CDC gir nye anbefalinger for sikker gjenåpning under COVID-19

Del på PinterestCDC har retningslinjer for hvordan du kan gjenåpne restauranter på en tryggere måte under COVID-19-pandemien. Getty bilder

  • CDC sier overføring gjennom overflater er mindre farlig, ettersom SARS-CoV-2 sprer seg først og fremst fra person til person via luftveisdråper.
  • De nye CDC-retningslinjene skisserer en tre-trinns tilnærming som lokalsamfunn må møte når de gradvis gjenåpnes.
  • Hver fase inkluderer spesifikke mål som krever en reduksjon i antall nylig diagnostiserte covid-19-tilfeller og besøk til akuttmottak og helsestasjoner for covid-19 og influensalignende sykdommer.

All data og statistikk er basert på offentlig tilgjengelige data på publiseringstidspunktet. Noe informasjon kan være utdatert. Besøk vår koronavirus-hub og følg vårt sanntidsoppdateringsside for den siste informasjonen om COVID-19-epidemien.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ga ut nye retningslinjer for hvordan man trygt kan gjenåpne landet på onsdag.

De 60 siders dokument viser detaljerte trinn, i beregnede trinn, for hvordan skoler, restauranter og barer kan skalere operasjoner basert på lokal kringkasting.

Organisasjonen har også oppdatert sin egen guide om hvordan det nye koronaviruset, SARS-CoV-2, overføres.

Helsemyndigheter mistenkte tidligere at SARS-CoV-2 lett spres gjennom forurensede overflater, som dørhåndtak, kontanter og post.

Nå sier CDC at overføring gjennom overflater er mindre farlig, ettersom SARS-CoV-2 hovedsakelig spres fra person til person via luftveisdråper.

«Det kan være mulig at en person kan få COVID-19 ved å berøre en overflate eller gjenstand som viruset er til stede på og deretter berøre munnen, nesen eller kanskje øynene. Dette antas ikke å være den primære måten viruset sprer seg på, men vi lærer fortsatt mer om dette viruset, sier CDCs nettsted.

CDC oppfordrer folk til å fortsette å følge sikkerhetstiltak, inkludert sosial distansering, hyppig håndvask og rutinemessig desinfeksjon av overflater.

«Det er alltid verdt å være på vakt mot koronaviruset,» sa han Dr. Benjamin Neuman, virolog og sjef for biologiavdelingen ved Texas A&M University-Texarkana, fortalte Healthline. Han påpekte at de fleste får sykdommen i nærkontakt med en smittet person når luftveisdråper sprer seg gjennom nese og munn. Men dette «betyr ikke at diffusjon fra overflaten til munnen er umulig».

Trinn for å gradvis åpne opp landet

De nye CDC-retningslinjene skisserer en tre-trinns tilnærming som lokalsamfunn må møte når de gradvis gjenåpnes.

Hver fase inkluderer spesifikke mål som krever en reduksjon i antall nylig diagnostiserte covid-19-tilfeller og besøk til akuttmottak og helsestasjoner for covid og influensalignende sykdommer.

Et robust testprogram må også implementeres på tvers av alle lokalsamfunn for å spore og overvåke lokal kringkasting.

Ettersom lokalsamfunn oppfyller kravene som er oppført på hvert trinn, bør bedrifter og barnehager kommunisere med lokale helsemyndigheter for å tilpasse driften deres deretter.

Gjenåpning av skoler og barnehager

Lærere og elever (når det er mulig) anbefales å bruke ansiktsmasker og praktisere sosial distansering i klasserommet ved å plassere pulter 6 fot fra hverandre.

Ekskursjoner og klasseturer bør avlyses for nå, og slike arrangementer bør holdes virtuelt, anbefaler CDC.

CDC anbefaler også at fellesarealer, som lekeplasser og skolekantiner, forblir stengt. Når det er mulig, bør elevene spise i det tildelte klasserommet med engangsredskaper i stedet.

Studentene bør også trene på sosial distansering på busser, begrense ett barn per sete eller annenhver rad.

Til å begynne med bør barnepassleirer og -programmer bare brukes for viktige arbeidere. Siden lokal overføring reduseres, kan alle barn delta, men de bør holdes i små grupper for å begrense risikoen for eksponering for COVID-19.

Barneomsorgsprogrammer bør også vurdere svimlende ankomst- og leveringstider for å begrense eksponeringen, råder CDC.

Den nye guiden ber lærere om å utdanne elevene om viktigheten av håndvask, ansiktsmasker og god hygiene under pandemien.

Til slutt, hvis mulig, anbefales skoler og barnehager å gjennomføre daglige helsesjekker av ansatte og elever som skal screenes koronavirussymptomer – som feber, sår hals eller hoste.

Hvis en ansatt eller student blir diagnostisert med COVID-19, bør bygningen stenge i en kort periode og desinfiseres.

Restauranter og barer

De midlertidige retningslinjene angir også en rekke trinn for å hjelpe restauranter og barer med å skalere operasjoner basert på lokalsamfunnets overføringsnivåer.

Trinn 1 ber barer om å holde stengt og restauranter om å begrense tjenesten til å passere med bil, henting eller levering.

Fase to lar barer og restauranter åpne med begrenset sitteplass, og overholder streng sosial distansering. Uteservering oppmuntres.

Det tredje trinnet lar barer og restauranter også inkludere okkupasjon av ståplasser, så lenge det er mulig å praktisere sosial avstand.

Alle elementer som kan deles, som menyer, redskaper og pålegg, bør unngås. Engangsmenyer, redskaper og tallerkener anbefales. Kontanter og kredittkort må ikke leveres for hånd, men via et brett.

Overflatediffusjonsforskning

I mars, a studere publisert i New England Journal of Medicine antydet at SARS-CoV-2 kunne overleve på overflater i opptil 72 timer.

Etter rapporten ble folk forsiktige med overflater, ryddet fryktelig pakker, unngikk kontanter, desinfiserte dagligvarer.

«Da viruset var nytt og stort sett ukjent, var det fornuftig å ta en forsiktig tilnærming og beskytte deg mot person-til-person og til og med overflate-til-person-infeksjon,» sier Neuman.

Etter hvert som forskere har oppdaget mer om koronaviruset de siste ukene, har fortellingen om hvordan COVID-19 sprer seg endret seg.

Det har blitt klart at viruset hovedsakelig sprer seg fra person til person, gjennom luftveisdråper som støtes ut av en persons munn når de hoster, snakker, nyser og til og med synger.

«Med spredning fra overflate til person var spørsmålet ikke alltid hvor lenge viruset ville vedvare på en overflate, men hvordan viruset ville komme fra den overflaten til en persons munn eller nese,» sa Neuman.

Det er fortsatt lavere risiko for at en person kan bli smittet ved å berøre en forurenset overflate.

Det er mange skritt folk kan ta for å redusere risikoen for å få viruset fra en overflate.

«Hvis noen hoster i hånden hans, deretter berører et håndtak, en annen person berører det håndtaket og deretter tørker seg over nesen, kan de bli smittet. Men hvis den andre personen bare vasker hendene i midten, er overføringskaskaden brutt, sier han Dr. Manisha juthani, en infeksjonslege i Yale Medicine og førsteamanuensis ved Yale School of Medicine.

Ikke svik deg ennå

Oppdatert språk betyr ikke at du kan være mindre våken.

SARS-CoV-2 sprer seg hovedsakelig fra person til person via luftveisdråper, men det er ikke umulig å bli syk ved å berøre en forurenset overflate.

«Tenk på infeksjon som et kakediagram med en veldig stor del for overføring fra person til person og en veldig liten del for overføring fra overflate til person. Det er ikke så mye et spørsmål om å velge hvilken skive som skal kombineres, men om å holde seg helt utenfor sektordiagrammet, sa Neuman.

Helsemyndigheter anbefaler fortsatt at folk vasker overflater regelmessig.

Språkendringen fra CDC antyder at frykten for å bli syk av å ta på en pakke eller bruke en dørhåndtak kanskje ikke er berettiget, ifølge Juthani.

Men vi må fortsatt bruke sunn fornuft når vi berører overflater: vask hendene etter å ha håndtert posten. Unngå å gni øynene, nesen og munnen etter å ha berørt andre overflater og livløse gjenstander.

Å praktisere god hygiene er fortsatt en avgjørende del av å hindre spredning av COVID-19.

«Disse praksisene vil måtte fortsette i flere måneder fremover,» sa Juthani. «Ikke slipp på vakten din.»

Bunnlinjen

Onsdag ga Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ut en ny veiledning om hvordan man gjenåpner skoler, barnehager, restauranter og barer.

Det 60 sider lange dokumentet viser de detaljerte trinnene, i kalkulerte faser, hvordan organisasjoner og institusjoner kan skalere opp driften basert på lokal kringkasting.

Retningslinjene inkluderte også oppdatert språk om hvordan COVID-19 sprer seg, ettersom forurensede overflater nå antas å være en mindre trussel.