CDC sier at noen mennesker kan gå tilbake til jobb – her er hva ekspertene mener

Del på PinterestEksperter frykter at hvis folk er asymptomatiske, kan de fortsatt spre viruset. Getty bilder

  • De ny guide fra CDC utløste en heftig debatt blant helseeksperter.
  • Veiledningen vil tillate asymptomatiske personer som har vært utsatt for viruset å gå tilbake på jobb så lenge de tar visse skritt.
  • Noen eksperter sier at guiden kan bety aktivering av en andre bølge av COVID-19.

All data og statistikk er basert på offentlig tilgjengelige data på publiseringstidspunktet. Noe informasjon kan være utdatert. Besøk vår koronavirus-hub og følg vårt sanntids oppdateringsside for den siste informasjonen om COVID-19-epidemien.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) har lettet noen av retningslinjene for fysisk avstand for personer som har vært utsatt for det nye koronaviruset, SARS-CoV-2.

Veilederen, oppdatert onsdag, vil tillate asymptomatiske personer som har vært utsatt for viruset å gå tilbake på jobb så lenge de måler temperaturen to ganger om dagen, trener fysiske avstander og bærer en ansiktsmaske.

De ny guide utløste en heftig debatt blant helseeksperter.

Noen tror at det å la personer utsatt for det nye koronaviruset gå tilbake til viktig arbeid er nøkkelen til å holde noen viktige virksomheter og sykehus i bevegelse.

Andre tror at dette vil åpne dører og utløse en ny bølge av COVID-19.

I noen stater, som f.eks California, nye rapporterte tilfeller av COVID-19 begynner å avta, noe som viser at strenge tiltak fungerer og bidrar til å flate kurven.

Bekymring blant helsepersonell er at fjerning av disse beskyttelsesretningslinjene før de faktisk har kontroll over COVID-19 kan reversere det som allerede er oppnådd.

«Jeg tror det folk bekymrer seg for er at hvis vi slapper av disse tiltakene for tidlig, kan vi invitere til en ny bølge, noe av det som ble sett i 1918-1919 influensapandemi kort tid etter første verdenskrig», Doktor Dean Winslow, en infeksjonsspesialist ved Stanford Health Care fortalte Healthline.

Asymptomatiske personer ser ut til å spre sykdommen

Mange helsearbeidere er bekymret for hva som vil skje hvis folk som er smittsomme, men ikke vet at de bærer på viruset, går tilbake på jobb.

«Jeg er bekymret for en lettelse av restriksjonene som bidrar til økningen i tilfeller, spesielt ettersom vi begynner å se en nedgang i covid-relaterte sykehusinnleggelser, intubasjoner og behandling på intensivavdelingen denne uken, til tross for at antallet dødsfall øker.» , han sa Dr. Sanjey gupta, leder av akuttmottaket ved Southside Hospital i Bay Shore, New York.

Gupta, som er i episenteret for pandemien i New York, sier at det er anslått at rundt 25 % av mennesker som har infeksjonen er asymptomatiske. Andre rapporter viser at tallet kan være enda høyere, og nærme seg 50 %.

TIL studere fra Singapore fant at presymptomatiske pasienter, eller de som har fått viruset, men ennå ikke hadde opplevd symptomer, utgjorde omtrent 6 % av lokalt ervervede tilfeller.

Ifølge Winslow er det av stor bekymring at presymptomatiske personer med en infeksjon kan bli kvitt det nye koronaviruset i omtrent 2 til 3 dager før de utvikler luftveissymptomer, eller de kan til og med innse at de har COVID-19.

Winslow sier at dette er hovedgrunnen til at CDC har rådet folk til å bruke ansiktsmasker, i det minste når de er i offentligheten og ikke klarer å holde 6 fot (2m) avstand mellom andre.

«Det er ikke for deres beskyttelse. Det er faktisk for å beskytte andre mennesker i tilfelle personen som bærer masken sprer viruset, sa Winslow.

Den beste måten å begrense utilsiktet spredning av COVID-19, akkurat nå, er å selvisolere og overvåke symptomene i minst 14 dager hvis du har vært utsatt for noen med COVID-19, sier Gupta.

Selv om ansiktsmasker til en viss grad er effektive, er de ikke idiotsikre. Det er en sjanse til du kan få eller spre viruset mens du har på deg en, spesielt hvis den er hjemmelaget.

«Det anbefales ikke at personer som har blitt eksponert for viruset og fri for symptomer kommer tilbake til offentligheten på grunn av potensialet for asymptomatisk eller presymptomatisk spredning, spesielt siden tiden til symptomdebut er så varierende,» sa Gupta.

Å løfte den kan være nyttig for helsepersonell

På den andre siden av argumentet, Dr. Amesh Adalja |, en spesialist på infeksjonssykdommer og seniorforsker ved Johns Hopkins Universitys senter for helsesikkerhet, sier at han mener at det å løsne retningslinjer og la viktige arbeidere, spesielt helsepersonell, komme tilbake til jobb, faktisk ville være en god ting og «la sykehusene fungere«Under pandemien.

«Jeg er ikke bekymret. Dette er noe jeg har tatt til orde for lenge, sa Adalja.

I følge Adalja er hjemmeeksponeringsordrer for helsepersonell som har vært utsatt for personer med COVID-19 for tiden så tungvinte «at de faktisk kan lamme et sykehus fordi de ender opp med å ha mange av arbeiderne sine hjemme og ikke kan ta vare på pasienter. «

Han sier at det finnes måter for personer som er utsatt for viruset, enten de jobber i helsevesenet eller i et annet yrke, for å komme tilbake til jobb på en trygg måte. Arbeidstakere bør bruke en beskyttende ansiktsmaske og selvsjekke for symptomer.

«Hvis asymptomatisk overføring oppstår fra disse individene, vil en ansiktsmaske være noe som vil bli brukt for å motvirke denne muligheten,» sa Adalja.

Det er mange ukjente om asymptomatisk overføring

En ting er klart: det er mange ukjente om asymptomatisk overføring.

«Jeg tror ikke noen av oss har et veldig klart bilde av en krystallkule på dette tidspunktet for å vite nøyaktig hva den rette tingen å gjøre er,» sa Winslow.

Med enhver form for beslutning, sier Winslow at du må veie risikoen kontra fordelene.

Generelt er det lettere å ringe med noe vi har møtt før, men det vi går gjennom er helt enestående. Eksperter på infeksjonssykdommer trenger å kjenne til patologien til det nye koronaviruset og gi skuddene i sanntid.

Adalja sier at vi ikke vet hvor smittsomme asymptomatiske mennesker er.

Dataene mangler, sier han, og han tror ikke asymptomatisk spredning er den primære måten viruset beveger seg på.

Adalja mistenker at asymptomatisk spredning forekommer, men spesielt under spesielle omstendigheter, som «når folk synger eller når de er i intim kontakt med mennesker i mer enn 10 minutter», ikke så mye i supermarkedet eller i andre daglige møter.

Gitt mangelen på bevis, sier mange andre at det er best å spille trygt og holde seg hjemme siden risikoen for asymptomatisk overføring virker betydelig.

Mer forskning er nødvendig før det er klart hvilken protokoll som er best.

«Vi vil ha flere svar ettersom kunnskapen vår om biologien og epidemiologien til viruset fortsetter å bli bedre,» sa Winslow.

Bunnlinjen

CDC har lagt til rette for noen av retningslinjene for fysisk distansering for personer som har vært utsatt for det nye koronaviruset, SARS-CoV-2.

Den nye guiden vil tillate asymptomatiske personer som har vært utsatt for viruset å gå tilbake på jobb så lenge de måler temperaturen to ganger om dagen og bruker en ansiktsmaske.

Helseeksperter er delt når det gjelder bilkjøring, men de fleste ser ut til å tro at strenge tiltak er nødvendige for å dempe spredningen av COVID-19.