Centrilobulare Emphysem: Symptomer, Behandling og mer

L’Centrobulare Emphysema er det samme som Sentracinary Empemysem?

L’centrilubulær emfysem, eller sentratisk emfysem, er en progressiv langsiktig lunge sykdom. Det regnes som en form for kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL).

L’Centrulobular Emphysema slår hovedsakelig de øvre lobene på lungene. Det er preget av respiratorisk skade. Kjent som bronkioler, slik at disse trinnene tillater strømmen av munnen og nesen til lungene.

Skaden starter vanligvis i midten av lungene og sprer seg gradvis mot den eksterne.

Tilstanden treffer vanligvis folkene som røyker eller ble brukt til å røyke sigaretter. Selv de som har hatt dekket av kullarbeidere (CWP), er i fare.

Hva er symptomene på’centrobulare emfysem?

Symptomer på’Centrobulary Emphysema inkluderer:

 • Wheezing
 • Brystets undertrykkelse
 • kortpustethet i daglige aktiviteter (dyspné)
 • kronisk hoste
 • Produsere overflødig slim, også kjent som sputum eller slem
 • utmattelse
 • Blå lepper og negler

Disse symptomene kan forringes med fremdriften av tilstanden. Pulmonal-funksjonen vil falle fra topp på 8217; 80 prosent i fase 1 av’emfysem centroobulare a Mindre enn 30 prosent I de avanserte fasene av sykdommen. L’sentrilotobulær emfysem er ofte ledsaget av kronisk bronkitt.

Tilleggsinformasjon: Forstå kronisk bronkitt »

Hva er årsakene til’centrobulare emfysem?

Røyking er den viktigste årsaken til centrobulare-emfysem. Årsaker til sigarettrøyk 85 prosent 90 av alle tilfeller av KOL.

Giftige kjemikalier utgitt av sigaretter:

 • irritere og svekke lungene
 • begrense respiratorisk
 • Ødelegge lommene D’lungene i lungene
 • forårsake betennelse

Disse effektene kan oppstå selv om du inhaleres ofte giftige røyk, som for eksempel kullpulver. Det er derfor Centerbulare Effysem kan ses med CWP.

En alvorlig eksponering for forurensningen og passiv røyking kan også føre til sentrobulare enfisema.

Risikofaktorer for Centrobulare Emphysema

Risikofaktorer for midtpunkts Emphysema øker med alder med alder. Disse faktorene inkluderer:

Røyk: Sigarettrøykere har høyere risiko for Centrobulare Emphysema. Men selv folk som røyker rør og sigarer kan utvikle tilstanden. Din risiko for å utvikle sykdommen avhenger av hvor lenge og hvor mye røyk tobakk.

Fume eller pulver Arbeidseksponering: Kullgruvearbeidere kan utvikle senterblå emfysem på grunn av innånding av kullpulver. Dette gjelder også for arbeidere som inhalerer hvete eller tre damper. Denne typen kombinerte røykeksponering øker sannsynligheten for å utvikle sykdommen.

Kontakt med passiv røyk eller atmosfærisk forurensning: L’konstant eksponering for sigarettrøyk, sigar eller brukte rør kan øke risikoen for centrolobular emfysem. Selv L’hyppig utstilling til atmosfæriske forurensende stoffer, inkludert drivstoffgasser for biloppvarming eller avløp, kan forårsake tilstand.

Folk som utvikler midtknappen Emphysema har større risiko for:

Kollysert lunge: Dette er også kjent som pneumothorax. En kollapset lunge er en sjelden, men alvorlig tilstand som kan være farlig for livet for folk i avanserte emfysemestadioner.

Store hull i lungene: hullene i lungene, kjent som bobler, kan nå halvparten av lungen. Giant Bubbles kan redusere plassen som er tilgjengelig for lungeutvidelse, samt øke risikoen for lungekollaps.

Hjerteproblemer: Trykket i arteriene som forbinder lungene og hjertet akkumuleres når det er tilstede L’emfysem. Dette kan forårsake hevelse og forverring av hjertet.

Hvordan diagnostisert L’Centrobulary Enfisema?

Legen din diagnostiserer Centerbulate Emphysema evaluerer din røyk og din fungerende historie og utfører noen tester.

Imaging

Legen kan foreskrive en røntgenstråle for å se om lungene dine svelges eller hvis du har utviklet andre fysiske symptomer. En TC-skanning kan også identifisere fysiske endringer, for eksempel ugifte arterier, som er forbundet med KOL.

Oksygennivåer

For å måle blod oksygen nivåer, kan legen utføre en ikke-invasiv puls oximetry test. For å gjøre dette, vil de påvirke en enhet som ligner et klipp som kalles sonde på fingeren eller på lobeet på eller # 8217;. Sonden bruker lys for å bestemme mengden oksygen som er tilstede i blodet.

I noen tilfeller kan det være behov for en gasstest i arteriell blod (ABG). En AGB krever en liten blodprøve. Dette blodet kan tas fra A’håndledd arterie, arm eller # 8217; inguine.

Pulmonal funksjonalitet

Pulmonale funksjonstester er også kjent som en lungefunksjonstest. Disse testene bidrar til å bestemme lungens drift. Det er to metoder for å gjøre det: spirometri og pletismografi.

I spirometri vil legen bruke et spirometer, en liten enhet som er koblet til et munnstykke. Dette vil måle hvor mye luft du kan utvise fra lungene og hvor fort du kan utvise det.

I pletismografi vil legen din sitte eller stå på innsiden av en D & # 8217-forseglet boks; luft som ligner på en telefonboks. Denne hytta kalles pletismamografen. En gang inne, vil du puste i et munnstykke. Dette kan vise legen din hvor mye luft C & # 8217, det er i lungene dine.

Del’Centrilubular Emphysema

Behandlingen vil avhenge av alvorlighetsgraden av symptomene og driften av lungene.

Selv om det ikke er noen kur for Centrobulary Effysem, er det behandlinger som kan bidra til å håndtere symptomer, forhindre komplikasjoner og redusere sykdomsprogresjonen.

Beta-agonister

Behandlingen inkluderer ofte beta-agonister ved innånding. Dette stoffet kan lindre noen symptomer og hjelpe deg med å puste bedre.

Kortsiktig beta-agonist d’mer vanlig handling er en albuterolinhalator, som gir rask lettelse for symptomene på astmaen.

Langsiktig beta-agonister d’handling inkluderer salmeterol (serevent) og formoterol (foradil). Disse er ofte de viktigste ingrediensene i inhalatorene som brukes til å forhindre og administrere astma og COPD.

Anticholinergic

Den antikolinerge innånding er en annen type behandling. Dette stoffet blokkerer acetylkolinen, en nevrotransmitter som forårsaker sammentrekning av skjelettmuskelen og regulerer det endokrine systemet.

De kortsiktige antikolinergene D’handling inkluderer hypratopium.

Formoterol er en langvarig beta2-agonist d’handling (LABA). Generelt er det forbundet med en inhalasjonskortikosteroid. Det er ikke en god ide å bruke en LABA som den eneste terapien for astma eller Copco.

L’Hyprotropium er en kortvarig antikolinerge D’handling som ofte er forbundet med albuterol. Albuterol er en kortsiktig beta2-agonist D & # 8217;.

Langvarig anticholinergic D’handling, som thiotropium (spiriva), blir stadig mer vanlige som behandlingsalternativer.

Andre behandlingsalternativer

Roflumilast (Daliresp), en langvarig Phosphodiesterase-4 (PDE4) inhibitor) -handling, er nyere på markedet. Har vist seg at det bidrar til å redusere forverringer og lungebetennelse. Stoffet har imidlertid ikke vist å forbedre lungefunksjonen.

Ytterligere behandlingsalternativer inkluderer:

 • oksygenbehandling for å hjelpe med kastet pusten
 • Installasjons- og lungebetennelsesvaksinen sparket for å forhindre infeksjoner
 • Antibiotika for å bekjempe respiratoriske infeksjoner
 • Proteinterapi for å redusere utviklingen av lungeskader
 • Kirurgi eller lungetransplantasjon

Selv inhalasjonssteroider er A & # 8217;. Inhalert steroider kan føre til visse bivirkninger over tid. Disse kan inkludere:

 • Høyt blodtrykk i øyet (okularhypertensjon)
 • grå stær
 • diabetes
 • vitne

Snakk med legen din om spesifikke behandlingsalternativer til din disposisjon. Legen kan hjelpe deg med å forstå de potensielle risikoen og fordelene med hver behandling.

Tilleggsinformasjon: Forståelse av behandlinger for emfysemet »

Outlook

Selv om det ikke er noen kur for midtpulære emfysem, er det mange behandlingsalternativer som kan hjelpe deg med å administrere symptomene dine.

L’Forventet levetid kan reduseres med tilstanden til tilstanden. Det er viktig å umiddelbart starte et behandlingsregime for å senke utviklingen av sykdommen.

Hvis du røyker, kan røyking slutte å redusere symptomene og redusere risikoen for ytterligere skade. Selv reduksjonen av # 8217; eksponering for andre skadelige kjemikalier er grunnleggende.

Du kan forhindre midtbjelke emfysem?

L’Centrilobular Emphysema er helt forebyggbar. Tilstanden er generelt forårsaket av eksterne faktorer som ofte er under din kontroll. For eksempel, unngå eller slutte å røyke, reduserer risikoen for å utvikle denne tilstanden sterkt.

Prøv å begrense støvet eller dampen. Hvis du er utsatt for disse forurensningene på jobb, snakk med din arbeidsgiver for å bære en beskyttende maske på munnen.

Les videre: COPCO vs Enfiseme: C’er en forskjell? »