CDC undersøker etter 149 personer innlagt på sykehus etter vaping

CDC undersøker hvorfor dusinvis av unge mennesker fikk alvorlig lungesykdom etter å ha brukt e-sigaretter.

Del på PinterestStatlige tjenestemenn undersøker hvorfor tenåringer hadde en så alvorlig reaksjon etter å ha brukt e-sigaretter. Getty bilder

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) undersøker hvorfor mer enn 149 personer – hovedsakelig tenåringer og unge voksne – har blitt innlagt på sykehus med alvorlig lungesykdom etter vaping.

Byrået meldte onsdag at de fortsatt ikke har en årsak, men at alle som var innlagt hadde brukt en elektronisk sigarett.

I mange tilfeller har pasienter rapportert å bruke cannabisforbindelsen tetrahydrocannabinol (THC) i sin e-sigarett, men CDC har ikke konkludert med om et spesifikt produkt har skylden.

Pasienter rapporterte kortpustethet, brystsmerter og gastrointestinale problemer og oppkast før de ble innlagt på sykehus.

I tillegg, med tilfeller rapportert i 15 stater og en rekke symptomer, er tjenestemenn uklare om alle disse sakene er relaterte eller forskjellige hendelser.

Sakene skapte overskrifter for første gang etter 11 tenåringer og unge voksne Wisconsinog 3 tommer Illinois, ble innlagt på sykehus for lungeskader potensielt relatert til vaping tidligere i sommer.

Food and Drug Administration undersøker også sakene sammen med CDC og lokale statlige helseavdelinger.

Giftige kjemikalier i e-sigarettdamp

Susan Walley, en professor i pediatri ved University of Alabama i Birmingham, sa at disse tilfellene er «veldig bekymringsfulle» fordi lignende problemer kan utvikle seg hos andre unge mennesker, hvorav et økende antall damper.

Mellom 2017 og 2018 har bruken av elektroniske sigaretter økt siden 11.7 % til 20.8 % blant videregående elever, ifølge CDC.

Selv før nylige tilfeller har forskning reist spørsmål om sikkerheten til e-sigaretter og vaping.

TIL 2018 rapport fra National Academies of Sciences, Engineering and Medicine funnet: «Det er avgjørende bevis på at, i tillegg til nikotin, inneholder og avgir de fleste e-sigarettprodukter mange potensielt giftige stoffer».

Dette inkluderer kjemikalier som kan skade celler eller årsak lungesykdom eller hjerte- og karsykdom. Elektroniske sigaretter produserer også ultrafine partikler, som er knyttet til lunge- og kardiovaskulære problemer.

Problemer med en ny enhet

Dr. Michael Steinberg, Professor i medisin ved Rutgers Robert Wood Johnson Medical School og direktør for Tobacco Dependence Program ved Rutgers Universitys Center for Tobacco Studies, sa at en utfordring med å forstå de langsiktige helseeffektene av vaping er at den utbredte bruken av elektroniske sigaretter fortsatt er relativt ny.

Men «Selv med den korte tiden [e-sigaretter] har vært ute … er det bevis til dags dato at disse kjemikaliene kan forårsake inflammatoriske effekter på lungene,» sa han.

Dr. Wassim Labaki, Klinisk foreleser i avdelingen for lungemedisin og intensivbehandling og medisinsk direktør for programmet for lungevolumreduksjonskirurgi ved University of Michigan, indikerte en 2017 studie av 11. og 12. klasseelever.

Forskere fant at brukere av e-sigarett hadde dobbelt så stor sannsynlighet for å oppleve kronisk hoste, slim eller bronkitt sammenlignet med tenåringer som aldri dampet.

«Wisconsin-tilfellene representerer åpenbart en mye mer alvorlig manifestasjon av disse symptomene,» sa Labaki. «Og noen av dem krevde mekanisk ventilasjon for å støtte pusten.»

Vaping-produkter varierer mye

Steinberg sa at folk ofte tror at e-sigarettprodukter er like, men det er faktisk mange variasjoner – fra førstegenerasjons engangsartikler til de du kan fylle på i din lokale vapebutikk til de nyeste pod-enhetene. som JUUL.

Nikotininnholdet kan også varierer betydelig mellom ulike produkter for elektroniske sigaretter.

Men uavhengig av produktet sa Steinberg at hvis kjemikaliene i dampen «kommer inn i sårbart lungevev, er det ingen overraskelse at du vil se en inflammatorisk effekt.».

Walley sa at den «triste virkeligheten» er at akkurat nå er det svært lite regulering av e-sigaretter og e-væsker av FDA, som fører tilsyn med tobakksprodukter.

«Ingen av e-sigarettproduktene som for tiden er på markedet har hatt en overhaling før markedet,» sa Walley. «Og dette skyldes i stor grad at FDA ikke har startet det.»

Forhåndsgodkjenningen er en gjennomgang utført av FDA for å vurdere sikkerheten og effekten til visse medisinske enheter, hvis elektroniske sigaretter var ment som da de først ble introdusert.

Tidligere i år hadde American Academy of Pediatrics, Campaign for Tobacco-Free Kids og andre grupper suksess saksøkte FDA for å fremskynde gjennomgangen av e-sigaretter.

Men akkurat nå forsterker mangelen på regulering bare helserisikoen.

«E-sigarettbrukere har ikke mye kontroll over hva de til slutt blir utsatt for mens de damper,» sa Labaki. «Men konsekvensene av slike eksponeringer er reelle og kan være like alvorlige som respirasjonssvikt, som vi har sett i tilfellet med tenåringer i Wisconsin.».

Andre helseeffekter av vaping

Lungeskader er bare en av risikoene ved bruk av elektroniske sigaretter. Vaping har også vært knyttet til anfall, hjerte- og karsykdommer e Depresjon. Av spesiell interesse for tenåringer og unge voksne er nikotin.

«Tenåringer er mer sannsynlig å bli avhengige av nikotin fordi hjernen deres er umoden,» sa Walley. «Når man kombinerer veldig høyt forbruk blant unge med et produkt som har et veldig høyt nikotinnivå, er det mange grunner til å være veldig bekymret.»

Etter hvert som data fra langtidsstudier kommer, blir omfanget av denne risikoen tydeligere.

«Tenåringer som bruker e-sigaretter er mer sannsynlig å gjøre det etter ett år overgang til konvensjonelle sigaretter, sa Walley. «Vi ser også noen data om at det er mer sannsynlig at de bytter til marihuana, overstadig drikking og andre rusmidler.».