Cataplessia: Symptomer, årsaker, risiko og mer

Dette er en grunn til bekymring?

Cataplessia oppstår når musklene plutselig svekker eller svekker betydelig uten advarsel. Du kan prøve kataplexi når du føler deg sterk følelse eller følelsesmessig følelse. Dette kan inkludere gråt, latter eller sint. Du kan falle eller miste kontroll over ansiktsuttrykkene dine.

Cataplessia er assosiert med narkolepsi. Narkolepsi er en nevrologisk tilstand som forårsaker ekstrem døsighet om dagen. Du kan også ha uventede episoder å sovne, selv i midten av en samtale eller i midten av en & # 8217;.

Andre vanlige narkolepsiske symptomer inkluderer:

 • Følelse av lammelse mens du sovner (søvnforlamning)
 • Hallusinasjoner før du sovner (hypnagogiske hallusinasjoner)
 • Hallusinasjoner ved oppvåkning i midten av natten (Ippopompiske hallusinasjoner)

Men bare om 1 i mennesker 2000 De har narkolepsi i verden, og de med kataplessi er enda mindre vanlige. Men denne tilstanden kan være ødeleggende for livet ditt og forårsake komplikasjoner hvis du plutselig mister muskelkontroll på feil tidspunkt, som under et viktig møte, mens du bruker tid med dine kjære eller når du kjører.

Fortsett å lese for å lære mer om symptomer på cataplessi, årsaker og mer.

Hva er symptomene?

Symptomer på kataplessi kan være forskjellig for hver person. De fleste begynner å legge merke til sine symptomer fra ungdom eller unge voksne. Dette er vanligvis når du går inn i universitetet, i arbeidet med arbeid eller andre nye potensielt stressende miljøer.

Noen mulige symptomer på episoder av kataplessi inkluderer:

 • Fallende øyelokk
 • fantastisk
 • Hodet faller til siden på grunn av muskelhals svakhet
 • Hele kroppen faller til bakken
 • Ulike kroppsmuskler kontrakt uten en åpenbar årsak

Cataplessia utveksles ofte for et angrep når det er mer alvorlig. Men i motsetning til et angrep, vil du sannsynligvis være bevisst og husk alt som skjer under en episode. Også de catipletiske episodene varierer i lengden. De kan vare bare noen få sekunder eller sist til noen få minutter.

Cataplessia oppstår vanligvis etter at du har vært sterke følelser. Emosjonelle utløsere kan inkludere:

 • begeistring
 • lykke
 • understreke
 • frykt
 • sinne
 • latter

Ikke alle med kataplessi har samme utløsende faktorer. Kan ikke engang være konsistent. Ler kan forårsake kataplessi i noen situasjoner, men ikke i andre. Angst kan utløse en episode i et tilfelle, men ikke i en annen.

Cataplessi kan være en av Første tydelige symptomer Hos personer som lider av narkolepsi. Ser ofte ut som en «8217; mindre muskuløs anomali, som øyelokket som senkes eller hodet som faller kort fordi nakke muskler svekkes. Som et resultat, kan du ikke engang innse at du har katapleksi eller narkolepsi.

Hva forårsaker katapleksi?

Hvis du lider av narkolepsi med cataplessi, har hjernen din ikke nok hykokroser (Orexine). Denne hjernekjemikaliet hjelper deg med å holde deg våken og kontrollerer REM Sleep Cycle (Quick Eye Movement). Det antas at selv andre deler av hjernen som styrer søvnsyklusen, spiller en rolle i å forårsake Narcolexia med katapleksi.

De som er i fare for kataplexi?

Mest narkolepsi Det er ikke arvet. Men mange som 10 prosent av de med narkolepsi og kataplessi har nære slektninger som viser symptomene på disse forholdene.

Andre risikofaktorer og årsaker til narkolepsi med kataplessi inkluderer:

 • traumatiske lesjoner til hodet eller hjernen
 • Tumorer eller vekst i nærheten av hjerneområdene som styrer søvn
 • Autoimmune forhold, som kan indusere immunsystemet for å angripe hjerneceller som inneholder hykokriter
 • Infeksjoner, som L’svineinfluensa (H1N1-virus), i tillegg til å motta vaksininjeksjon for H1N1-viruset

Hvis du lider av narkolepsi, er det sannsynlig at du på et tidspunkt i livet ditt vil oppleve en episode av kataplessi. Men ikke alle de som lider av narkolepsi-eksperimentet med katapleksi som et symptom.

Hvordan kataplessien er diagnostisert?

Hvis legen din tror du har narkolepsi med kataplexi, kan du anbefale en eller flere av følgende tester for å diagnostisere:

 • Få en fullstendig fysisk undersøkelse for å evaluere din generelle helse og sørg for at symptomene dine ikke er forårsaket av en annen tilstand, kanskje mer alvorlig
 • Ved å fylle ut en skriftlig evaluering, som Spørreskjema på Stanford Narkolepsi eller Epworth Døsighet Scale, For å lære mer om dine søvnvaner og se hvordan alvorlige narkoleptiske symptomer er
 • Delta i en studie av søvn (PolisonNogramma), som registrerer hva som skjer med musklene og hjernen under søvn
 • Å gjøre en latensprøve av flere søvn, hvor du gjør korte sovende i løpet av dagen med et par av et par D’timer for å se hvor fort du sovner under disse Unkuns

Legen kan også trekke væsker rundt ryggmargen og hjernen (cerebrospinal væske). Legen kan teste dette fluidet for abcarretin unormale nivåer.

Hvordan kataplessi er behandlet?

Både kataplessi og narkolepsi med kataplessi kan behandles med narkotika og livsstilsendringer. Narkotika behandler ikke narkolepsi eller katapleksi, men kan hjelpe deg med å håndtere symptomer.

Medisinering

Vanlige stoffer for katapleksi (med eller uten narkolepsi) inkluderer:

 • Tricykliske antidepressiva, som for eksempel clomipramin (anafranil)
 • Selektive Reinhibitorer av serotoninrehabiliteringer (SSRI), en annen type antidepressivt middel, for eksempel fluoksetin (prozac) eller venlafaksin (Effexor XR)
 • Natrium Oxabato (Xyrem), som kan hjelpe med katapleksi og søvnighet om dagen

Legemidlene som brukes til å behandle narkolepsi med kataplessi inkluderer:

 • Modafinil (provigil), som reduserer døsighet og kan hjelpe deg med å føle deg mer våken
 • Stimulanter som ligner amfetaminene, som holder deg våken

Noen av disse stoffene kan ha forstyrrende bivirkninger. Disse kan inkludere nervøsitet, unormale hjerterytmer og humørsvingninger. De har også risiko for å skape avhengighet. Snakk med legen din om disse stoffene før du tar dem hvis du er bekymret for disse effektene.

Endringer i livsstilen

Noen livsstilsendringer kan gjøre symptomer på katapilexia og narkolepsi mer utholdelig.

Det er mulige komplikasjoner?

Symptomer på kataplessi og narkolepsi kan manifestere uten varsel. En episode kan være farlig og til og med dødelig hvis du kjører en’biler eller bruker maskiner. En episode kan også forårsake skade hvis den oppstår mens du utfører A’aktivitet som involverer varme eller farlige objekter. Dette kan inkludere matlaging på ovnen eller bruk kniver.

Å vite at følelser forårsaker catipletiske episoder kan få deg til å unngå situasjoner der du vet at du vil le, vi vil prøve eller prøve sterke følelser uansett.

Dine venner, familie og romantiske partnere kan ikke forstå tilstanden din. Dette kan sette vennskapene dine og relasjonene en vanskelig test.

Det kan også være vanskelig å utføre profesjonelt hvis du har catipletiske episoder eller du er søvnig på jobb.

Har lavere hypokretin nivåer, så vel som visse livsstil valg, kan forårsake vekt og fedme økning. L’fedme har sine komplikasjoner, som hypertensjon, hjerneslag og hjertesykdom.

Hva er perspektivet?

Cataplessia og narkolepsi kan både forstyrre ditt daglige liv. Du kan sette dine smale forhold og ditt profesjonelle liv. Men kataplessi kan administreres med behandlinger og livsstilsendringer. Når du har kontrollert, kan du redusere risikoen for å ha en episode mens du gjør noe potensielt farlig, hvordan du kjører.

Hvis du begynner å merke seg symptomer på kataplexi, kontakt legen din for en diagnose, slik at du snart kan begynne å behandle og administrere tilstanden din.

Lev med cataplessia

Noen forslag til å huske å forenkle livet ditt med Cataplexia:

 • Fortell alle dine intime venner og slektninger som lider av katapleksi og hvordan du identifiserer symptomene slik at de bedre kan forstå tilstanden din og hjelpe deg med å møte den.
 • Prøv å kjøre med noen andre i bilen eller la noen andre veilede deg så ofte som mulig.
 • Vær oppmerksom på objekter eller jord rundt deg som kan skade deg i tilfelle fall, som høyder eller skarpe kanter.
 • Forberedt på situasjoner du vet vil forårsake sterke følelser. Hold en nærliggende stol i tilfelle du må sitte eller gå med en venn som kan holde deg fra & # 8217;.
 • Prøv å sove så konsekvent, for eksempel en kort ettermiddagslur og åtte timers søvn på samme tid hver kveld.