CephaloFormatoma: årsaker, perspektiver og mer

Beskrivelse

Cefaloematoma (CH) er en samling av blod mellom hodebunnen og skallen. Skadede blodkar frigjøre blod og blod akkumuleres i en masse under hudens hud. Blodkar er ofte skadet under arbeidskraft og fødsel.

Mellom 1 og 2 prosent av alle fødte barn vil utvikle ch under eller etter fødselen, så det er ikke en sjelden tilstand. Videre er det ikke farlig. Blodet ligger over skallen, ikke under skallen. Dette betyr at hjernen ikke påvirkes.

Symptomer

Det mest åpenbare kjemiske symptomet vil være en myk og uvanlig hevelse på baksiden av et barns skalle. Du vil sannsynligvis ikke se kutt eller blåmerker på overflaten av huden over bulge.

I løpet av noen uker kan hevelse virke vanskeligere mens blodet blir kalsifisert. Etter noen uker vil blodet begynne å forsvinne og hevelse vil bli redusert. Noen ganger forsvinner imidlertid senteret på bulgen før kantene. Dette kan gi plassere en lignende følelse til en krater.

Utover denne hevelsen kan barn med CH ikke vise noen åpenbare symptomer eller atferdsdifferanser. I stedet kan symptomene være mer indre. Disse kan inkludere:

 • Anemi eller lavt antall røde blodlegemer
 • gulsott eller guling
 • infeksjon

Diagnose

For å diagnostisere CH, vil legen utføre en fysisk kontroll over hele kroppen av barnet. Ofte, l’utseende av hevelse alene er nok til å gjøre en diagnose.

For ytterligere forholdsregler kan legen be om ytterligere tester, inkludert:

 • X-ray
 • Tac
 • MR-skanning
 • ultralyd

Hvis disse bildeknappene ikke avslører ytterligere problemer, vil legen behandle området som ch. Enten du og legen din, bør du imidlertid overvåke modifikasjonen av symptomer eller tegn på andre problemer med barnet ditt.

Våre initiativer

CH er en mindre lesjon som forekommer oftere under arbeidskraft og fødsel. For eksempel, hvis et barns hode er større enn mors bekkenområde, er det mer sannsynlig å. Et barn kan klandre hodet mot mors dock under arbeid og bryte de delikate blodkarene.

Selv barnehjelpsanvisninger, som for eksempel kalipre eller støvsuger, gjør disse lesjonene mer sannsynlig. Kvinner som har vanskelig eller langvarig arbeidskraft kan trenge disse enhetene, og lang arbeidstid kan øke risikoen for barn for ch.

Risikofaktorer

Alle barn kan utvikle hvem, men noen faktorer øker risikoen for baby lesjoner. Kvinner som har lengre arbeidskraft eller en komplisert fødsel er mer sannsynlig å ha et barn med ch. En lang travail øker også det potensielle behovet for leveringsutstyr. Disse enhetene gjør skaden mer sannsynlig.

Disse risikofaktorene kan øke en kvinnes arbeidstid eller gjøre en komplisert fødsel mer sannsynlig:

 • Et godt barn kan ha problemer med å bevege seg gjennom leveringskanalen, som bremser nedenunder.
 • Fødselsanalen er for liten for barnet.
 • De svake livmorkoblingene skyver ikke barnet i leveringskanalen.
 • Barnet er ikke i en posisjon opp ned, oppover på # 8217; tilbake. En unormal posisjon kan gjøre fødselen lengre og komplisert.
 • Du bærer flere.

Noen stoffer, spesielt smertestillende, kan også svekke sammentringene og senke travaglio.

Lær mer: Problemer med fødselskanal »

Behandling

I nesten alle tilfeller trenger et barn ikke omsorg for ch. Dette er fordi de fleste av disse sårene vil helbrede seg selv. Du kan forvente at bumpen forsvinner i flere uker eller noen få måneder. Noen lesjoner kan ta opptil tre måneder for å helbrede helt.

I sjeldne tilfeller kan legen bestemme seg for å tømme akkumulert blod. Dette er ikke alltid nødvendig og øker risikoen for barneinfeksjon og abscess.

Komplikasjoner

Noen komplikasjoner av ch er midlertidige og forsvinner ofte som hevelse. De fleste barn vil ha langsiktige komplikasjoner på grunn av CH, og du bør ikke forvente å se noen form for forsinkelse i utviklingen på grunn av lesjon.

Ch øker barnets risiko for anemi og gulsott.

Hvis barnet ditt utvikler anemi på grunn av CH, kan blodtransfusjonen være nødvendig. En opphopning av blod, som CH, øker risikoen for barnet ditt med lavt antall røde blodlegemer. En transfusjon øker antall røde blodlegemer og lindrer sikkert symptomene på # 8217; anemi.

L’ittero er resultatet av et overskudd av bilirubin i blodet. Bilirubin er et gul pigment tilstede i røde blodlegemer. Når blodet av Chons bryter og reabsorberes, er bilirubinnivåene i barnets blodprøve. Hvis disse nivåene er høyere enn normalt, kan barnet utvikle gulsott. Det vanligste symptomet er en gulaktig farge på huden og øynene. Den vanligste behandlingen for Jaud er foto terapi eller lysterapi. Spesielle lys faller nedover overflødig bilirubin og fjernes fra barnets kropp i urin og avføring.

Outlook

Sannsynligvis ditt barn trenger ikke å bli på sykehuset hvis det utvikler seg. Barnets lege vil be deg om å overvåke akkumuleringen og varsle nye symptomer hvis de oppstår før barnets neste sjekk.

Hvis en ny bulge vises, eller hvis barnet ditt utvikler ekstra symptomer, søker han umiddelbart legen til barnets lege. På samme måte, hvis barnets hud begynner å vise en gul farge, ring legen. Gul hud er et gulsottsymptom og legen kan foreskrive fototerapi for å hjelpe barnets kropp til å bryte ned og fjerne overflødig bilirubin.

Bortsett fra de små komplikasjonene, krever utvinningen fra Ch-overvåking, men liten handling. Utsiktene til et barn med hake er positive. CH-en påvirker ikke utviklingen av barnets hjerne og er ikke farlig. Selv om det kan være skummelt å høre og se et av disse sårene på barnets hode, er du sikker på at den vil gå bort uten varig innvirkning.