Cervikal kreft og symptomer på HPV: Hva du trenger å vite

COS’er livmorhalskreft?

Ceips er den smale nedre delen av livmoren som åpner i skjeden. Human Papillomavirus (HPV) forårsaker nesten alle tilfeller av livmorhalskreft, som er en vanlig seksuell overføringsinfeksjon. Estimatene viser det 14 millioner Nye infeksjoner oppstår hvert år.

De fleste som har HPV-infeksjoner, manifesterer aldri noen symptomer, og mange tilfeller forsvinner uten behandling. Imidlertid kan noen virustrammer infisere celler og forårsake problemer som kjønnsvorter eller kreft.

Livmorhalskreft var Hovedårsaken til døden av kreft For amerikanske kvinner, men nå anses den feminine kreften enklere å forhindre. PAP Regular Tests, HPV-vaksiner og HPV-tester har gjort det lettere å forhindre livmorhalskreft. Å vite symptomene på livmorhalskreft kan også føre til tidlig diagnose og raskere behandling.

Symptomer på livmorhalskreft

Folk har sjelden livmorhalskreft symptomer i sine første faser. Derfor er det så viktig å gjennomgå en vanlig PAP-test for å garantere tidlig diagnose og behandling av prekankere lesjoner. Symptomene vises vanligvis bare når tumorceller vokser gjennom det øvre laget av cervical stoff i det underliggende stoffet. Dette skjer når de prekaniske cellene ikke behandles og utvikler seg mot invasiv livmorhalskreft.

På dette tidspunktet forvirrer folk noen ganger vanlige symptomer som godartet, som uregelmessig vaginal blødning og vaginale tap.

Uregelmessig blødning

Uregelmessig vaginal blødning er det vanligste symptomet på invasiv livmorhalskreft. Blødning kan forekomme mellom menstruasjonsperioder eller etter kjønn. Noen ganger manifesterer det seg som strikkede vaginale tap av blod, som ofte er likvidert som flekker.

Vaginal blødning kan også forekomme hos postmenopausale kvinner, som ikke lenger har menstruasjonsperioder. Dette er aldri normalt og kan være et advarselsskilt av livmorhalskreft eller et annet alvorlig problem. Du bør gå til legen hvis dette skjer.

Vaginal utslipp

Sammen med blødning, begynner mange også å eksperimentere uvanlige vaginale tap. Avløpet kan være:

 • Hvit
 • Rene feltet
 • vandig
 • hud
 • Malodoust
 • blodige

Avanserte symptomer

Selv om blødning og sekresjon kan være tidlig tegn på livmorhalskreft, vil mer alvorlige symptomer utvikle seg i følgende faser. Symptomene på avansert livmorhalskreft kan omfatte:

 • Ryggsmerter eller til bekkenet
 • Vanskelighetsgrad å urinere eller defecate
 • Hevelse av en eller begge bena
 • utmattelse
 • Vekttap

HPV-stammer som er ansvarlige for livmorhalskreft

L’HPV overføres gjennom seksuell kontakt. Overføringen oppstår når huden eller slimhinnene i en infisert person kommer i fysisk kontakt med huden eller slimhinnen til en person som ikke er smittet.

I de fleste tilfeller forårsaker infeksjonen ikke symptomer, noe som gjør det enkelt å uvitende overføre viruset til en # 8217; en annen person.

Over 40 forskjellige HPV-stammer blir sendt seksuelt, men bare noen få virusstammer produserer synlige symptomer. For eksempel, Letters 6 og 11 Forårsake kjønnsvorter, men ikke kreft. Flere HPV-stammer kan forårsake kreft. Men bare to stammer, Logger 16 og 18, de er ansvarlige for de fleste tilfeller av korrelert kreft alle’HPV.

De som er i fare?

Å vite advarselsskiltene og risikoen øker mulighetene for en tidlig diagnose av livmorhalskreft og # 8217; HPV før du går videre. Risikofaktorer for livmorhalskreft inkluderer:

 • Høyrisiko HPV-infeksjon
 • Oral langsiktig bruk av prevensjonspiller
 • Et svekket immunforsvar
 • L’bruk av moren til dietilstilbestrol under graviditet

Risikofaktorer for HPV inkluderer:

 • Et stort antall seksuelle partnere
 • Første seksuelle forhold i en ung alder
 • Et svekket immunforsvar

Forhindre HPV og livmorhalskreft

Screening

Vaksinasjon mot HPV er en av de beste forebyggende tiltakene, i tillegg til vanlige papirer for beskyttelse mot livmorhalskreft.

PAP TEST, ELLER SMEAR, er en av de mest pålitelige kreft screening tester tilgjengelig. Disse testene kan oppdage unormale celler og precancer endringer på livmorhalsen. Tidlig diagnose gjør det mulig å behandle disse unormale cellene og disse endringene før du utvikler kreft.

Legen din kan kjøre en PAP-test under en rutinemessig bekkenprøve. Det er et spørsmål om å dabbere livmorhalsen for å samle celler for mikroskopet.

Legene kan også kjøre en HPV-test samtidig som en PAP-test. Dette innebærer livmorbufferen, deretter celleundersøkelsen for DNA-testen av DNA Dell’HPV.

Vaksinasjon

Vaksinasjon mot HPV anbefales for kvinner Fra 9 til 26 år For forebygging av HPV-infeksjonen, livmorhalskreft og kjønnsvorter. Det er bare effektivt hvis de administreres til folk før de er smittet av viruset. Derfor er det tilrådelig for en person å motta den før den er seksuelt aktiv.

Gardasil er en av disse vaksinene og beskytter mot de to vanligste typer høyrisiko HPV, loggen 16 og 18. Disse to stammene er ansvarlige for 70 prosent Cervical tumorer. Det beskytter også fra loggen 6 og 1, som forårsaker 90 prosent av kjønnsvorter.

Fordi menn kan være bærere av’HPV, bør de også snakke med deres vaksinasjonsledere. Ifølge CDC bør gutter og pre-teenage jenter bli vaksinert i en alder av 11 eller 12 år. Motta vaksinen i en serie med tre injeksjoner i # 8217; åtte måneders bue. Unge kvinner kan få vaksinen opp til 26 år og unge menn opp til 8217; alder av 21 hvis de ikke allerede har blitt utsatt for # 8217; HPV.