CDC: Å åpne skoler etter arbeidstid forbedrer samfunnshelsen

Å forvandle skoler til sosiale sentre i ledige timer kan forbedre helsen til nabolaget og bidra til å bekjempe fedme, ifølge en studie fra U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Siden 2010 har syv skoler i Los Angeles County inngått avtaler om felles bruk med lokalsamfunnene sine for å åpne skoleplassen for fysisk aktivitet når undervisningen ikke var i gang. Fellesaktiviteter inkluderte svømming, aerobic, golf, treningsvideospill, tennis og gåklubber.

Skoledistriktene som ble studert var lokalisert i nabolag med ekstremt høy fedme for både voksne og barn. Det var også lite plass til den offentlige parken i områdene rundt, som typisk var i nabolag med lav inntekt.

I to år observerte forskerne hvordan skoleplassen ble brukt og fant ut at lokalbefolkningen deltok på samfunnsprogrammene. To tredjedeler av alle personer som ble observert ved bruk av fasilitetene, var involvert i moderat eller kraftig fysisk aktivitet.

Hispanic familier var de hyppigste brukerne av etter timer programmer. Forskere sier dette er viktig fordi latinamerikanere har uforholdsmessig høy fedme. Et nytt eget studio viser at rundt 35 prosent av meksikanske barn er genetisk disponert for fedme.

Forskerne fant også at inkluderende voksenprogrammer i sambrukstimer var nyttige fordi de oppfordret foreldre til å ta med barna sine.

«Et nytt paradigme der voksne er velkommen til å få tilgang til skolefasiliteter for fysisk trening er et skritt nærmere den mye promoterte modellen med skoler som samfunnshus.», konkluderte forskerne. «Avtaler som inkluderer fysisk aktivitetsprogrammer for voksne og unge, for eksempel, kan tiltrekke seg langt flere brukere fra samfunnet enn avtaler som ikke gjør det.»

Andre skoledistrikter over hele nasjonen vedtar også programmer for å holde skolene åpne etter arbeidstid og for å gjøre deres land og programmer tilgjengelig for det bredere samfunnet.

Dekker fysiske, mentale og følelsesmessige behov i Oakland

I Oakland er Oakland Unified School District (OUSD) inne i sitt tredje leveår full service fellesskolesystemet program, som tilbyr akademiske og støttende tjenester til studenter og deres familier.

Skoledistriktet har inngått samarbeid med en rekke samfunnsorganisasjoner for å transformere skoler til borgerrettighetsfrie områder for å ta opp bredere problemer i samfunnet, inkludert fysiske, mentale og følelsesmessige helsebehov. Som i Los Angeles, inkluderer dette å åpne deres grunnlag for strukturert fysisk aktivitet etter timer.

En ny tilnærming til samfunnsbevissthet er bruken av skolehelseklinikker. OUSD har lagt til 15 fasiliteter som tilbyr tilgang til helsetjenester, og disse sentrene tjente 34 000 pasienter i fjor.

«Omgivelsene må forbedres for å ha maksimal effekt,» sa OUSD-talsmann Troy Flint i et intervju med Healthline. «Vi ønsker å gjøre skolen så engasjerende som mulig for hele samfunnet. Vi begynte å endre mentaliteten på samfunnsnivå «.

Mer på Healthline.no: