Cesarean Scars: Typer av graveringer, helbredelse og minimering av arr

Del på Pinterest

Ditt barn er i en ubehagelig posisjon? Ditt arbeid utvikler seg ikke? Du har andre helseproblemer? I noen av disse situasjonene kan det hende du trenger en keisersnitt og # 8211; Vanligvis kjent som en keisersnitt eller keisersnitt skjæring & # 8211; når de leverer barnet gjennom en § 8217; gravering i # 8217; Abdomen og # 8217; livmor.

Kaisarene er generelt trygge, men i motsetning til en vaginal fødsel, involverer de en kirurgisk prosedyre. Slik at du kan forvente noe arr etter at graven er helbredet.

Den gode nyheten er at keisiske arr er generelt små og under bikini-linjen. Når arret er helbredet, kan du bare ha en falmet linje som bare er merkbar. I mellomtiden, her er hva du bør vite om hvilke typer graveringer, på typer lukninger, hvordan å støtte helbredelse og hvordan å minimere arr.

Typer Cesarean Cutting Gravings

Det er viktig å vite at en keisersnitt ikke bare er en «8217, gravering eller et kutt, men heller to. Kirurgen vil utføre A’abdominal snitt og deretter en’uterin gravering for å fjerne barnet. Begge graveringene er ca 4-6 tommer, stor nok til å la oss passere babyens hode og kropp.

For abdominal snittet kan kirurgen utføre et vertikalt kutt mellom navlen og kjønnslinjen (klassisk kutt) eller et horisontalt kutt fra side til side i bunnen av # 8217; Abdomen (bikini kutt).

Bikini kutt er populære og noen ganger foretrukket fordi de pleier å være mindre smertefulle og mindre synlige etter helbredelse, som er en’gode nyheter hvis du vil minimere arr.

Et klassisk kutt er mer smertefullt og etterlater et mer åpenbart arr, men det er ofte nødvendig med en nødsituasjon keisersnitt fordi kirurgen kan nå barnet ditt raskere.

Hvis du har en bikini kutt i # 8217; Abdomen, vil kirurgen også kjøre en’uterinekriting med bikini kuttet, kalt lav transversal gravering. Hvis du har et klassisk abdominal snitt, vil du ha en klassisk livmorgravering eller en «lav vertikal gravering hvis barnet ditt er i en ubehagelig posisjon.

Typer av keisersnitt

Fordi du vil motta to snitt, en i # 8217; Abdomen og en i # 8217; livmoren vil kirurgen lukke begge graveringene.

Oppløste poeng brukes til å lukke livmor. Disse punktene er laget med materialer som kroppen lett kan bryte, så de vil gradvis oppløses som snittet helbreder.

Som for lukkingen av huden på # 8217; Abdomen, kirurger kan bruke en av de forskjellige metodene etter eget skjønn. Noen kirurger foretrekker å bruke kirurgiske poeng fordi det er en enkel og rask metode. Men andre lukker graveringer med nål og kirurgisk ledning (ikke-oppløselige poeng), selv om denne prosessen kan ta lengre tid, opptil 30 minutter.

Hvis du har poeng eller metallstifter, vil du få dem til å fjerne omtrent en uke senere, vanligvis i legenes studie.

A’Et annet alternativ er å lukke såret med kirurgisk lim. Kirurger gjelder lim på Glavering, som gir et beskyttende deksel. Limet kommer gradvis mens såret helbreder.

Hvis du foretrekker å lukke såret, snakk med legen din først.

Generell hjelp til A’Cesarean Cutting Gravering

En keisersnitt kan være en sikker prosedyre, men det er fortsatt en viktig operasjon, så det er viktig å tilstrekkelig behandle gravering for å unngå skade og infeksjon.

 • Rengjør’gravering hver dag. Du vil bli sår for en stund & # 8216; men du må fortsatt beholde’rene området. La vannet og såpe ned såpe langs gravering mens du tar en dusj eller vaskes forsiktig med en klut, men ikke gni. Tørk forsiktig med et håndkle.
 • Bruk brede klær. Smale klær kan irritere snittet ditt, så unngår stramme jeans og velger pyjamas, brede skjorter, joggebukser eller andre brede klær. Selv brede klær utsetter gravering i luften, som kan hjelpe deg med å akselerere helbredelsesprosessen.
 • Ikke trene. Du kan være klar til å gå ned i vekt, men ikke trene til legen sier at det er greit. For mye aktivitet og for tidlig kan forårsake gjenåpning av # 8217; gravering. Fremfor alt, vær forsiktig når du bretter eller hevder objekter. Som en generell regel, ikke løft barnets tyngre gjenstander.
 • Ta del i alle legeavtaler. Du vil ha oppfølgingsavtaler i de følgende ukene av en keisersnitt, slik at legen kan overvåke helbredende fremgang. Det er viktig å holde disse avtalene. På denne måten kan legen din oppdage komplikasjoner på forhånd.
 • Påfør varme til # 8217; Abdomen. Varmebehandling kan lindre smerte og smerte etter en keisersnitt. Påfør en elektrisk tallerken på # 8217; magen med intervaller på 15 minutter.
 • Ta smertestillende midler. Bench smertestillende kan også lindre smerte etter en keisersnitt. Legen kan anbefale Ibuprofen (Advil), Paracetamol (Tylenol) eller en reseptbelagte analgetisk.

Mulige bekymringer etter en keisersnitt

I tillegg til å ta vare på gravering, må du følge tegnene på A’infeksjon og andre problemer. Det kan oppstå en infeksjon på 8217, hvis bakterier sprer seg til kirurgisk nettsted. Tegn på A’infeksjon inkluderer:

 • En feber over 100.4 ° F (38 ° C)
 • Drenering eller pus kommer fra snittet ditt
 • Økning i smerte, rødhet eller hevelse

Behandling for A’infeksjon kan be om oral eller antibiotika antibiotika intravenøst, avhengig av tyngdekraften.

Husk at, selv om det er normalt å ha litt «. Hvis din følelsesløshet ikke forbedres, og du har en lacning smerte på bekkenet eller bena, kan dette indikere en lesjon til perifere nerver.

Skaden på nerver etter en keisersnitt kan bli bedre i månedene etter fødselen, i så fall kan legen anbefale en’kortikosteroidinjeksjon for å lindre smerte. Fysioterapi er en annen potensiell behandling. Men noen ganger er kirurgi nødvendig for å reparere skaden.

Noen kvinner danner også tykt og uregelmessig lettelse arr i graveringsstedet som hypertrofiske eller cheloid arr. Denne typen arr er ufarlig, men utseendet kan ikke like. Hvis du føler deg vanskelig, diskuter måtene å minimere disse arrene med legen din.

Hvordan minimere arr etter en keisersnitt

Hvis du er heldig, vil ditt Cesarean-Cut arr helbrede godt, og du vil bare ha en subtil linje som en påminnelse om operasjonen din.

Selvfølgelig, ikke C’Det er måte å vite hvordan et arr vil helbrede til det faktisk gjør det. Og dessverre stemmer arr ikke alltid. Måten de helbreder varierer fra person til person, og størrelsen på aret kan variere. Hvis du har en synlig linje, er det noen forslag til å forbedre utseendet til et keisersnitt.

 • Silikonark eller gel. Silikon kan gjenopprette huden og styrke bindevevet. Sekund Undersøkelser, kan også myke og flate arrene, så vel som å redusere arr smerte. Påfør silikonblad direkte på Ytgraving for å minimere arr eller påføre silikongel på sår.
 • Arr massasje. Også masserer regelmessig arret, etter at det er helbredet, kan redusere utseendet;. Massasjen stimulerer huden og favoriserer blodstrømmen, favoriserer cellevekst og gradvis figurering av arr. Massasje arr med en sirkulær bevegelse ved hjelp av indeksen og mediet i 5-10 minutter om dagen. Hvis du ønsker det, legg til en krem ​​på huden din før du masserer som vitamin E eller silikongel.
 • Laserterapi. Denne typen behandling bruker lysbjelker for å forbedre skadede deler av huden. Laserterapi kan myke og forbedre utseendet på arr, samt fjerne helbredende stoff i lettelse. Flere laserbehandlinger må kanskje få de ønskede resultatene.
 • Steroid injeksjoner. Steroid injeksjoner reduserer ikke bare kroppens betennelse og smerte i hele kroppen, men de kan også flate og forbedre de større arrene. Igjen, kan det hende du trenger mer månedlige injeksjoner for å få de ønskede resultatene.
 • Scar Review. Hvis du har et åpenbart arr, kan Scar Review åpne og lukke arret, fjerne skadet hud og gjøre det mindre tydelig slik at den er basert på den omkringliggende huden.

Ta bort

En keisersnitt er nødvendig når du ikke er i stand til å føde vaginalt. Selv om dette er en trygg måte å føde til et barn, som enhver kirurgisk prosedyre, er risikoen for arr.

Ditt arr kunne bare være merkbart og falme inn i en tynn linje. Men hvis han ikke gjør det, snakk med legen din. Du kan kanskje minimere arr med hjemmemedisiner eller en minimal invasiv prosedyre.