Cercarial Dermatitt: Symptomer, Behandling og mer

Cos’er søket dermatitt?

Cercarial dermatitt, også kjent som en svømmer kløe, er en’pruriginøs utslett forårsaket av en liten parasitt orm. Hun kontrakterer å svømme eller få i innsjøer eller dammer av infested ferskvann. De vanlige gjestene på parasitten er akvatiske og gnagerfugler. Etter at parasitten ble utskilt av akvatiske fugler eller gnager, går han inn i en snegl. Etter videreutvikling, forlater sneglen og kommer i kontakt med menneskelig hud. Det kan ikke komme inn i blodet eller i de dypeste vevet, men kan forårsake en irriterende og pruriginøs hudutbrudd når de insinuerer i huden.

L’utslett begynner å klø og vises mens man fortsatt er i vann. Etter noen timer, kløe og # 8217; utslett forsvinner. Men ca 10-15 timer etter det første utslett, kommer papules og kløe tilbake. L’utslett vises som små pruriginøse røde fremspring som kan omdannes til blærer. Vanligvis løser i løpet av en uke.

Hva er symptomene på kløen på svømmeren?

Hvis du svømmer eller kjører i parasittinfisert farvann, kan du oppleve:

 • Prikking, brennende eller kløe på huden utsatt
 • Små røde kviser
 • blærer, i sjeldne tilfeller

Kløen kan vare opptil flere dager. L’utslett ligger bare på huden som har blitt utsatt for vann;. Det er viktig å prøve å ikke skrape, siden riper kan forårsake hudinfeksjoner.

Kløe er en allergisk reaksjon på parasitten og oftere svømming i forurenset vann, verre kan være symptomer hver gang. Videre kan noen mennesker være mer følsomme for parasitten.

Bilder av søk dermatitt

Hva er årsakene til kløen til svømmeren?

Del på Pinterest

Cercarial dermatitt er forårsaket av en parasitt orm som kreenes inn i huden. Parasitten kan ikke leve i mennesker. Han angriper ved et uhell deg og de andre menneskene mens han leter etter en vannfugl eller et annet vertsdyr. Den normale livssyklusen går fra akvatiske fugler eller akvatiske dyr til snegler og omvendt. Du kommer til å være der for å svømme eller vade når parasitten, i smittsomfasen, søker sin naturlige gjest.

I sin livssyklus infiserer den parasittiske ormen blodet av akvatiske fugler og noen dyr som bor i nærheten av vannet;. Fuglene eller dyrene passerer deretter eggene til parasitten i # 8217; vann gjennom deres avføring. Når parasitteggen lukkes i # 8217; vann, svømmer larvene å prøve å finne sin andre gjest, en slags snegl. Etter at parasitten har smittet sneglen og utviklet seg i den, utviser sneglen i # 8217; vann en andre form for parasittlarver. Disse små larver, kjent som søkere, svømmer på jakt etter akvatiske fugler eller akvatiske dyr for å starte syklusen på nytt.

Disse larver lever bare i ca 24 timer og jakter en passende gjest for å fortsette sin livssyklus. Hvis du svømmer eller kjører i infested farvann, kan noen av disse parasittiske ormene ved et uhell lande på huden.

Hvordan kløen på svømmeren er diagnostisert?

Karcarial dermatitt kan være vanskelig å skille fra andre hudreaksjoner, for eksempel insektbitt, giftige ivy, maneterbitt eller bakterielle infeksjoner. Det er ingen spesifikk test for dette. Legen din kan stille deg spørsmål for å hjelpe deg med å gjøre en diagnose. Deres spørsmål kan omfatte:

 • Når & # 8217 er startet; utslett?
 • Nylig svømte du eller vasset i ferskvann?
 • Andre mennesker som var i vannet med deg hadde en’utslett?

Legen din kan også spørre om din medisinske historie, eventuelle allergier du måtte ha og narkotika og kosttilskudd du tar. Hvis kløe er seriøs, kan legen foreskrive noe sterkere enn telleren rettsmidler.

Hvordan det blir behandlet?

Mesteparten av tiden kan du bruke hjemmebehandlinger for å berolige kløen forårsaket av Swimmer-utbruddet. De Sentre for sykdomskontroll og forebygging Oppgi forskjellige rettsmidler for å lindre kløe, inkludert:

 • Anti-Kløe Lotion eller Corticosteroid Cream
 • Cold Packs
 • Baderom med mel D’kolloidale havre, natriumbikarbonat eller Epsom salter
 • Natriumbikarbonatpasta

De 8 beste rettsmidler for kløe »

De som er i fare?

Du er i fare for en svømmer kløe hvis du svømmer i et speil d’infested ferskvann. Svøm i grunt vann nær kysten gir deg også større risiko fordi det er her at larver er mer sannsynlig. Barn kan være spesielt i fare fordi de starter og spiller i nærheten av kysten. Hvis du allerede har kløe på svømmeren, er du sannsynlig at du har en verre reaksjon neste gang du er utsatt.

Det er viktig å merke seg at de klorerte og velholdte svømmebassenger er trygge å svømme og ikke representerer en risiko for å kontrahere svømmeren kløe.

Selv kløen på svømmeren er ikke smittsom.

Hva er utsiktene for å se dermatitt?

Kløen på svømmeren er en vanlig sommerforstyrrelse over hele verden. Det er få statistikker som vedlikeholdes på din tilstedeværelse. Basert på rapportene fra # 8217; siste tiår, a 2015 Gjennomgang Artikkel Definerer kløen til svømmeren en fremvoksende sykdom, ansvarlig for de fleste utbrudd av dermatitt over hele verden.

De fleste av Vouchets, # 8217; utslett løser alene uten komplikasjoner. Etter at hudutslettet forsvant, kan du ha en pigmentert flekk der pimpleen forblir i noen uker.

Hvor lenge vannet forblir smittsomt, avhenger av mange faktorer:

 • jeg er nesten der Arter 100 som kan transportere parasitten.
 • Det er også forskjellige arter av parasitten selv, hver med bestemte attributter.
 • Akvatiske fugler er migrerende og kan samle parasitten rundt om i verden.
 • Parasittenes livssyklus avhenger av tilstedeværelsen av fugler eller infiserte dyr og snegler.
 • Selv temperaturen og sollyset spiller en rolle i parasittenes livssyklus.

De 2015 Gjennomgang Artikkel I kliniske mikrobielle vurderinger tyder på at videre forskning er nødvendig for å bidra til kontrolltiltak. Kunnskapen om de aktuelle artene som er involvert, vil for eksempel hjelpe målrettet kontrollinnsats. Forfatterne foreslår også at et varmt klima kan ha en tendens til å øke forekomsten av svømmerutslettet;.

Kontrollinnsatsen er ikke lett. Du kan behandle vannfugler med en anti-ormmedisinering for å redusere befolkningen i parasitter. Dette krever fangst, behandling og frigjøring av fugler individuelt. Eliminere eller redusere befolkningen av akvatiske fugler fra rekreasjonsområdene er vanskelig. Du kan også bruke giftet til å redusere sneglerpopulasjoner, men dette var rapportert ha en skadelig effekt på andre dyr.

Selv om det kan være vanskelig å kontrollere forekomsten av parasitter i noen speil D & # 8217, vann, er kløen i svømmeren ikke en alvorlig medisinsk tilstand.

Hvordan kan du redusere risikoen for kløe på svømmeren?

Når du planlegger en strandtur i ferskvann, bør du unngå å svømme eller wading på steder der du vet at folk har hatt kløen til svømmeren.