Cerebral biopsi | Definisjon og pasientutdanning

COS’er en hjernebiopsi?

Cerebral biopsi brukes til å diagnostisere sykdommen. I prosedyren fjernes en tumor eller et stykke stoff fra hjernen som skal undersøkes under mikroskopet. Typer hjernebiopsier inkluderer:

  • Biopsi med nål
  • stereotasisk biopsi
  • åpen biopsi

I en biopsi med nål, praktiseres et lite hull i skallen og en smal nål og kabel settes inn i # 8217; gravering for å trekke ut en liten del av svulsten eller stoffet.

En stereotaksisk biopsi bruker 3-D-bildebehandlingsteknologi, samt TC- og MR-skanningsdata, for å undersøke en svulst eller et hjernestykke. Stereotassisk biopsi er en minimal invasiv prosedyre.

De åpne biopsiene er den vanligste formen for cerebral biopsi og de mest invasive. Under prosedyren vil kirurgen fjerne et stykke ben fra hodeskallen mens du er under generell anestesi. Dette gjør at du kan vise og fjerne svulsten. Dette er mer risikabelt enn andre hjernens biopsiske metoder og gjenopprettingstid er lengre.

Hva gjør cerebral biopsi?

Cerebral biopsi kan hjelpe leger diagnostisere hjerne sykdommer, slik at de kan behandle behandlingsplaner. Legene bestiller vanligvis hjernebiopsier for å avgjøre om en kreft er kreft eller godartet. Det kan også bestilles for å bekrefte diagnosen sykdommen i Creutzfeldt-Jakob, en sykdom relatert til demens. Sykdommer og inflammatoriske infeksjoner kan også identifiseres gjennom cerebral biopsi.

En hjernebiopsi er sett på som den siste utveien for å diagnostisere en sykdom og utføres etter at avbildningsteknikker viste seg å være ufullstendige. I tilfelle av demens er rollen som cerebral biopsi noen ganger brukt til diagnose, men øvelsen er fortsatt usikker. Forskning & # 8211; Undersøkelser Det viser at prosedyren kan bli mer nyttig for å diagnostisere demens når nye terapier blir oppdaget. Men for nå er sykdommer som L’Alzheimer blir vanligvis diagnostisert klinisk og gjennom bildebehandlingstester.

Hva er risikoen for cerebral biopsi?

Cerebral kirurgi er alltid risikabelt, men biopsier med nål og stereotasisk er mindre invasive enn åpne biopsier. De har også færre komplikasjoner.

Å gå under anestesi øker alltid risikoen for eldre og mennesker med demens. Alle typer hjernebiopsier kan forårsake hevelse eller blødning i hjernen. De kan også føre til:

  • infeksjon
  • Sequestration
  • slag
  • koma

Noen ganger er testene på mesterskapet ikke avgjørende, og prosedyren må gjentas. Risiko har blitt redusert med moderne teknologi som stereotasisk utstyr.

Hvordan forbereder du deg på en hjernebiopsi?

Før’intervensjon er det mulig å bestille et laboratoriearbeid og en tac eller en magnetisk resonans. Legen kan be deg om å avbryte bruken av antikoagulanter og aspirin. Du må kanskje vaske håret ditt med en spesiell sjampo om kvelden før Intervensjon.

Hvordan en cerebral biopsi er gitt?

Cerebrale biopsier utføres i operasjonsrommene på sykehusene. Kirurgen din kan plassere en ring på hodet på deg, som holdes på plass med spilies. I noen tilfeller utføres en TAC eller en magnetisk resonans sammen med biopsien, ofte med ringen for hodet på plass. I andre tilfeller utføres TC-skanning eller magnetisk resonans før biopsien, og resultatene er lastet i # 8217; kirurgisk utstyr. Dette eliminerer behovet for en hodetring.

En liten gravering praktiseres i biopsier med nål eller stereoteksisk, noen få millimeter lang. Etter å ha praktisert et lite hull i skallen, settes en liten nål inn i hjernen, og du får biopsien. Hvis biopsien er kontrollert på avstand, kan legen navigere nålen under intervensjonen mens du ser på en skjerm.

Etter den kirurgiske inngrepet blir snittet stiftet eller suturert. I tilfelle av åpne biopsier, er benflappen erstattet med plater eller ledninger. Ved hevelse eller infeksjon, vil klaffen ikke bli erstattet. Dette kalles craniectomy.

Hva er perspektivet etter en hjernebiopsi?

Legen vil undersøke resultatene av biopsien med deg og, om nødvendig, vil behandle en behandlingsplan. I noen tilfeller, spesielt med stereotasiske biopsier og med nål, kan du gå hjem på samme dag. Selv om et opphold på sykehus er vanligvis nødvendig. Hospital opphold kan være lengre avhengig av helsen din, og hvis komplikasjoner oppstår under operasjonen;.