Cervical Biopsi: Typer, prosedyre og resultater

COS’er en cervikal biopsi?

En cervikal biopsi er en kirurgisk prosedyre hvor en liten mengde stoff er fjernet fra livmorhalsen. Cervice er den nederste og smale enden av livmoren som ligger alle «8217; slutten av skjeden.

En cervikal biopsi utføres vanligvis etter at A & # 8217 er funnet; anomali under en bekken rutine eksamen eller en PAP test. Anomalier kan inkludere tilstedeværelsen av humant papillomavirus (HPV) eller prekanikerceller. Noen typer HPVer kan sette deg i fare for å utvikle livmorhalskreft.

En cervikal biopsi kan finne prekaniske celler og livmorhalskreft. Legen eller gynekologen kan også utføre en cervikal biopsi for å diagnostisere eller behandle visse forhold, inkludert kjønnsvorter eller polypper (ikke-kreftvekst) på livmorhalsen.

Typer av cervical Biopsies

Tre forskjellige metoder brukes til å fjerne stoffet fra livmorhalsen:

 • Biopsi med slag: I denne metoden blir små stykker av stoffet tatt fra livmorhalsen med et verktøy som heter & # 8220; biopsi-kaliper & # 8221;. Din livmorhals kan være farget med et fargestoff for å gjøre noen anomalier enklere for legen din.
 • Konisk biopsi: Denne operasjonen bruker en skalpell eller en laser for å fjerne stykker av stort stoff i form av kjegle fra livmorhalsen. Du vil bli gitt en generell bedøvelse som vil få deg til å sovne.
 • Endocervical Curettage (etc.): Under denne prosedyren fjernes cellene fra endocervical Channel (L’område mellom livmor og vagina). Dette gjøres med et bærbart verktøy som heter & # 8220; Curette & # 8221;. Den har et tips i form av en liten scoop eller krok.

Den brukte prosedyren vil avhenge av årsaken til biopsi og din medisinske historie.

Hvordan forberede seg på en cervikal biopsi

Planlegg den cervical biopsi for uken etter syklusen. På denne måten blir det lettere for legen din, få en ren prøve. Du bør også sørge for at du diskuterer noen rusmidler du tar med legen din.

Du kan bli bedt om å forstyrre stoffene som kan øke risikoen for blødning, for eksempel:

 • aspirin
 • ibuprofen
 • naproxen
 • Warfarin

Unngå å bruke swabs, vaginal lavands eller medisinske vaginale kremer i minst 24 timer før biopsien. Du bør også unngå å ha sex i denne perioden.

Hvis du gjennomgår en biopsi av keglen eller en annen type cervikal biopsi som krever en generell bedøvelse, må du slutte å spise minst åtte timer før prosedyren.

Dagen til avtalen, legen kunne foreslå at du tar paracetamol (som Tylenol) eller en annen analgetisk før du kommer inn på kontoret deres. Du kan føle en liten blødning etter prosedyren, så du bør pakke i kvinners absorbenter. Det er også en god ide å ta med et familiemedlem eller en venn med deg, slik at de kan følge deg hjemme, spesielt hvis du blir gitt til deg. Generell anestesi. L’Generalbedøvelse kan forårsake døsighet etter prosedyren, så du bør ikke kjøre til effektene har forsvunnet.

Hva du kan forvente under en cervikal biopsi

L’Avtale vil starte som en vanlig bekkenundersøkelse. Du førte deg på besøk til føttene i parentesene. Så legen vil gi deg en lokal bedøvelse for å dumpe området. Hvis du gjennomgår en keglebiopsi, vil du bli gitt en generell bedøvelse som vil få deg til å sovne.

Legen vil da sette inn et spekulum (et medisinsk instrument) i skjeden for å holde kanalen åpen under prosedyren. Ceipicen er først vasket med en eddik og vannløsning. Denne rengjøringsprosessen kan brenne litt & # 8216; men bør ikke være smertefullt. Ceips kan også bufferes med jod. Dette kalles Schiller Test og brukes til å hjelpe legen din identifisere eventuelle unormale stoffer.

Legen vil fjerne unormale stoffer med en tykkelse, en skalpell eller en curette. Du kan føle en liten følelse av klemming hvis stoffet er fjernet ved hjelp av en tykkelse.

På slutten av biopsien kan legen fylle livmorhalsen med absorberende materiale for å redusere mengden blødning som oppstår. Ikke alle biopsier krever det.

Gjenoppretting fra en cervikal biopsi

Biopsier med slag er polikliniske prosedyrer, noe som betyr at du kan gå hjem umiddelbart etter intervensjonen. Andre prosedyrer kan be om å bli på sykehuset om natten.

Vent på noen små kramper og spotting mens du gjenoppretter fra cervical biopsi. Kramper og blødninger kan oppstå over en ukes tid. Avhengig av hvilken type biopsi du har lidd, kan noen aktiviteter være begrenset. Løfte tunge belastninger, samleie og L’bruk av pads og lavsmanns er ikke tillatt i flere uker etter en keglebiopsi. Du må kanskje følge de samme begrensningene etter en biopsi med Punch og en prosedyre etc., men bare for en uke.

Informer legen din om:

 • føle smerte
 • feber
 • Erfaring med sterk blødning
 • Den har stinkende vaginale tap

Disse symptomene kan være tegn på A’infeksjon.

Resultater av en cervikal biopsi

Legen din vil kontakte deg om resultatene av biopsien og vil diskutere følgende trinn med deg. En negativ test betyr at alt er normalt, og vanligvis er det ikke nødvendig med ytterligere handlinger. En positiv test betyr at tumorer eller støpselceller har blitt funnet, og en behandling kan være nødvendig.