Chemose of the Conjunctiva: Årsaker, symptomer og diagnose

COS’er kjemosen i konjunktivet?

Konissen i konjunktivet er en type øyebetennelse. Tilstanden er oftere angitt som & # 8220; kjemose & # 8221;. Oppstår når det indre belegget i øyelokkene er hovne. Dette gjennomsiktige belegget, kalt Conjunctiva, dekker også overflaten av øyet;. Hevelsen i konjunktivet betyr at øyet ditt har blitt irritert.

Chemose er oftere relatert til allergi. Noen ganger kan det forårsake en og bakteriell infeksjon på 8217;. Chemose er ikke smittsom: Du kan ikke ta det fra en’en annen person.

Årsaker til kjemose av konjunktivet

Hovedårsaken til kjemose er irritasjonen. Allergier spiller en rolle i # 8217; øyeirritasjon og kjemose. Sesongallergi eller allergiske reaksjoner på kjæledyr er de viktigste årsakene. Dyrehår og pollen kan gjøre øynene rive, se rødt og eksurisere en hvit avløp. Denne tilstanden kalles allergisk konjunktivitt. Du kan utvikle både konjunktivitt og kjemose på grunn av allergi.

Også kjemosen av konjunktivet er forbundet med # 8217; angioødem. Dette er en allergisk form for reaksjon der huden svulmer. I motsetning til urtikaria, en hevelse på hudoverflaten, hevelsen i # 8217; angioødemet forekommer under huden.

Øyeinfeksjoner, som viral eller bakteriell konjunktivitt, kan føre til kjemose. Du kan også ha chemose etter en operasjon i øynene eller som følge av hypertyreoidet. L’Hypertyreoidisme er en tilstand der skjoldbruskkjertelen produserer en overdreven mengde hormoner. Sekund Edward S. Harkness Eye Institute of Columbia University, Noen mennesker med hyperating skjoldbrusk manifesterte øye-relaterte symptomer som kjemose.

Selv gni for mye eller for ofte kan forårsake kjemosi.

Symptomer på kjemose

Chemose oppstår når membranen som dekker øynene og øyelokkene flytende akkumuleringer. Symptomene kan omfatte:

  • øyne fulle av tårer
  • overdreven tåre
  • klø
  • Sløret eller dobbeltsyn

Du kan ikke være i stand til å lukke øynene helt under et kjemiskangrep på grunn av hevelse. Noen mennesker har ingen symptomer på forskjellig kjemose fra # 8217; betennelse.

Ring legen din dersom du har smerte i øyet eller symptomene på en alvorlig allergisk reaksjon. Symptomene på en alvorlig allergisk reaksjon inkluderer endringer i pust eller hjertefrekvens, hissing pust og hevelse i leppene eller språket.

Hvordan kjemose er diagnostisert?

Mesteparten av tiden din oftalmolog kan diagnostisere kjemose som utfører en fysisk undersøkelse av hitings. Din oftalmolog kan stille spørsmål om varigheten og alvorlighetsgraden av symptomene dine. Gi detaljert informasjon om symptomene dine og allergier. Dette vil hjelpe legen din til å finne den beste behandlingen.

Behandling for kjemose

Nøkkelen til behandling av kjemose er redusert betennelsen. Administrer hevelse kan redusere ubehag og # 8217; negativ innvirkning på visningen. Påfør kalde pakker på øynene kan lindre ubehag og # 8217; betennelse. Legen kan også fortelle henne å slutte å bruke kontaktlinser under behandlingen.

En ytterligere behandling kan avhenge av årsaken til kjemose.

Allergier

Hvis kjemose er forårsaket av allergi, kan legen anbefale antihistaminer. Disse stoffene reduserer kroppens reaksjon på allergener. Et allergen er et stoff som kroppen din anser skadelig. Når kroppen din møter et allergen, som pulver eller kjæledyrhår, produserer det histamin for å bekjempe den oppfattede inntrengeren. Antihistaminer kan bidra til å undertrykke denne immunresponsen og redusere symptomene som irritasjon og hevelse. Prøv å holde seg borte fra allergener kjent som pollen, kjæledyrhår og røyk.

En benk oral antihistamin, som klaritin (loratadin), er vanligvis sterk nok til å behandle kjemosen betennelse på grunn av allergi. La legen din vite om disse stoffene ikke er effektive. Et resept kan kreve sterkere narkotika.

Bakteriell infeksjon

Legen din kan foreskrive medisinske øyedråper for å smøre øynene dine. Avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden din, kan det hende du trenger teller øyedråper.

Bakteriell konjunktivitt blir behandlet med antibiotika salver eller øyedråper. Hvis du viser symptomene på en bakteriell infeksjon på 8217, følg hele behandlingssyklusen. Dette vil forhindre repetisjonen av infeksjonen.

Virusinfeksjon

Viral konjunktivitt er A’annen potensiell årsak til kjemose. Imidlertid behandler antibiotika ikke virusinfeksjoner. Kaldpakker og smøre øyedråper er ofte de beste behandlingene for denne typen infeksjon.

Langsiktig prospekter for kjemose

Ditt perspektiv avhenger av årsaken og alvorlighetsgraden av kjemose. Hvis du behandler den underliggende årsaken, bør du helt gjenopprette.

Chemose kan forebygges?

I noen tilfeller, som etter en øyeoperasjon, kan kjemose ikke forebygges. Men hvis kjemose er forårsaket av allergi, vedta tiltak for å unngå dem og administrere symptomer, kan det redusere risikoen for gjentatte kjemoseangrep. Øv en god vask av hendene for å forhindre spredning av bakterier. Unngå også å røre eller skrubbe øynene, spesielt med skitne hender.