Cervical ECTROPION: Symptomer, årsaker og mer

Så’er den cervical ectropion?

L’Cervical Ectopione, eller Cervical Eektopi, er når myke celler (kjertelceller) belegger det indre av livmorhalskanalen spredt til den ytre overflate av livmorhalsen. Utsiden av livmorhalsen har normalt harde celler (epitelceller).

Punktet der de to typer celler møtes kalles et transformasjonsområde. Cervice er nakken & # 8221; av livmoren din, hvor livmoren forbinder din vagina.

Denne tilstanden er noen ganger definert cervical erosjon. Det navnet er ikke bare forstyrrende, men også misvisende. Du kan være sikker på at livmorhalsen din egentlig ikke erodert.

L’cervical ectropion er ganske felles Blant kvinner i fruktbar alder. Det er ikke kreftfremkallende og påvirker ikke fruktbarheten. Faktisk er det ikke en sykdom. Likevel kan det forårsake problemer for noen kvinner.

Fortsett å lese for å lære mer om denne tilstanden, om hvordan diagnostisert og hvorfor det ikke alltid krever behandling.

Hva er symptomene?

Hvis du er som de fleste kvinner med cervical ectropion, vil du ikke ha noen symptomer. Merkelig, du kan ikke være klar over å ha det før du besøker gynekologen din og tar en bekkenundersøkelse.

Hvis du har symptomer, er det sannsynlig å inkludere:

 • Lys mucus sekresjon
 • identifisere mellom perioder
 • Smerte og blødning under eller etter forholdet

Smerte og blødning kan også forekomme under eller etter en bekkenundersøkelse.

Dreneringen blir en plage. Smerte forstyrrer seksuell nytelse. For noen kvinner er disse symptomene alvorlige.

L’Cervical Ectropion er mer vanlig årsak til blødning i løpet av de siste månedene av graviditeten.

Årsaken til disse symptomene er at kjertelceller er mer delikate enn epitelceller. De produserer mer slim og har en tendens til å bløde lett.

Hvis du har milde symptomer som disse, bør du ikke anta å ha den cervical ectropion. Det er verdt å gjøre en tilstrekkelig diagnose.

Kontakt legen din dersom du er blødning mellom menstruasjon, unormale tap eller smerte under eller etter kjønn. L’cervical ectropion er ikke alvorlig. Imidlertid kan disse tegnene og symptomene være et resultat av andre forhold som bør utelukkes eller behandles.

Noen av disse er:

 • infeksjon
 • fibroids eller polypper
 • endometriose
 • Problemer med din IUD
 • Problemer med graviditeten din
 • cervikal, livmor eller annen type kreft

Hva forårsaker utviklingen av denne tilstanden?

Det er ikke alltid mulig å bestemme årsaken til Dell’cervical ectropion.

Noen kvinner blir enda født med det. Det kan også skyldes hormonelle svingninger. Derfor er det felles hos kvinner i reproduktiv alder. Dette inkluderer tenåringer, gravide kvinner og kvinner som bruker piller eller prevensjonsplaster som inneholder østrogen.

Hvis cervical ectropion utvikler seg under de ytreholdige prevensjonene og symptomene er et problem, spør legen din om du trenger å endre prevensjon.

L’cervical ectropion er sjelden I postmenopausale kvinner.

Det er ingen sammenheng mellom den cervical ectropion og utviklingen av cervical eller andre svulster. Det er ikke kjent å føre til alvorlige komplikasjoner eller andre sykdommer.

Hvordan det er diagnostisert?

Det er sannsynlig at cervical ectropion oppdages under en bekken rutine eksamen og en PAP test (PAP Test). Tilstanden er faktisk synlig under en bekkenundersøkelse fordi livmorhalsen vil virke lyse rødt og mer grovt enn normalt. Det kan bløde en po & # 8216; under eksamen.

Selv om det ikke er noen sammenheng mellom dem, ligner tidlig livmorhalskreft veldig alt’cervical ectropion. PAP TEST kan bidra til å ekskludere livmorhalskreft.

Hvis du ikke har noen symptomer, og resultatene av PAP-testen din er normal, vil du sannsynligvis ikke trenge ytterligere tester.

Hvis du har vanskelige symptomer, som smerte under sex eller tung utslipp, kan legen din ønske å teste en underliggende tilstand.

Det neste trinnet kan være en prosedyre som kalles Colpossopopia, som kan utføres i legenes studie. Det innebærer en «8217; kraftig belysning og et spesielt forstørrelsesverktøy for å se nærmere på livmorhalsen.

Under samme fremgangsmåte kan en liten prøve av vev samles (biopsi) for å teste kreftceller.

Bør behandles?

Med mindre symptomene dine irriterer deg, kan det ikke være noen grunn til å behandle cervical ectropion. De fleste kvinner Representerer bare noen få problemer. Tilstanden kan gå bort alene.

Hvis du har irriterende symptomer pågår, for eksempel sekresjon av slim, blødning eller smerte under eller etter kjønn, snakk med legen din om behandlingsalternativer.

Hovedbehandlingen er cauterization av området, som kan bidra til å forhindre unormale tap og blødninger. Dette kan oppnås ved hjelp av varme (diatermi, kald (kryokirurgi) eller nitrat d’sølv.

Hver av disse prosedyrene kan utføres i lokalbedøvelse på legekontoret om noen få minutter.

Du kan starte så snart det vil være over. Du kan umiddelbart gjenoppta de fleste av dine normale aktiviteter. Du kan ha litt liten ubehag som ligner på en periode i noen timer noen dager. Du kan også ha noen sekreter eller spotting i noen uker.

Etter prosedyren, vil livmorhalsen trenge tid til å helbrede. Du vil bli bedt om å unngå rapporter. Du bør ikke bruke interiørabsorbentene i ca fire uker. Dette vil også bidra til å forhindre infeksjonen.

Legen vil gi instruksjoner på postterapi og vil programmere en oppfølgingseksamen. I mellomtiden, fortell legen din hvis du har:

 • Utslipp Madhod
 • blødning som er tyngre enn en periode
 • blødning som varer lenger enn forventet

Dette kan indikere en infeksjon eller annet alvorlig problem som krever behandling.

Cauterization løser vanligvis disse symptomene. Hvis symptomene reduseres, vil behandlingen bli vurdert effektivt. Det er mulig at symptomene kommer tilbake, men behandlingen kan gjentas.

Andre livmorhalske forhold

Livmorhalskreft

Cervical Cancer er ikke korrelert til den cervical ectropion. Det er imidlertid viktig å besøke legen dersom symptomene oppstår som livmorhalskur og spotting mellom perioder.

Klamydia

Selv om Chlamydia ikke er korrelert til cervical ectropion, a 2009 studie Han oppdaget at kvinner under 30 år som hadde cervikal ectropion, hadde en høyere rente enn klamydia enn kvinner uten cervikal ectropion.

Det er en god ide å bli regelmessig utsatt for screening for seksuelt overførbare sykdommer som klamydia og gonoré fordi de ofte ikke har noen symptomer.

Hva er perspektivet?

L’Cervical Ectropion regnes som en god, ikke en sykdom. Mange kvinner er ikke engang klar over å ha det før det oppdages under en rutinemessig undersøkelse.

Vanligvis er det ikke forbundet med alvorlige helseproblemer. Hvis du er gravid, vil det ikke skade barnet ditt. Det kan være beroligende for å oppnå denne diagnosen fordi gravid blødning kan være alarmerende.

Det krever ikke nødvendigvis behandling med mindre utslippet blir et problem eller forstyrrer din seksuelle nytelse. Hvis du har symptomer som ikke løser deg selv, er behandlingen rask, trygg og effektiv.

Det er generelt langsiktige helseproblemer.