Causalgi (Type II CRPS): Definisjon, symptomer, behandling

COS’er causalgi?

Causalgi er teknisk kjent som type II kompleks regionalt smerte syndrom (CRPS II). Det er en nevrologisk lidelse som kan produsere intens og langvarig smerte.

CRPS II oppstår etter en lesjon eller et traumer til en perifer nerve. Perifere nerver løper fra ryggraden og hjernen til enden. Det vanligste stedet for CRPS II smerte er det som kalles & # 8220; brachial plexus & # 8221;. Dette er haugen av nerver som løper fra nakken til armen. CRPS II er sjeldne og slår litt mindre enn 1 person i 100.000.

Symptomer på causalgi

I motsetning til CRPS jeg (tidligere kjent som refleksiv nigatisk dystrofi), er smerte CRPS II generelt plassert i # 8217; område rundt den skadede nerven. Hvis lesjonen skjedde på en bennerve, for eksempel, blir smerten deponert i benet. Tvert imot, med CRPS I, som ikke involverer A’tilsynelatende nerve lesjon, smerter fra en såret finger kan utstråle gjennom hele kroppen.

CRPS II kan forekomme hvor som helst det er en perifer nerve lesjon. Perifere nerver løper fra ryggraden i endene, noe som betyr at CRPS II vanligvis finner det i:

 • væpne
 • Ben
 • hender
 • føtter

Uansett hvilken perifer nerve er skadet, har symptomene på CRPS II, en tendens til å forbli den samme og inkludere:

 • Brennende smerte, smertefull, lancing som varer seks måneder eller mer og virker uforholdsmessig til skaden som forårsaket det
 • Følelse av pinner og nåler
 • Overfølsomhet rundt’lesjonsområdet, for å bli rørt eller til og med slitasje på klær, kan forårsake følsomhet
 • hevelse eller stivhet av hit-lemmen
 • Unormal svette rundt det sårede stedet
 • Hudfarge eller temperaturendringer rundt Lense-området, som huden som vises blek og føles kald og deretter rød og varm og tilbake tilbake

Causalgi årsaker

Til roten av CRPS II C’er skaden til de perifere nerver. At lesjonen kan utlede fra en brudd, forvrengning eller kirurgi. Faktisk, ifølge A’undersøkelse, 1.8 prosent av nesten 400 pasienter som gjennomgår valgfri og ankel kirurgi utviklet CRPS II etter intervensjonen. Andre årsaker til CRPS II inkluderer:

 • mykt vev traumer, som en’brenne
 • Knuse skader, hvordan du skylder fingeren i en bildør
 • amputasjon

Imidlertid er det ennå ikke kjent hvorfor noen mennesker svarer så dramatisk for disse hendelsene og andre.

Det er mulig at folk med CRPS (I eller II) presenterer anomalier i nervefibre belegg, noe som gjør dem overfølsomme for smerteskilt. Disse anomaliene kan også starte en inflammatorisk respons og indusere endringer i blodårene. Dette er grunnen til at så mange mennesker med CRPS II kan ha hevelse og misfarging av huden på LESION-siden.

Hvordan Causalgia er diagnostisert

Det er ingen test som definitivt kan diagnostisere CRPS II. Legen vil utføre en fysisk eksamen, registrere din medisinske historie og deretter bestille tester som kan inkludere:

 • En røntgen for å verifisere tilstedeværelsen av ødelagte bein og tap av benmineraler
 • En magnetisk resonans for å undersøke myke vev
 • Termografi for å teste hudtemperaturen og blodbanen mellom skadet og ikke-skadet kunst

Når andre vanlige forhold elimineres som fibromyalgi, kan legen gjøre en diagnose av CRPS II med større sikkerhet.

Behandlingsalternativer for causalgi

CRPS II-behandling består vanligvis i narkotika og noen typer fysioterapier og stimulerende nerver.

Hvis benken smertestillende midler som paracetamol (Tylenol) eller L’ibuprofen (Advil) ikke gir lettelse, kan legen foreskrive kraftigere stoffer. Disse kan inkludere:

 • steroider for å redusere betennelsen
 • Noen antidepressiva og antikonvulsivanter, som Neurontin, som har smertestillende midler
 • Nervøse blokker, som involverer injeksjonen av en bedøvelse direkte i den berørte nerven
 • opioider og pumper som injiserer narkotika direkte i ryggraden for å blokkere smertesignaler fra nerver

Fysioterapi brukes ofte, brukes til å støtte eller forbedre bevegelsesområdet i vondt lemmer. Din fysioterapeut kan også prøve den såkalte transkutane elektriske stimuleringen av nerver (TENS), som sender elektriske pulser gjennom kroppsfibrene dine for å blokkere smertesignaler. I Undersøkelser Studerer folk med CRPS I, de som fikk titsterapi, rapporterte større lindring fra smerte enn de som ikke mottok den. Batteridrevne titallemaskiner er tilgjengelige for innenlands bruk.

Noen har oppdaget at selv varmebehandling, ved hjelp av en kraftplate regelmessig i løpet av dagen, kan være D & # 8217;. Slik kan du lage din termoform.

Prospekter

Hver gang du føler deg langvarig smerte som forstyrrer livet ditt og ikke lindres av tellermedisinene, bør du konsultere legen din.

CRPS II er et komplekst syndrom som kan kreve en rekke spesialister å behandle det. Disse spesialistene kan inkludere eksperter i ortopedi, smertebehandling og jevn psykiatri, siden kronisk smerte kan påvirke din mentale helse.

Mens CRPS II er en alvorlig tilstand, er det effektive behandlinger. Først er diagnostisert og behandlet, desto større er mulighetene for et positivt utfall.