CDC: Overstadig drikking dreper 6 amerikanere hver dag, de fleste er gjennomsnittlige

Overstadig drikking blant studenter har vært i overskriftene i årevis. Det ble først adressert som et problem i seg selv, deretter som en underliggende faktor i seksuelle overgrep på campus.

Men ny forskning publisert i dag av Centers for Disease Control and Prevention (CDC) viser at middelaldrende voksne også er utsatt for overdreven drikking eller å drikke fem eller flere drinker i løpet av timer. Tre av fire dødsfall som følge av blodalkoholforgiftning involverte voksne mellom 34 og 65 år, fant byrået. Bare 5 % involverte personer under 24 år.

«Vi vet at de fleste overstadig drikking episoder er mellom mennesker i alderen 26 og over. I motsetning til populær visdom, foregår det mye overstadig drikking blant folk som har passert høyskolealderen, sier Dr. Bob Brewer, leder av CDCs alkoholprogram og medforfatter av studien.

Det er 1.5 millioner episoder med overstadig drikking i USA hvert år. Gjennomsnittlig seks amerikanere døde av alkoholforgiftning hver dag fra 2010 til 2012, totalt 2200 dødsfall, ifølge CDC. Tre av fire av de omkomne var menn.

Mer informasjon om farene ved overdosering av alkohol »

Risikoen er vanskelig å definere

Derfor var de som døde håpløse alkoholikere? Tydeligvis ikke. Alkoholisme har blitt identifisert som en medvirkende årsak i mindre enn en tredjedel av tilfellene.

Brewer og hans medforfatter Ileana Arias, Ph.D., tyder på at alkoholforgiftning kan undergrave dem som drikker. Risikoen øker dramatisk når drikkere overskrider en alkoholkonsentrasjon i blodet på 0.08 gram per desiliter, sa de. Det tallet er også den lovlige grensen for å kjøre bil.

Hvor mange drinker som skal til for å presse alkoholkonsentrasjonen i blodet utover denne terskelen avhenger av en rekke faktorer: vekten til den som drikker, hvor mye han spiser før og mens han drikker, og om han også tar reseptbelagte eller ulovlige stoffer.

«Nøkkelpunktet er dette: Jo mer du drikker, jo større er risikoen for forgiftning og død,» sa Arias.

Relaterte nyheter: for eldre sjåfører kan en drink være for mye «

Studiedataene spesifiserte ikke hva de som døde drakk eller hvor mange drinker de drakk. Men andre studier har funnet ut at voksne som drikker ukontrollert, vanligvis drikker øl og inntar i gjennomsnitt åtte øl i en omgang.

Tegn på alkoholforgiftning inkluderer oppkast, manglende evne til å våkne, lav kroppstemperatur og blåaktig hudtone.

Lokale alkohollover påvirker dødsraten

De aller fleste dødsfall ved alkoholforgiftning involverte hvite menn. Men som en prosentandel av befolkningen var det mer sannsynlig at indianere og Alaskan døde av det.

«Det felles kjennetegnet som deles av de innfødte i Alaska og de amerikanske indianerne er at når de drikker ukontrollert, drikker de på høye nivåer. Blant de som drikker ukontrollert, har de en tendens til å drikke mye når de gjør det, sa Brewer.

Mens Alaska hadde det høyeste antallet dødsfall per million av noen stat i en alder av 47, i Alabama var tallet bare 5. Alabama krever alkoholforhandlere skal ha lisens og har en av de høyeste alkoholavgiftene i landet.

Kostnaden for alkohol og antall steder å kjøpe den spiller en viktig rolle i hvilke lokalsamfunn som lider av de største effektene av overstadig drikking, sa forskerne. For eksempel, når prisen på alkohol stiger med 10 %, synker forbruket med 7 %.

CDC antyder at den nye lovgivningen må spille en rolle i å redusere overstadig drikking. Men folk kan også ta grunnleggende forholdsregler, som å begrense alkoholforbruket til en eller to drinker om dagen og unngå koffein mens de drikker, da det kan maskere effektene av alkohol.

Finn en støttegruppe for alkoholisme i ditt område «