Cerebral Atrofi: Symptomer, årsaker og forventet levealder

Beskrivelse

L’Cerebral Atrofi & # 8211; o cerebral atrofi & # 8211; Det er tapet av hjerneceller kalt neuroner. L’atrofi ødelegger også forbindelser som hjelper cellene som kommuniserer. Det kan være et resultat av mange forskjellige sykdommer som ødelegger hjernen, inkludert slag og Alzheimers sykdom.

Aldring mister naturligvis noen hjerneceller, men dette er en sakte prosess. L’Cerebral atrofi forbundet med sykdommer eller skader oppstår raskere og er mer skadelig.

L’atrofi kan treffe forskjellige deler av hjernen.

 • L’Fokal atrofi påvirker celler i enkelte områder i hjernen og forårsaker tap av funksjon i de spesifikke områdene.
 • L’generalisert atrofi treffer cellene i hele hjernen.

L’Forventet levetid mellom pasienter med cerebral atrofi kan påvirkes av tilstanden som forårsaket hjernekrymping. Folk med Alzheimers sykdom lever i gjennomsnitt fra fire til åtte år Etter diagnosen. De med multippel sklerose kan ha Nær en normal levetid Hvis deres tilstand er effektivt behandlet.

Hva er symptomene på # 8217; cerebral atrofi?

Symptomer på’cerebral atrofi varierer avhengig av regionen eller regionene i hjernen som er berørt.

 • Demens er tapet av minne, læring, abstrakt tenkning og utøvende funksjoner som planlegging og # 8217; organisasjon.
 • Epileptiske kriser er topper av unormal elektrisk aktivitet i hjernen som forårsaker repeterende bevegelser, kramper og noen ganger tap av bevissthet.
 • Apphasians innebærer vanskeligheter med å snakke og forstå språket.

Hva er årsakene til # 8217; cerebral atrofi?

Skader, sykdommer og infeksjoner kan skade hjerneceller og forårsake atrofi.

Ulykke

 • L’Stroke oppstår når blodet til en del av hjernen er avbrutt. Uten blodforsyning rik på oksygen, nevroner i # 8217; området dø. Funksjonene som styres av de områdene i hjernen, inkludert bevegelse og ordet, går tapt.
 • Den traumatiske hjernens lesjon er en hjerneskade som kan skyldes et fall, en bilulykke eller et annet slag mot hodet.

Sykdommer og lidelser

 • Alzheimers sykdom og andre former for demens er forhold der hjerneceller gradvis blir skadet og mister evnen til å kommunisere med hverandre. Det forårsaker et ganske alvorlig minne og tankeevne å endre livet. Alzheimers sykdom, som vanligvis begynner etter 60 år, er hovedårsaken til demens. Er ansvarlig 60 prosent 80 av alle tilfeller.
 • Cerebral parese er en forstyrrelse av bevegelsen forårsaket av en unormal hjerneutvikling i # 8217; livmor. Forårsaker mangel på muskelkoordinasjon, vanskelighetsgrad og andre bevegelsesforstyrrelser.
 • Huntingtons sykdom er en arvelig tilstand som gradvis skader nevroner. Det starter vanligvis halvparten av livet. Over tid, påvirker en persons mentale og fysiske evner, inkludert alvorlig depresjon og Korea (ufrivillige bevegelser som ligner på dans i hele kroppen).
 • Leucosistoffer er en gruppe sjeldne arvelige sykdommer som ødelegger den miolinske skjeden, et beskyttende belegg som omgir nerveceller. Vanligvis starter fra’barndommen, kan forårsake minneproblemer, bevegelse, oppførsel, visning og hørsel.
 • Multiple sklerose, som vanligvis starter i den unge voksen og påvirker kvinners oftest kvinner, er en autoimmun sykdom hvor immunforsvaret angriper beskyttende belegg rundt nerveceller. Over tid er nerveceller skadet. Som et resultat kan det oppstå følelsesproblemer, bevegelse og koordinering. Men som andre observerte sykdommer kan også føre til cerebral demens og atrofi.

infeksjoner

 • L’AIDS er en sykdom forårsaket av HIV-viruset, som angriper kroppens immunsystem. Selv om viruset ikke direkte angriper nevronene, ødelegger den forbindelsene mellom dem gjennom proteiner og andre stoffer som slipper ut. Toxoplasmose assosiert med hjelpemidler kan også skade hjernens nevroner.
 • L’encefalitt refererer til en’hjernebetennelse. Hans oftere Forårsaket av’herpes simplex (HSV), men kan også skyldes andre virus som West Nile eller Zika. Virus skade neuroner og forårsaker symptomer som forvirring, kramper og lammelse. En autoimmun tilstand kan også forårsake encefalitt.
 • Neurosifilid er en sykdom som ødelegger hjernen og dets beskyttende belegg. Det kan forekomme hos personer med syfilis av seksuell overføringssykdom som ikke er fullstendig behandlet.

Noen av disse forholdene, som nevrosofilis, L’AIDS og traumatiske hjerne lesjoner, kan forebygges. Øvelse av sikker sex iført kondom kan forhindre syfilis og hiv-infeksjoner. Iført sikkerhetsbelte i bilen og ha en hjelm når du går på sykkel eller bevegelse, kan bidra til å forhindre hjerneskade.

Andre forhold, som Huntingtons sykdom, leukodisthies og multippel sklerose, er ikke forebyggende.

Behandlingsalternativer

Hver tilstand som forårsaker cerebral atrofi behandles annerledes.

 • L’Stroke behandles med narkotika som L’vevsplasminogenaktivator (TPA), som løser kluten for å gjenopprette blodstrømmen til hjernen. Kirurgi kan også fjerne en blodpropp eller reparere et skadet blodkar. Antiklotting med narkotika og senking av blodtrykk kan bidra til å forhindre et annet slag.
 • Den traumatiske cerebrale lesjonen kan også behandles med kirurgi som forhindrer ytterligere skade på hjerneceller.
 • Multiple sklerose behandles ofte med modifiserende stoffer sykdommen som ocrelizumab (ocrevus), glatirameracetat (Copaxone) og fingolimod (Glenya). Disse stoffene bidrar til å forhindre angrep fra immunforsvaret som ødelegger nerveceller.
 • L’AIDS og noen former for encefalitt behandles med antivirale legemidler. Steroider og spesielle antistoffmedikamenter kan behandle autoimmun encefalitt;.
 • Syphilis behandles med antibiotika som bidrar til å forhindre skade på nerveceller og andre komplikasjoner av sykdommen.
 • Det er ingen reell behandling eller omsorg for hjerneskade forårsaket av Alzheimers sykdom, andre former for demens, cerebral parese, Huntington eller Leucosistrofie sykdom. Imidlertid kan noen stoffer lindre symptomene på disse forholdene, men ikke angripe årsakene.

Diagnose

Diagnostiske prosessen avhenger av tilstanden som er mistenkt av legen. Det fører vanligvis til en fysisk undersøkelse etterfulgt av noen tester.

L’Cerebral atrofi vil vises på cerebral bildebehandling skanner som disse:

 • Datastyrt tomografi (TC) bruker røntgenbilder fra forskjellige vinkler for å lage detaljerte bilder av hjernen din.
 • Magnetisk resonans (MR) skaper bilder av hjernen på film etter å ha utsatt hjernen til et kort magnetfelt.

Outlook

Ditt perspektiv eller prognose avhenger av hvilken tilstand forårsaket cerebral atrofien. Noen forhold, som slag, encefalitt, multippel sklerose eller aids, kan styres med behandling. L’Cerebral atrofi kan reduseres eller stoppes i noen situasjoner. Andre, som Huntington Alzheimer og sykdom, vil gradvis forverre begge symptomene og # 8217; cerebral atrofi over tid.

Snakk med legen din om din cerebrale atrofi, mulige behandlinger og perspektiver du kan forvente.