Cellulose Gummi: Fordeler og risiko

Før du går inn i fordelene og risikoen for cellulose gummi & # 8230; Hva er cellulose gummi?

Cellulose gummi er i hovedsak et fortykningsmiddel som brukes i alle typer matvarer. Mange kostholds- og fettfattige produkter vil bruke mat tilsetningsstoffer som cellulose gummi for å gi mat en mer tett og kremaktig konsistens, noe som gjør det mye mer attraktivt for forbrukerne.

Sekund Senter for vitenskap i offentlig interesse (CSPI), denne typen additiv kan forbedre konsistensen, stabilisere skum, forhindre sukker krystallisere, trådvann og mer. Av disse grunner brukes cellulose-dekket ofte i alle typer matvarer.

Hva er fordelene med cellulose gummi?

Den cellulose gummi, som kommer fra de cellulære veggene i plantene som trepulpet og bomullsfrøene, brukes til å gjøre mat tett og kremaktig, uten all fett. Hvis du prøver å redusere fettinntaket eller følge et fettfattig diett, velg mat basert på et additiv som cellulose gummi kan hjelpe deg med å få deg til å føle deg mindre berøvet.

Kan hjelpe deg med å undertrykke l & # 8217; appetitt. Fordi det fungerer som fyllstoff i mat, har det potensial til å få deg til å føle deg full. Dette er en annen grunn til at cellulose gummi ofte finnes i diettmat! Men du kan prøve løs intestinale bevegelser hvis du spiser for mange rike cellulose gummi matvarer. Noen mennesker bruker det også som avføringsmiddel for vekttap.

Cellulose gummi er allsidig. Det er ikke bare i en rekke matvarer, men også i tannkrem, farmasøytiske produkter og til og med hjemmeprodukter. Det er et veldig nyttig additiv som fungerer som et stabiliserende middel og fortykningsmiddel.

Hva er risikoen for cellulose gummi?

Det er et additiv, ikke en hel mat ingrediens. Selv om cellulose gummi generelt anses som et trygt og akseptabelt matadditiv, C & # 8217; Det er fortsatt muligheten for at det fortsatt er ukjente risikoer fordi det ikke er en tradisjonell fullmat.

Siden cellulose gummi (også kjent som karboksymetylcellulose eller CMC), kalles det noen ganger eller nr. 8220; matfiber & # 8221; På emballasjen av matvarer kan du tenke på å ansette flere fibre i kostholdet ditt enn det egentlig er. CSPI advarer om at cellulose gummi ikke er så sunn som fiberen du finner i naturlige matvarer. Du må lese ernæringsskapene og lister over ingredienser nøye.

Noen mennesker kan ha en allergisk reaksjon eller følsomhet for cellulose gummi, selv om dette er ekstremt sjeldent. De New England Journal of Medicine (NEJM) rapporterer i en studie at en kvinne hadde en alvorlig allergisk reaksjon relatert til # 8217; inntak av cellulose gummi i et stoff, selv om studien oppmerksom på at dette er en sjelden komplikasjon.

NEJM følger også at stoffet «er mye brukt som suspensjonsmiddel i farmasøytiske preparater, litt mat og kosmetiske produkter. Derfor kan en tidligere eksponering ha ført til bevissthet i vår pasient, selv om natriumkarboksymetylcellulose generelt betraktes som ikke absorbert & # 8220;. Quest & # 8217; Siste punkt er viktig: Siden cellulose gummi ikke absorberes eller fordøyes, er risikoen som den allergiske reaksjonen svært lave.

Du bør unngå cellulose gummi?

Som du kan se fra fordelene og risikoen beskrevet ovenfor, anses cellulose gummi generelt som et ganske trygt matadditiv. Det har ingen næringsverdi eller helsemessige fordeler, men det kan være et veldig nyttig additiv for alle typer produkter. De fleste trenger ikke å bekymre seg for å unngå cellulose gummi eller begrense hennes ansettelse;.

Men kunnskap er makt. Flere lese matetiketter, spesielt næringsdatabellen og # 8217; liste over ingredienser, jo mer vil du være rustet til å identifisere hvor mange mat tilsetningsstoffer som bruker. Derfra kan du ta en informert beslutning om noen matendring du vil gjøre for å få sunnere vaner.

Til slutt, husk at hele maten alltid er den ideelle;!

Sagan Morrow er en freelance skribent og utgiver, samt en profesjonell livsstil blogger på Saganmorg.com. Den har en bakgrunn som en sertifisert helhetlig ernæringsfysiolog.