CDC: Nå er tiden inne for alle å få en influensasprøyte

National Foundation for Infectious Diseases (NFID) og Centers for Disease Control (CDC) holdt en pressekonferanse i dag sammen med flere medisinske eksperter for å oppmuntre amerikanere til å vaksinere seg mot sesonginfluensa.

Dr Thomas Frieden, direktør for CDC, sa til pressen: «Det er én ting å vite om influensa; det er uforutsigbart og det beste du kan gjøre for å beskytte deg selv, pasientene dine og familien din er å få influensasprøyte i år og hvert år. Det er trygt og effektivt. Vi anbefaler alle å gjennomgå en influensavaksine i seks måneder og utover i år.».

Frieden fortsatte med å si at selv om det er vanskelig å forutsi om neste influensasesong vil være alvorlig eller ikke, eller nøyaktig hvilke influensastammer som vil sirkulere, «kan vi forutsi at den beste måten å beskytte deg selv på er å få en influensasprøyte. , og nå er det på tide å få en».

De CDC rapporterte en økning i influensavaksinasjonsdekningen blant helsepersonell, basert på data samlet inn fra over 4000 sykehus.

«Totalt har 82 % av helsepersonell som jobber på disse sykehusene fått en influensasprøyte. Det høyeste forholdet var blant sykehusansatte (86 %) … Vaksinasjonsratene henger fortsatt etter på sykehjem, i langtidspleieinstitusjoner, mellom allierte helsearbeidere og personer som jobber på ulike nivåer på sykehuset. Det er mye å gjøre der, sa Frieden.

Finn ut hva som skjer når influensa blir dødelig»

I fjor sa Frieden at influensaen rammet unge voksne og middelaldrende voksne hardere enn vanlig. «De sto for en større prosentandel av tilfellene. I fjor var det hovedsakelig H1N1-stammen, som først dukket opp i 2009. Den stammen forblir i årets influensasprøyte, og du trenger årets influensasprøyte for å beskytte deg mot årets influensa.

Frieden sa at CDC er spesielt bekymret for den lave influensavaksinasjonsraten blant voksne med høyrisikotilstander, inkludert astma, lungesykdom og hjertesykdom. «De har høy risiko for sykehusinnleggelse eller død av influensa. Deres rate [av vaksinasjoner] er bare 46% … Generelt er de fleste sykehusinnleggelser og dødsfall i denne befolkningen «.

Dr. William Schaffner, tidligere president for NFID og professor i forebyggende medisin og infeksjonssykdommer ved Vanderbilt University School of Medicine, var på konferansen og snakket med Healthline om influensasesongen.

Finn ut: influensasprøyter er trygt for MS-pasienter? «

Demper mytene om influensasprøyten

Noen mennesker frykter at de kan få influensa av en influensasprøyte eller bli syke etter å ha mottatt vaksinen. Schaffner sa: «Du kan ikke få influensa av vaksinasjon. Han er en myte. Vitenskapelige studier har vist at det mange ganger bare var en tilfeldighet at personen utviklet en luftveisinfeksjon … Vi kan fortelle dem med stor selvtillit, foruten en sår arm og ca 1 % av personer som har febergrad, ingenting utover det var ikke vaksinen. «

Schaffner sa at det også er en myte at vaksinen ikke virker eller ikke fungerer veldig bra. «Vi vet at vaksinen ikke er en perfekt vaksine. Men det er en god vaksine og forebygger mange infeksjoner og komplikasjoner av slike infeksjoner. Forskere jobber dag og natt for å lage en bedre influensasprøyte. Vi kan gjøre det veldig bra med vår virkelig gode vaksine, ettersom forskerne våre jobber for å skape en bedre. «

En person som mistenker at de er forkjølet bør utsette influensasprøyten? Schaffner sa: «Det som anbefales av den rådgivende komité for vaksinasjonspraksis er at hvis du har mild sykdom, kan du gå videre og få vaksinen. Er du sykere og har en temperatur på 101 grader, er det best å utsette. Hvis du er lett forkjølet, vil det ikke skade deg, og du vil gå videre og få vaksinen «.

Dr. Thomas Frieden mottar en influensasprøyte på dagens CDC-pressekonferanse.

Noen klager over at armen er sår etter å ha fått influensasprøyte. Schaffner forklarte: «Nålen setter vaksinen direkte inn i muskelen og vaksinen er designet for å stimulere immunresponsen… Vaksinen gjør jobben sin og forårsaker forbigående irritasjon. For å lindre smerten virker litt Tylenol. Is er ikke nødvendig. «

Healthline spurte om det er en frist for en person får vaksinen. Schaffner sa: «Jeg vil ikke at noen skal utsette. I gjennomsnitt øker influensaen i USA i februar, så klart hvis du utsetter det og er forbi Thanksgiving eller jul, er det fortsatt en god idé å få vaksinen. Det tar ti dager til to uker for kroppen din å bygge opp beskyttelsen.

Til slutt sa Schaffner at noen mennesker ikke ønsker å få injeksjonen fordi de sier at de aldri får influensa. «De glemmer at de kan gi influensa til andre, for eksempel eldre og de med diabetes,» sa han. «Noen mennesker liker ikke nåler. Hvis du er mellom to og 50 år og fortsatt har god helse, kan du vaksinere deg med nesesprayen.»

Flere barn vaksinerte i fjor, men det gjenstår hull

I fjor ble flere barn vaksinert enn noen gang. Frieden sa at den estimerte dekningen var 59 % blant barn. Barn fra asiatiske, latinamerikanske, indianere og fra Alaska hadde høyere vaksinasjonsrater enn afroamerikanske eller hvite barn (som hadde over 55 %).

Men i fjor var det mer enn 100 dokumenterte dødsfall av barn som følge av influensa, og mer enn halvparten av disse dødsfallene var hos barn som ikke hadde en pre-eksisterende tilstand. Omtrent 90 % av disse barna fikk ikke influensasprøyte.

Frieden sa: «Det har vært mye forståelig medieoppmerksomhet på enterovirus 68-klynger. Vi har allerede sett dette viruset. Toppen på høsten. Vi kan se flere saker. Mange av barna med den alvorligste sykdommen var barn med astma. Så å sørge for at astma er godt kontrollert og at hvert barn med astma får en influensasprøyte er viktigere enn noen gang i år.».

Relaterte nyheter: CDC identifiserer enterovirus 68 som syke barn i USA «

Dr. Paul A. Offit, leder for avdelingen for infeksjonssykdommer og direktør for Vaccine Education Center ved barnesykehuset i Philadelphia, sa til media: «Det går ikke et år uten at et barn dør på barnesykehuset i Philadelphia av en sykdom som kan forebygges med vaksine. Stort sett er det influensa. Da pandemien i 2009 rammet, døde fem barn av influensa.

Offit fortalte historien om vennens 8 år gamle gutt som ankom legevakten med influensa og døde etter åtte dager. «Å se disse foreldrene miste fremtiden sin er vanskelig. Foreldrenes reaksjon er at de ikke kan tro at det skjedde med dem … Det er ikke noe bagatell med influensa. Reporterne spurte meg om enterovirus og ebola, som ikke forårsaket noen dødsfall i USA, men influensa forårsaker tusenvis av dødsfall.

Relaterte nyheter: Nye forbindelser kan bidra til å forhindre svineinfluensa «

Gravide kvinner har høy risiko

De fleste gravide får nå en influensasprøyte, men vaksinasjonsraten er fortsatt bare 52 %.

Doktor Laura E. Riley, førsteamanuensis i fødselshjelp, gynekologi og reproduktiv medisin ved Harvard Medical School og direktør for gynekologi i obstetrikk og infeksjonssykdommer ved Massachusetts General Hospital, sa til pressen: «Ingen ellers sunne gravide kvinner bør noen gang gå til en behandlingsavdeling. intensiv pesende og desperat prøver å redde hennes nyfødte fra å føde for tidlig. Under graviditet og umiddelbart etter fødselen kan influensa føre til alvorlige luftveisinfeksjoner og til og med død. Når mødre blir alvorlig syke, risikerer de å føde for tidlig.

«Den beste forebyggingen for influensa er influensasprøyten,» la Riley til. «Et stort antall studier har vist at influensasprøyte er trygt under graviditet i alle trimestere. Det er ingen økt risiko for fødselsskader, spontanabort eller prematur fødsel fra selve vaksinen. Vaksinen er til fordel for moren fordi den forhindrer alvorlige sykdommer for henne, og beskytter barnet mot infeksjon de første seks månedene av livet før barnet kan vaksineres. Min sterkeste anbefaling er, ikke utsett, ta en influensasprøyte. «

CDC anbefaler en ny pneumokokkvaksine

CDC ga også ut en ny anbefaling for en annen form for pneumokokkvaksine, kalt en konjugatvaksine, som har vist seg å være effektiv hos barn. «Vi har sett antallet pneumokokktilfeller stupe de siste årene. Den rådgivende komité for vaksinasjonspraksis anbefaler nå at personer på 65 år og over får denne nye vaksinen, sa Frieden.

Shaffner la til: «Influensa øker også en persons risiko for å få pneumokokksykdom. For de som er 65 år og eldre, anbefaler CDC nå to vaksiner mot pneumokokksykdom: konjugatvaksinen (PCV13) som allerede er anbefalt for universell bruk hos barn, anbefales nå for voksne i alderen 65 år og over. dette sammen med den velkjente polysakkaridvaksinen (PPV23), som har vært brukt i mange år i befolkningen på 65 år.

Frieden sa at CDC fortrinnsvis anbefaler nesesprayvaksinen når den er umiddelbart tilgjengelig for friske barn mellom to og åtte år som ikke har noen kontraindikasjoner.

«Hvis det ikke er tilgjengelig umiddelbart, få noen form for influensasprøyte,» sa han. «Vi råder deg til å holde deg hjemme ved sykdom, å holde deg unna andre mennesker hvis du er syk, å vaske hendene ofte og å dekke over hoste og forkjølelse. Hvis du har influensasymptomer, spesielt hvis du har en underliggende tilstand og legen din foreskriver antivirale medisiner, ta dem. De er et godt andrelinjeforsvar mot influensa. «

Finn ut hvor du kan få gratis eller billige influensasprøyter «

Foto med tillatelse fra National Foundation for Infectious Diseases.