Cervical Cancer: Årsaker, symptomer, forebygging og behandling

COS’er livmorhalskreft?

Cervical Cancer er en type kreft som begynner i cervix. Cervixen er en ledningssylinder som forbinder den nedre delen av # 8217; en kvinnes livmor til hennes vagina. De fleste cervical tumorer starter i celler på overflaten av livmorhalsen.

Livmorhalskreft var en gang en av hovedårsakene til døden blant amerikanske kvinner. Dette har endret seg siden screeningstestene har blitt allment tilgjengelige.

Symptomer på livmorhalskreft

Mange kvinner med livmorhalskreft forstår ikke at de har sykdommen alle «8217, fordi det vanligvis ikke forårsaker symptomer opp til de siste stadiene. Når symptomene vises, blir de enkelt utvekslet for vanlige forhold som menstruasjonsperioder og Urinveisinfeksjon (ICU).

De typiske symptomene på livmorhalskreft er:

 • Uvanlig blødning, som mellom perioder, etter kjønn eller etter overgangsalderen
 • Vaginale tap som har et annet utseende eller lukt
 • Smerte i bassenget
 • trenger å urinere oftere
 • smerte under urinering

Hvis du merker et av disse symptomene, kontakt legen din for en eksamen. Finn ut hvordan legen din vil diagnostisere livmorhalskreft.

Årsaker til livmorhalskreft

De fleste tilfeller av livmorhalskreft er forårsaket av seksuell overføring Papilloma-human virus (HPV). Dette er det samme viruset som forårsaker kjønnsvorter.

Det er omtrent 100 forskjellige HPV-stammer. Bare noen få typer forårsaker livmorhalskreft. De to typene som vanligvis forårsaker kreft er HPV-16 og HPV-18.

Bli smittet med en HPV kreftfremkallende stamme betyr ikke at du vil ha livmorhalskreft. Ditt immunsystem eliminerer det store flertallet av HPV-infeksjoner, ofte innen to år.

L’HPV kan også forårsake andre svulster hos kvinner og menn. Disse inkluderer:

L’HPV er en veldig vanlig & # 8217;. Finn ut hvilken prosentandel av seksuelt aktive voksne vil få det på et tidspunkt i deres liv.

Behandling av livmorhalskreft

Cervical Cancer er veldig behandlet hvis du tar det snart. De fire hovedbehandlingene er:

Noen ganger kombineres disse behandlingene for å gjøre dem mer effektive.

Kirurgi

Formålet med kirurgi er å fjerne kreft så mye som mulig. Noen ganger kan legen bare fjerne cervical-området som inneholder tumorceller. For kreft som er mer utbredt, kan kirurgi føre til fjerning av livmorhalsen og andre organer i bekkenet.

Radioterapi

Stråling dreper tumorceller med høy energi røntgenstråler. Den kan leveres via maskinen som er eksternt til karosseriet. Det kan også administreres fra kroppen inne ved hjelp av et metallrør plassert i # 8217; livmor eller i skjeden.

Kjemoterapi

Kjemoterapi bruker narkotika til å drepe tumorceller i hele kroppen. Legene administrerer denne behandlingen i sykluser. Du vil motta kjemo for en periode. Så du vil forstyrre behandlingen for å gi kroppen din tid til å gjenopprette.

Målrettet terapi

Bevacizumab (Avastin) er et nytt stoff som fungerer annerledes fra kjemoterapi og stråling. Blokkere veksten av nye blodkar som hjelper kreft å vokse og overleve. Dette stoffet administreres ofte sammen med kjemoterapi.

Hvis legen din oppdager precancerousceller i livmorhalsen, kan de behandles. Finn ut hvilke metoder som hindrer disse cellene i å transformere til kreft.

Stadier av livmorhalskreft

Etter diagnosen vil legen tildele et stadium til kreft. Scenen indikerer om kreften har spredt seg og i dette tilfellet i hvilken grad har spredt seg. Staging Cancer kan hjelpe legen din til å finne riktig behandling for deg.

Cervical Cancer har fire faser:

 • Trinn 1: Kreft er liten. Det kan ha spredt seg til lymfeknuter. Det har ikke spredt seg til andre deler av kroppen din.
 • Trinn 2: Kreft er større. Det kan ha spredt seg utenfor livmoren og livmorhalsen eller lymfeknuter. Har ennå ikke nådd andre deler av kroppen din.
 • Trinn 3: Kreft har spredt seg til den nedre delen av skjeden eller i bassenget. Det kan blokkere urreterier, rør som bærer L’urin fra nyrene til blæren. Det har ikke spredt seg til andre deler av kroppen din.
 • Trinn 4: Kreft kan ha spredt seg utenfor organet som lungene, bein eller lever.

Cervical Cancer Test

TIL PAP TEST Det er en test som leger bruker til å diagnostisere livmorhalskreft. For å utføre denne testen samler legen en celleprøve fra overflaten av livmorhalsen. Disse cellene sendes deretter til et laboratorium som skal testes for precancerous eller kreftige endringer.

Hvis disse endringene oppdages, kan legen foreslå å colposcopy, En prosedyre for å undersøke livmorhalsen. Under denne testen kan legen utføre en biopsi, som er en prøve av cervical celler.

De Task Force US Preventive Services (USPSTF) Anbefaler følgende screeningsprogram for kvinner basert på en alder av # 8217; alder:

 • Fra 21 til 29 år: gjennomgå en PAP-test en gang hvert tredje år.
 • Fra 30 til 65 år: gjennomgå en PAP-test en gang hvert tredje år, en høyrisiko HPV-test (HRHPV) hvert femte år eller en PAP mer HRHPV test hvert femte år.

Du trenger en PAP-test? Finn ut hva du kan forvente under en PAP-test.

Risikofaktorer av livmorhalskreft

L’HPV er den største risikoen for livmorhalskreft. Andre faktorer som også kan øke risikoen inkluderer:

 • Virus Dell’menneskelig immundefekt (Hiv)
 • Chlamidia
 • røyk
 • fedme
 • En familiehistorie av livmorhalskreft
 • En dårlig frukt og grønnsak diett
 • stikkontakt P-piller
 • Har tre fremover graviditeter
 • være mindre enn 17 år når du var gravid for første gang

Selv om du har en eller flere av disse faktorene, er du ikke ment å gjennomføre livmorhalskreft. Finn ut hva du kan begynne å gjøre umiddelbart for å redusere risikoen.

Prognose av livmorhalskreft

For livmorhalskreft som er fanget i de opprinnelige stadiene, når den fortsatt er begrenset til livmorhalsen, er overlevelsesraten på fem år 92 prosent.

Når kreften har spredt seg i # 8217; bekkenområdet, faller den femårige overlevelsesraten til 56 prosent. Hvis kreften sprer seg til fjerne deler av kroppen, er overlevelse rett 17 prosent.

Rutinemessige tester er viktige for å forbedre kvinners prospekter med livmorhalskreft. Når denne kreften er diagnostisert tidlig, er det veldig behandlingsbar.

Cervikal kreft kirurgi

Ulike typer kirurgi avtale med livmorhalskreft. Hva legen din anbefaler, avhenger av hvor mye kreft som har spredt seg.

 • Cryochirurgy Frys tumorceller med en sonde plassert i livmorhalsen.
 • Laserskirurgi brenner unormale celler med en laserstråle.
 • Conagization Fjerner en kegleformet del av livmorhalsen ved hjelp av en kirurgisk kniv, en laser eller en tynn tråd oppvarmet av’elektrisitet.
 • Hysterektomi Fjerner hele livmoren og livmorhalsen. Når den øvre delen av skjeden også er fjernet, snakker vi om radikal hysterektomi.
 • Trachelektomi Fjerner livmorhalsen og toppen av skjeden, men etterlater livmor på plass slik at en kvinne kan få barn i fremtiden.
 • Pelvic Exemteration kan fjerne livmoren; livmor, vagina, blære, rektum, lymfeknuter og en del av tykktarmen, avhengig av hvor kreft har spredt seg.

Forebygging av livmorhalskreft

En av de enkleste måtene å forhindre livmorhalskreft er å screen regelmessig med en PAP-test og / eller en HRHPV-test. Screening samler prekankere celler, slik at de kan behandles før de forvandler seg til kreft.

L’HPV-infeksjon forårsaker de fleste tilfeller av livmorhalskreft. L’Infeksjon er forhindret med Gardasil og Cervarix vaksiner. Vaksinasjon er mer effektiv før en person blir seksuelt aktiv. Både gutter og jenter kan vaksineres mot HPV.

Her er noen andre måter å redusere risikoen for HPV og livmorhalskreft:

 • begrense antall seksuelle partnere du har
 • Bruk alltid kondom eller annen barriere metode når du gjør vaginal, oral eller anal sex

Et unormalt PAP-testresultat indikerer tilstedeværelsen av forutgående celler i livmorhalsen. Finn ut hva du skal gjøre hvis testen din er positiv.

Statistikk om livmorhalskreft

Her er noen viktige statistikker på livmorhalskreft.

De American Cancer Society Anslå at i 2019 på ca 13,170 amerikanske kvinner vil bli diagnostisert med livmorhalskreft og 4,250 vil dø på grunn av sykdommen. De fleste tilfellene vil bli diagnostisert hos kvinner i alderen 35 og 44 år.

Hispanic kvinner er den mest sannsynlige etniske gruppen for å få livmorhalskreft i USA. Indianerne D’Amerika og innfødte i’Alaska har de laveste prisene.

Dødeligheten for livmorhalskreft har gått ned i løpet av årene. Fra 2002 til 2016 var antall dødsfall 2.3 per 100.000 kvinner per år. Delvis var denne dråpen på grunn av en bedre screening.

Cervikal kreft og graviditet

Det er sjeldent at du kan diagnostisere en livmorhalskreft under graviditet, men kan skje. De fleste svulster som oppstår under graviditet, blir oppdaget på et tidlig stadium.

Pleie kreft under graviditeten kan være komplisert. Legen din kan hjelpe deg med å bestemme en behandling basert på kreftstadiet ditt og hvor lenge du er i svangerskapet.

Hvis kreft er i en veldig tidlig fase, kan du kanskje vente før du starter behandlingen. For et mer avansert kreftveske i hvilken behandling krever en «8217; hysterektomi eller radioterapi, må du bestemme om du skal fortsette graviditeten.

Legene vil forsøke å føde babyen din så snart den kan overleve utenfor livmoren.