. I tilfelle av Cherophobia, L’angst er knyttet til deltakelse i aktiviteter som ville bli tenkt å gjøre deg glad.

Noen som har Cherophobia, er ikke nødvendigvis en trist person, men i stedet er han en person som unngår aktivitetene som kan føre til lykke eller glede. Eksempler på symptomer forbundet med cherophobia kan inkludere:

 • Prøv angst ved tanken på å gå til et gledelig sosialt møte, som en fest, en konsert eller en annen lignende hendelse
 • Nekter muligheter som kan føre til positive endringer i livet av frykt som kommer noe dårlig
 • Nektet å delta i aktiviteter som vil mest ringe moro

Noen av de viktigste tankene som en person som opplever Cherophobia, kan uttrykke, inkluderer:

 • Å være lykkelig betyr at noe dårlig vil skje med meg.
 • Lykke gjør deg en dårlig eller verste person.
 • Demonstrere å være lykkelig vondt, dine venner og din familie.
 • Prøver å være lykkelig er et tap av tid og krefter.

I en artikkel av Journal of Cross-Cultural Psykologi skapte forfatterne en frykt for lykke trapper. Skapet for å sammenligne frykten for lykke i 14 kulturer, kan skalaen også hjelpe en person eller lege evaluere hvis han har symptomer på cherophobia. Noen uttalelser inkluderer:

 • Jeg foretrekker ikke å være for glad, fordi vanligvis glede blir fulgt av tristhet.
 • Katastrofer følger ofte flaks.
 • Overdreven glede har noen negative konsekvenser.

Evaluering av disse uttalelsene på en skala fra 1 til 7 av hva du er d’Du kan kanskje demonstrere at du er redd eller feil oppfatning av lykke.

Hva er årsakene til cherophobia?

Noen ganger kan cherophobia få fra overbevisningen om at hvis noe veldig bra skjer med en person, eller hvis livet hans går bra, er det en stygg hendelse som er bestemt til å skje. Som et resultat kan de frykte aktiviteter knyttet til lykke fordi de tror at de kan hindre noe dårlig å skje. Dette er ofte tilfelle når noen har opplevd en fysisk eller følelsesmessig traumatisk hendelse.

En innadvendt kan være mer sannsynlig å oppleve cherophobia. En introvert er en person som generelt foretrekker å gjøre aktiviteter alene eller med en eller to personer om gangen. De ses ofte som refleksive og reservert. De kan føle seg skremt eller ubehagelig i gruppekontekster, støyende steder og steder med mange mennesker.

Perfeksjonister er en annen type personlighet som kan være forbundet med Cherophobia. De som er perfeksjonister, kan føle at lykke er en karakteristisk bare av lat eller uproduktive mennesker. Som et resultat kan de unngå aktiviteter som kan bringe sin lykke fordi disse aktivitetene blir sett på som uproduktive.

Hva er behandlingene for cherophobia?

Siden Cherophobia ikke har blitt omfattende detaljert eller studert som en egen lidelse, er det ingen medisiner godkjent av FDA eller andre endelige behandlinger som en person kan forfølge for å behandle tilstanden.

Noen foreslåtte behandlinger inkluderer imidlertid:

 • Kognitiv atferdsterapi (CBT), en terapi som hjelper en person til å gjenkjenne feiltanke linjer og identifisere atferd som kan hjelpe dem med å forandre seg
 • Avslapping strategier, som dyp pusting, L’Dagbok eller # 8217; Øvelse
 • Hypnoterapi
 • L’eksponering for hendelser som forårsaker lykke som et middel for å hjelpe en person å identifisere at lykke ikke må ha negative effekter

Ikke alle de som har en’aversjon mot lykke nødvendigvis trenger omsorg. Noen mennesker føler seg lykkeligere og sikrere når de unngår lykke. Med mindre kjerfobi ikke forstyrrer sin personlige livskvalitet eller med evnen til å opprettholde en jobb, kan de ikke kreve noen behandling.

Men hvis symptomene på cherophobia er relatert til en traumer forbi, kan behandlingen av en tilstand nedenfor hjelpe til med å behandle cherophobia.

Hva er perspektivet på Cherophobia?

Cherophobia manifesterer dem ofte når folk prøver å beskytte seg, på grunn av en konflikt, en tragedie eller et passert traumer. Hvis Cherophobia påvirker livskvaliteten, kan søket etter en lege ofte hjelpe.

Selv om det kan ta tid å endre måten du tenker, med en fortsatt behandling, kan du kanskje vinne din frykt.