Cerebral Trunk Stroke: Langsiktig symptomer, behandling og prospekter

Cos’er et cerebral trunk slag?

Et slag oppstår når L’blodstrømmen til hjernen er avbrutt. Måten et slag påvirker hjernen avhenger av hvilken del av hjernen lider skade og i hvilken grad.

Sitter like over ryggmargen, cerebral trunk kontrollerer puste, hjerteslag og blodtrykk. Kontrollerer også ordet, svelger, ilden og øyets bevegelser.

Impulser sendt fra andre deler av hjernen reiser gjennom hjernens koffert i deres vei til ulike deler av kroppen. Vi er avhengige av funksjonen til cerebral-kofferten for overlevelse. Et cerebral bagasjeromstrekninger truer vitale kroppsfunksjoner, noe som gjør det til en farlig tilstand for livet.

To typer slag

Den vanligste typen slag er et iskemisk slag, forårsaket av blodpropp. Du kan danne en blodpropp i A’arterie som gir blod til hjernen. En blodpropp som danner andre steder, kan reise gjennom blodkar til det forblir fanget i en som leverer blod til hjernen. Når blod ikke kan nå en hjerneseksjon, dør hjernevev i det området fordi det ikke mottar oksygen.

Bortsett fra blodpropper, kan en arteriell disseksjon også forårsake iskemisk slag. En arteriell disseksjon er en tåre i A’arterie som gir blod til hjernen. Som et riperresultat, kan blod samle seg alle arkivfartøyets interiør og forårsake blodstrømsobstruksjon. Dette trykket kan også bringe veggen til å briste, bryte eller miste.

L’Andre slags slag kalles hemorragisk slag. Dette er når et svakt blodkar eksploderer, forårsaker blodstagnasjon og trykkdannelse i hjernen.

Vanlige systemer av Struss

Symptomer på’Stroke avhenger av området i hjernen. Et slag i cerebral stammen kan forstyrre vitale funksjoner som puste og hjerteslag. Også andre funksjoner vi utfører uten å tenke, som øyebevegelser og svelging, kan endres. L’Cerebral Trunk Stroke kan også kompromittere ordet og # 8217; hørsel og forårsake svimmelhet.

Alle signaler fra hjernen din beveger seg gjennom hjerneskuffen for å nå de forskjellige delene av kroppen din. Nerveceller som kommer fra forskjellige deler av hjernen, bærer disse signalene gjennom hjernens koffert til ryggmargen.

Når blodbanen i hjernens koffert er avbrutt, som med hjerneslag, blir selv de hjerne signalene avbrutt. I sin tur vil selv de forskjellige delene av kroppen kontrollert av disse signalene bli påvirket. Det er derfor noen mennesker opplever nummenhet over en eller begge sider av kroppen eller lammelse til armer eller ben.

Komplikasjoner på’Cerebral Trunk Stroke

Et cerebral bagasjerommet kan få deg til å miste lukten og smaken.

Andre sjeldne komplikasjoner inkluderer koma og blokksyndrom. Lock-in syndrom er en tilstand hvor hele kroppen, med unntak av okulære muskler, er lammet. Folk er i stand til å tenke og kommunisere gjennom øyebevegelser, hvordan å slå øyelokkene.

De som risikerer å ha et slag?

Alle kan ha et slag, men risikoen øker med alderen. En familiehistorie av hjerneslag eller mini-stroke, også kalt forbigående iskemisk angrep, øker risikoen. Ferdige mennesker Alder 65 de representerer de to tredjedelene av alle skuddene.

Selv mennene og menneskene i afroamerikansk, Hispanic, asiatiske eller Stillehavsøyene har høyere risiko. Men kvinner er mer sannsynlig å dø av slag enn menn.

Andre forhold som øker risikoen for hjerneslag inkluderer:

 • Høyt blodtrykk
 • Høyt kolesterol
 • diabetes
 • kardiovaskulære sykdommer
 • Noen blodsykdommer
 • svangerskap
 • kreft
 • Autoimmune sykdommer

Livsstilsrisikofaktorer

Noen faktorer som øker risikoen for hjerneslag er ute av kontrollen. Men mange livsvalg som kan øke sjansen for å ha et slag, er det ikke. Disse inkluderer L’bruk av langsiktige erstatningshormonelle terapier og prevensjonspiller. Kvinner over 35 år som røyker er også spesielt i fare.

Behaviors som øker risikoen for hjerneslag inkluderer:

 • røyk
 • Mangel på fysisk aktivitet
 • alkoholmisbruk
 • Bruk av narkotika, som kokain, heroin og amfetamin

Hvordan diagnostiseres L’Stroke?

Et cerebral bagasjerom er en «8217; farlig medisinsk nødsituasjon for livet. Hvis du har symptomer som indikerer et slag, vil legen sannsynligvis bestille bildebehandlingstester som magnetisk resonans, TAC, Doppler Ultralyd eller angiogrammet. Hjertefunksjonstest kan inkludere L’elektrokardiogram og # 8217; ekkokardiogram. Ytterligere diagnostiske prosedyrer kan inkludere blodprøver, samt nyre- og hepatiske funksjonstester.

Behandle slaget

I tilfelle av iskemisk slag, består den første behandlingslinjen i oppløsning eller fjerning av blodpropp. Hvis et slag er diagnostisert ganske raskt, kan antikotiske stoffer administreres. Hvis mulig, kan et kateter brukes til å fjerne blodproppen i en prosedyre som kalles emboleektomi. I noen tilfeller brukes angioplastikken og stenten til å forstørre A’arterie og holde den åpen.

For et hemorragisk slag må blødning avbrytes. Noen ganger er et klipp eller en hjuls plassert på # 8217; Aneurisma for å stoppe blødning. Et stoff kan også være nødvendig for å redusere koagulasjon.

I mellomtiden kan ditt medisinske team måtte ta ytterligere tiltak for å holde hjertet og dine fungerende lungene.

Langsiktig prospekter

Et hjerneslagsslag kan forårsake alvorlige langsiktige problemer. Narkotika og kontinuerlig terapi kan være nødvendig. Fysioterapi kan hjelpe folk med å finne store motoriske ferdigheter og ergoterapi kan hjelpe med daglige aktiviteter. Talterapi kan hjelpe deg med å gjenoppta kontrollen over hvordan du snakker og svelger.

Noen overlevende ALLE’Cerebral Trunk Stroke forblir med alvorlige funksjonshemninger. I disse tilfellene kan psykologisk rådgivning hjelpe dem til å tilpasse seg.

Hindre hjerneslaget

Til tross for risikoen du ikke kan unngå, er det ting du kan gjøre for å redusere dine muligheter for hjerneslag. Noen generelle retningslinjer for å følge inkluderer:

 • Følg et lite fett og natrium diett rik på frukt, grønnsaker og fisk.
 • Jevnlig.
 • Ikke røyking.
 • Ikke misbruk alkohol eller narkotika.

Hvis du er overvektig eller lider av hypertensjon, diabetes, høyt kolesterol eller en slags kronisk sykdom, følg legenes anbefalinger for å holde dem under kontroll.