Cerumen Block: Oversikt, årsaker og symptomer

Beskrivelse

Kerumblokken, også kalt okklusjonen av cerumen, kan oppstå når kroppen din produserer for mye cerumen eller når den eksisterende cerumeren skyves for langt inn i den hørbare kanalen. I noen tilfeller kan du ikke høre fra # 8217; øre bekymret. Men dette varer vanligvis til du kan fjerne overflødig voks. I de fleste tilfeller fungerer hjemmebehandling bra, men en lege kan også bidra til å eliminere og koble fra cerumenblokken.

Årsaker til Cerumen Block

Tilstedeværelsen av en PO & # 8216; av cerumen er normal. Kerumen beskytter det indre øre mot rusk, som bakterier og støv. Normalt kommer voks gradvis ut fra # 8217; øre slik at det ikke er noen blokker. Du kan imidlertid utvikle en blokk hvis du skyver voksen i dybden i # 8217; øre eller naturlig produserer en overdreven mengde cerumen.

Bruker bomullsputer

Hvis du prøver å fjerne voks med en bomullspute eller et annet objekt, kan du ende opp med å skyve den videre i # 8217; øre, skape en & # 8217;.

Naturlig tilstedeværelse av overdreven voks

A’annen mulig årsak til kerumperblokken er at kroppen din produserer mer voks enn det skal. I dette tilfellet kan det være for mye cerumen som lett kan elimineres fra # 8217; øre. I dette tilfellet kan voksen herdes i # 8217; øre, noe som gjør det mindre sannsynlig å løse alene.

Ytterligere informasjon: Kerumper Akkumulering og lås »

Cerumume blokk symptomer

Et av de viktigste symptomene på cerumenblokkering er reduksjonen i hørselen i # 8217; Hit øre. Ikke bekymre deg: Høringen din vil bli fjernet når cerumenblokken.

Andre vanlige symptomer inkluderer:

  • en følelse av fylde i # 8217; øre
  • en’otitis
  • Ring, buzzii eller andre merkelige lyder i # 8217; øre

De fleste merker disse symptomene bare i ett øre, siden det er usannsynlig at begge ører er blokkert samtidig. Hvis du finner disse symptomene i begge ører, bør du konsultere en lege for å utelukke enhver annen medisinsk tilstand.

Legen vil trolig be om informasjon om symptomer før du diagnostiserer en cerumenblokk. Legen vil også bruke et opplyst verktøy kalt otoskop for å se på deg i # 8217; øre og se om voksen kan forårsake symptomene dine.

Behandle cerumenblokken

Legen kan ta vare på cerumenblokken på kontoret eller instruere deg om hvordan du gjør det hjemme. Hvis legen din har grunn til å tro at trommehinnen ikke er intakt, vil du sannsynligvis måtte fjerne cerumeren for å sikre at du ikke skader denne viktige og følsomme strukturen.

Hjemmehjelp

Du kan bruke forskjellige stoffer til å myke og fjerne cerumen hjemme, inkludert:

  • mineralolje
  • glyserin
  • baby olje
  • Debrox, som inneholder karbamidperoksid, eller et annet sett for å fjerne benk-øverste voks

Bruk en dropper til å sette inn noen få dråper i den hørbare kanalen to ganger om dagen for xnumx-xnumx dager for å myke voksen. Når voksen er myk, bør den komme ut alene om noen få dager.

A’et annet hjemmepleiealternativ er vanningen. Fyll en gummibollesprøyte med varmt vann, vipp hodet og trykk forsiktig på sprøyten. Løft øret på øret lett slik at du kan lede vannet i den auditive kanalen. Du vil sannsynligvis måtte gjenta denne prosedyren et par ganger. Tørk forsiktig øret etter å ha forsøkt å fjerne cerumenblokken.

Tilleggsinformasjon: # 8217 Vanning; øre »

I legenes studie

Hvis disse taktikkene ikke virker, kan det være nødvendig for legen å streve etter øret eller fjerne blokken med en curette eller et annet verktøy.

Hva kan du forvente lang sikt

Når en cerumen blokk oppstår, er det ingen garanti som du ikke kommer tilbake. Hvis kroppen din produserer en overdreven mengde voks, må du kanskje møte denne tilstanden flere ganger i livet ditt. Kerumenobstruksjonen er bare et midlertidig problem, og symptomene skal forsvinne etter å ha håndtert tilstanden.

Noen mennesker har komplikasjoner på grunn av cerumen blokk, som feber, drenering av # 8217; øre og sterk smerte Alle’øre. Hvis du merker disse relativt sjeldne symptomene, bør du kontakte legen din for å fjerne cerumeren så snart som mulig.

Forhindre kerumperblokk

Hvis du vet at du er tilbøyelig til Cerumen-blokken, bør du vurdere muligheten for å forhindre akkumulering regelmessig å vantere øret. Dette kan redusere mulighetene som cerumeren hardes og hindrer øret.

En annen måte å forebygge cerumen blokkering på er å unngå å angripe noe i # 8217; øre, inkludert bomullsputer som mange bruker regelmessig til å rengjøre cerumen. Denne taktikken kan faktisk skyve voksen lenger inn i # 8217; øre som forårsaker A’obstruksjon og en mulig irritasjon av tympanum. I stedet bør du bruke en våt klut eller lommetørkle for å rense øret delikat.