Cheloid arr: symptomer, årsaker og behandlinger

Hva er cheloids?

Når huden er såret, dannes et fibrøst vev som kalles arrvæv på såret for å reparere og beskytte skaden. I noen tilfeller vokser det ekstra kikatriske vevet, som danner hard og glatt utkoblingssamtaler cheloider.

Cheloids kan være mye større enn det opprinnelige såret. De kan bli funnet mer vanlig på brystet på skuldrene, på ørene i ørene og kinnene. Men cheloider kan slå noen del av kroppen.

Selv om cheloider ikke er skadelige for helse, kan de skape estetiske problemer.

Bilder

Cheloid symptomer

Cheloider kommer fra overdreven vekst av arrvev. Cheloid-arrene har en tendens til å være større enn den opprinnelige såret selv. Uke eller måneder kan være nødvendig for å utvikle seg helt.

Symptomene på en cheloid kan omfatte:

 • A’lokalisert kjøtt, rosa eller rødt område
 • A’Grumose eller Rippled Leather Area som vanligvis er hevet
 • A’område som fortsetter å forstørre med arrvev over tid
 • Et purtige område av huden

Selv om cheloidarene kan være puriginøse, er de vanligvis ikke skadelige for helse. Du kan prøve ubehag, ømhet eller mulig irritasjon fra klærne eller andre former for friksjon.

Cheloid arr kan danne på store områder av kroppen, men dette er generelt sjeldent. Når det skjer, kan herdes og smale cikatreringsvev begrense bevegelsen.

Cheloider er ofte mer et estetisk problem enn for helse. Du kan føle deg ubehagelig hvis cheloid er veldig stor eller i en svært synlig posisjon, som lobeet på # 8217; øre eller ansikt.

Cheloid årsaker

De fleste av typer hudlesjoner kan bidra til dannelsen av cheloid arr. Disse inkluderer:

 • Kvise-arr
 • brenner
 • Varicella arr
 • Piercing alle’øre
 • riper
 • Nettsteder av kirurgisk gravering
 • Vaksinasjonssteder

Det er beregnet 10 prosent Folk opplever cheloid arr. Menn og kvinner har samme sjanse til å ha cheloid arr. Folk med mørkere hud nyanser er mer utsatt for cheloider.

Andre risikofaktorer knyttet til opplæring av cheloider inkluderer:

 • Å være av asiatisk opprinnelse
 • Være av latinsk opprinnelse
 • gravid
 • være mindre enn 30 år

Cheloids har en tendens til å ha en genetisk komponent, noe som betyr at det er mer sannsynlig at du har cheloider hvis en eller begge foreldrene har dem.

Ifølge en studere, Et gen kjent som Gene Ahnak kan spille en rolle i å bestemme de som utvikler choloider og hvem ikke gjør det. Forskere har oppdaget at folk som har Ahnak-genet, kan være mer sannsynlig å utvikle cheloid arr enn de som ikke gjør det.

Hvis du har kjente risikofaktorer for utviklingen av cheloider, må du kanskje unngå å gjennomgå piercinger, unødvendige kirurgiske inngrep og tatoveringer. Lær alternativer for å kvitte seg med cheloider og andre vanlige arr på bena.

Cheloids vs hypertrofiske arr

Cheloids er noen ganger forvirret med en annen vanligst type arr kalt hypertrofiske arr. Dette er flate arr som kan variere fra rose til brun. I motsetning til choloider, er hypertrofiske arr mindre og kan gå vekk fra solskinn over tid.

De hypertrofiske arrene forekommer på samme måte mellom kjønnene og etniske grupper og er vanligvis forårsaket av ulike former for fysiske eller kjemiske skader, som piercinger eller aspri parfymer.

Alle’Start, de ferske hypertrofiske arrene kan være pruriginøse og smertefulle, men symptomene kjemper som huden helbreder. Oppdag alle behandlingsalternativene til hypertrofisk arr.

Hjemmebehandling for cheloider

Beslutningen om å behandle en cheloid kan være komplisert. Cheloid arr er resultatet av kroppens forsøk på å reparere seg selv. Etter å ha fjernet cheloiden, kan arrvevet vokse tilbake og noen ganger regrow den første.

Før noen medisinsk prosedyre, prøv å vurdere hjemmebehandlinger. Fuktighetsgivende oljer tilgjengelig på nettet kan bidra til å holde stoffet mykt. Disse kan bidra til å redusere størrelsen på arret uten å forverre det. Cheloidene har en tendens til å redusere og flate over tid, selv uten behandling.

I utgangspunktet vil legen sannsynligvis anbefale mindre invasive behandlinger, for eksempel silikonbjelker, trykk medisiner eller injeksjoner, spesielt hvis cheloid aret er ganske nytt. Disse behandlingene krever A’hyppig og nøye søknad om å være effektiv, ved å bruke minst tre måneder til å fungere. Oppdag andre hjemmemedisiner for de gamle arrene.

Cheloider

I tilfelle av svært store cheloider eller en eldre keloid arr, kan kirurgisk fjerning anbefales. Effektiviteten av cheloid arr etter operasjonen kan være høy. Fordelene ved å fjerne en stor cheloid kan imidlertid overvinne risikoen for post-kirurgiske arr.

Cryosurgery er kanskje den mest effektive typen operasjon for cheloider. Også kalt kryoterapi, fungerer prosessen i hovedsak & # 8220; frysing & # 8221; Cheloid med flytende nitrogen.

Legen kan også anbefale kortikosteroid injeksjoner etter operasjonen for å redusere betennelsen og redusere risikoen for retur av cheloid.

Laserbehandling for choloider

For noen typer arr (inkludert noen cheloider), kan legen anbefale laserbehandling. Denne behandlingen fyller cheloidhuden og omgivelsene med blendende lysbjelker i et forsøk på å skape et mer jevnt og tonisk utseende.

Imidlertid er C’er risikoen for at laserbehandling kan forverre koloider forårsaker en økning i arr og rødhet. Selv om disse bivirkningene noen ganger er bedre enn det opprinnelige arret, kan du fortsatt forvente at det er noe arrform. Laserbehandling brukes til andre typer kutan arr, alle med fordeler og lignende risikoer.

Hindre cheloider

Behandlinger for cheloid arr kan være vanskelig og ikke alltid effektiv. Av denne grunn er det viktig å prøve å forhindre hudskader som kan føre til cheloid arr. Også L’bruk av trykkager eller silikongelager etter at en skade kan bidra til å forhindre cheloider.

L’Soleksponering eller brunfargen kan misfarges arrvævet, noe som gjør det litt mørkere enn den omkringliggende huden. Dette kan gjøre cheloid opp ned. Hold aret dekket når du er i solen for å hindre det fra misfarging. Finn ut mer om solbeskyttelse og andre måter å beskytte huden din på.

Langsiktig prospekter

Selv om cheloidene sjelden forårsaker negative bivirkninger, kan du ikke sette pris på utseendet deres;. Du kan behandle en cheloid når som helst, selv år etter utseendet. Så hvis et arr plaget deg, må du sjekke det.