Cervical Collar For Neck Support: Bruk, Forslag, Bivirkninger

Del på Pinterest

Cervical collars, også kjent som krage for nakke eller krager til c, brukes til å støtte ryggmargen og hodet. Disse krageene er en «8217; vanlig behandlingsalternativ for nakkeskader, nakkekirurgiske inngrep og noen tilfeller av nakkesmerter.

Det finnes forskjellige typer cervical collars. Det du trenger, vil avhenge av din type lesjon til nakken din eller den underliggende årsaken til nakkesmerter.

Fortsett å lese for å lære mer om fordelene med en livmorhalsk krage og potensielle bivirkninger, spesielt hvis det er slitt på lang sikt. Hvis du vil ha råd om hvordan du sover eller bader med en cervikal krage, har vi også den ene.

Hvilke cervical collars brukes?

Formålet med en livmorhalsk krage er å støtte nakke og ryggmargen og begrense bevegelsene i nakken og hodet. Generelt er de designet for kortsiktig bruk under utvinning fra en skade, kirurgi eller smerte.

Noen forhold som kan be om L’bruk av en cervical krage inkluderer følgende:

 • Visp og trauma skutt. Hvis du har hatt en ulykke D’bil eller du har lidd en annen type skade, som et fall, kan en cervical krage beskytte nakken og forhindre ytterligere skader.
 • Nakke kirurgi. En cervical krage bidrar til å forhindre skade etter operasjonen ved å begrense rotasjonen, så vel som bevegelsene fra side til side og frem og tilbake.
 • Nervøs kompresjon. Noen ganger er cervical collars brukt til å redusere trykket på nakke nerver.
 • Cervikal spondylosis. En livmorhalsk krage kan forårsake en midlertidig lindring av smerten forårsaket av cervikal spondylose, en tilstand relatert til alderen forårsaket av brusk og nakkeben.
 • Smerte eller stivhet til generalhalsen. En cervical krage kan bidra til å strekke nakke musklene.

Det er forskjellige typer?

Cervical Cragars er tilgjengelige i myke og harde varianter. Myke krager er vanligvis laget med materialer som filt, skum eller gummi. De tilpasser seg perfekt til nakken og sitter under kjeften. Noen leger kan foreskrive dem for midlertidig lindring fra moderat nakkesmerter.

Det er usannsynlig at myke krage bidrar til å håndtere mer alvorlige nakkeskader.

en studere undersøkt bruken av myke cervical collars på 50 pasienter med whiplash. De fant at myke kragen reduserte bevegelser i gjennomsnitt litt over 17 prosent. Forskere har konkludert med at dette ikke var nok til å gi A & # 8217, tilstrekkelig immobilisering for å ha kliniske fordeler.

Stive krager er vanligvis laget av plexiglass eller plast. Begrense rotasjonen av hodet og lateralbevegelsen mer enn de mykere krage. Ofte har de en støtte til haken for å la nakke musklene slappe av.

Neck Guardians er ofte foreskrevet for sterke smerter i nakken, spinalfrakturer og traumer skader.

Det er bivirkninger i # 8217; bruk en cervikal krage?

Selv om cervical collars kan hjelpe til med å støtte og beskytte kortsiktige hals, Undersøkelser viste at den langsiktige bruken av en livmorhalsk krage kan føre til svekkelsen og alle pariffen av nakke muskler.

I tilfelle av akutte lesjoner, er dette stort sett uunngåelig. Men hvis du har å gjøre med moderat nakkesmerter, vil du kanskje minimere tiden du har på deg en krage eller spørre legen din alternative behandlinger.

I de senere år har mange medisinske fagfolk rådet mot bruk av cervical Cragars for folk som står overfor en traumatisk skade. Denne meningendringen skyldes i stor grad sikkerhetsproblemer og mangel på forskning som demonstrerer at bruken av cervical collars fører til helsefordeler resultater.

Noen sikkerhetsproblemer med traumatiske lesjoner inkluderer potensiell respiratorisk obstruksjon, økt hjernetrykk og økning Jugulært blodtrykk.

Tips for å ha på seg en livmorhalsk krage

Hvis du trenger å ha på seg en livmorhalsk krage, vil legen din trolig gi deg spesifikke instruksjoner om hva du bør og burde ikke gjøre mens du bruker den.

Generelt, når du har på seg en cervikal krage, er det bedre:

 • Flytte i stedet for å hvile eller sitte for mye. En delikat bevegelse, som å gå, kan bidra til å forhindre nakke muskler stivning. Stive muskler kan forlenge utvinning.
 • Konsentrere deg om en god holdning. Prøv å ikke bøye eller brette seg. Hold ryggen rett, skuldrene dine tilbake, hodet ditt rett med ørene plassert over skuldrene dine.
 • Unngå å sitte på lave og myke stoler. Dette kan påvirke stillingen og utøve ytterligere press på nakken.
 • Unngå å løfte eller bære tunge gjenstander. Selv til og med anstrengende aktiviteter, for eksempel rase eller andre høyeffektorer.
 • Legg alltid kragen, unntatt når du rengjør det eller som angitt av legen din.
 • Pass på at kragen er godt adherent, men praktisk. Hvis kragen ikke passer godt, vil det sannsynligvis ikke gi den støtten du trenger, noe som kan forårsake ytterligere smerte eller skade. Hvis det er for bredt, kan det gni mot huden og forårsake irritasjon eller blærer.

Hvordan sove med en cervical krage

Her er noen forslag til å sove med en cervikal krage:

 • Pass på at madrassen din tilbyr god støtte. En for myk madrass kan ikke gi nakken den støtten du trenger.
 • Prøv å holde nakken i en nøytral posisjon, ikke brettet fremover, bak eller side.
 • Ikke sov i en vridd stilling. Prøv å holde nakken justert til kroppen.
 • Prøv å sove på baksiden med en tynn pute. L’bruk av ekstra puter kan utøve ekstra trykk på nakken.
 • Å komme seg ut av sengen, ruller forsiktig på din side. Så, sving bena over sengen og trykk mot # 8217; høy med armer.

Hvordan bade med en cervical krage

Det er vanligvis lettere å bade i stedet for dusjen når du bærer en cervical krage.

Du kan ta et bad som du normalt ville gjøre, men det er viktig å holde livmorhalsen tørr og utenfor vannet;. Sett en plastfolie rundt kragen kan bidra til å holde den tørr.

Hvis du tar en dusj, kan det hende du finner ut at bruken av en bærbar dusjdyse bidrar til å minimere bøyningen og bevegelsen av nakken.

Slik rengjør du en cervical krage

Det er viktig å vaske kragen daglig for å hindre bakterievekst. Ikke rengjør kragen, kan forårsake hudirritasjon hvis bakteriene kan vokse.

Du kan vaske mest Myke krage I en vask med varmt vann og delikat såpe, så spre kragen til å tørke. Ikke bruk aggressive såper, vaskemidler eller blekemiddel. Disse kan forårsake en hudreaksjon.

Det er mulig å rengjøre de stive kragene ved å erstatte de skitne lagrene og skylle foran og bakpaneler.

Når du legger tilbake cervical kragen, er det viktig at det er riktig riktig. Hvis kragen ikke er stramt nok, kan det føre til at huden rygger, forårsaker desubitus og irritasjonssår.

Hvor mye tid er nødvendig for å bære en cervical krage?

Tiden som trengs for å ha på seg en cervikal krage, avhenger av din spesifikke tilstand.

For moderat nakkesmerter som ikke er forårsaket av en plutselig skade, er det ofte tilrådelig å ikke bære en livmorhalsk krage i mer enn en uke. L’Langvarig bruk av en krage kan indusere nakke muskler til stivne og svekke.

Hvis du har en cervical krage for alvorlig nakkesmerter eller plutselig skade, snakk med legen din hvor lenge du må bære den.

Bunnlinjen

En cervical krage brukes til å støtte og beskytte nakke og ryggmargen. Disse typer krager brukes vanligvis til behandling av nakkeskader, nakkekirurgiske inngrep og noen tilfeller av nakkesmerter.

Cervical Cragars er tilgjengelige i myke og harde varianter. Den myke typen krage til nakken brukes ofte til smerte i moderat nakke, mens den stive kragen vanligvis brukes til sterke nakkesmerter, spinalfrakturer og skader.

Selv om en cervical krage kan være et nyttig verktøy for kortsiktig behandling, har søket vist at iført en i lang tid kan føre til svekkelsen og alle pariffen av nakke muskler.