Cervikal Endometriose: Diagnose og komplikasjoner

Beskrivelse

L’Cervikal Endometriose (CE) er en tilstand der lesjoner oppstår til den eksterne livmorhalsen. De fleste kvinner med cervikal endometriose har ingen symptomer. Av denne grunn oppdages tilstanden ofte bare etter en bekkenundersøkelse.

I motsetning til Dell’endometriose, l’cervical endometriose er svært sjelden. I En 2011-studio, 33 kvinner ut av 13.566 har blitt diagnostisert med tilstanden. Siden L’EC forårsaker ikke alltid tegn og symptomer, får en diagnose kan være vanskelig.

Symptomer

For de fleste kvinner, L’EC forårsaker ikke symptomer. Du kan først lære å ha godartet tilstand etter en bekkenundersøkelse.

Under en eksamen kan legen oppdage skader ALLE’Utsiden av livmorhalsen. Disse lesjonene er ofte blå-svarte eller lilla-røde og kan bløde når de blir rørt.

Noen kvinner kan også manifestere disse symptomene:

 • vaginale tap
 • bekken smerte
 • smertefull seksuell samleie
 • Blødning etter rapporten
 • Blødning mellom perioder
 • Annormt tunge eller langvarige perioder
 • smertefulle perioder

Våre initiativer

Det er ikke klart hva årsaken til EF er, men noen hendelser øker risikoen for å utvikle den.

For eksempel, som har hatt en prosedyre som har kuttet eller fjernet stoffet fra livmorhalsen, øker risikoen. Kryoterapi, biopsier, redskapsprosedyrer; ANSA og laserbehandlinger kan skade og hakke livmorhalsen og kan øke risikoen for godartet vekst.

I 2011-studien, 84.8 prosent Kvinner med livmorhalskreft har hatt en vaginal fødsel eller en curettage, som er en prosedyre som krever graving eller skraping av belegget på # 8217;. Disse typer prosedyrer er mer vanlige i dag, så det er mulig at CE-saker er høyere.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

L’EC forårsaker ikke alltid symptomer. Av denne grunn kan mange kvinner kanskje ikke oppdage at du har lesjoner til en lege finner ut under en bekkenundersøkelse. En uvanlig PAP-test kan også varsle deg og legen din om problemet.

Hvis legen din ser skader, kan du kjøre en PAP-test for å verifisere tilstedeværelsen av unormale resultater. Hvis PAP-testresultatet er uregelmessig, kan de utføre en colposcopy. Denne prosedyren bruker et opplyst kikkertmikroskop og lar legen nøye undersøke livmorhalsen, vagina og vulva for tegn på sykdommer eller skade.

I mange tilfeller kan en lege også utføre en biopsi av lesjonen og underkastes en test for å bekrefte en diagnose. L’Mikroskopisk celleundersøkelse kan skille EC fra andre lignende forhold.

Skader på livmorhalsen forårsaket av tidligere prosedyrer kan gjøre det vanskelig å fjerne lesjonen. Hvis legen bekrefter at personskader kommer fra CE, kan det ikke være nødvendig å behandle skade hvis du ikke er symptomer. Hvis du har symptomer, kan behandling imidlertid bidra til å stoppe dem.

Hvordan det blir behandlet?

Mange kvinner med CE trenger ikke omsorg. Vanlige kontroller og symptomstyring kan være tilstrekkelig. Men kvinner som har symptomer som unormal blødning eller tunge perioder, kan trenge omsorg.

To behandlinger brukes ofte til CE:

 • Overflateelektroperasjon. Denne prosedyren bruker elektrisitet til å produsere varme, som påføres stoffet for å fjerne unormal stoffvekst.
 • Stor eksisjon av # 8217; ansa. En kablet krets med en elektrisk strøm som krysser den kan passeres langs overflaten av livmorhalsen. Mens du beveger seg langs stoffet, kutt skaderne og forsegler såret.

Så lenge skader ikke forårsaker symptomer eller smerte, kan legen foreslå ikke å behandle dem. Hvis symptomene blir vedvarende eller smertefulle, kan det imidlertid være nødvendig med behandling for å fjerne skade. I noen tilfeller kan lesjonene komme tilbake etter å ha blitt fjernet.

Cervikal endometriose i svangerskapet

L’EC vil nok ikke påvirke muligheten for at en kvinne blir gravid. I noen tilfeller kan arrvevet på livmorhalsen forhindre at sæden kommer inn i livmoren for å befrukt egget;. Men dette er sjeldent.

Snakk med legen din hvis du har lyst til å forlate skader, kan påvirke fruktbarheten din eller gjennomgå en prosedyre, kan redusere sjansene dine for å bli gravid naturlig.

Komplikasjoner og tilhørende forhold

L’EC er ofte forvirret for andre godartede eller kreftfulle livmorhaler. Faktisk kan en annen tilstand bli utilsiktet diagnostisert i stedet for CE fordi det er så sjeldent. En nær biopsi eller fysisk undersøkelse kan være i stand til å utelukke andre forhold.

Disse inkluderer:

 • Solid voksende av jevn muskulatur som utvikler seg på livmorhalsen
 • Inflammatoriske cyster
 • Cervical blekksprut
 • Fibroids hevelse i livmorbelegget
 • Melanom (hudkreft)
 • Livmorhalskreft

Videre er noen forhold vanligvis forbundet med CE. Disse forholdene kan oppstå samtidig og kan komplisere diagnose.

Disse inkluderer:

 • Human Papillomavirus infeksjon (HPV)
 • bakteriell infeksjon
 • Avstivning av livmorhalskreft

Outlook

EF er sjelden og kan ikke være en diagnose som leger ofte vurderer når man undersøker en pasient. Mange av symptomene og tegnene på denne tilstanden kan tilskrives andre forhold, men en diagnose vil hjelpe deg med å finne den riktige behandlingen.

Hvis du finner symptomer som passer til CE, sikre en avtale med legen din. Under eksamen vil de sannsynligvis utføre en bekkenundersøkelse og en PAP-test. Hvis du ser skade, kan de også ta et utvalg av stoff for en biopsi.

For mange kvinner som har blitt diagnostisert med denne tilstanden, innebærer behandling styringen av eventuelle revolusjonerende symptomer, som for eksempel spotting mellom perioder, bekkenpine og smerte under sex. Hvis symptomene vedvarer til tross for behandling, eller hvis de blir verre, må du kanskje fjerne skader fra livmorhalsen. Disse prosedyrene er effektive og sikre. Når skaderne er forsvunnet, bør du ikke ha noen symptomer, og mange mennesker forblir fri for skader i mange år etter intervensjonen.