Carrube frø Gummi: Bruk, Fordeler og Sikkerhet

Hvis du kjøper noe via en lenke på denne siden, kan vi tjene en liten provisjon. Hvordan virker det.

Carrube frø mel, også kalt carob gummi, er en naturlig fortykningsmiddel som vanligvis legges til pakkede matvarer og har mange bruksområder på kjøkkenet og matproduksjonen.

Men hans navn (en johannesbrød er en type gresshopper) kan få deg til å spørre om det passer for veganer.

Denne artikkelen undersøker fordelene og ulempene ved Carob Seed Mel, så vel som det er veganer.

Del på Pinterest

Opprinnelse og bruksområder

Carrube frø mel ekstraheres fra carob frøene. På mange måter ligner dette tropiske treet på kakaoanlegget, hvorfra sjokolade er produsert.

Carrube frø mel er et fint hvitt pulver med mange bruksområder i matproduksjon. Gummien er litt søt og har en tynn smak av sjokolade. Imidlertid brukes den i slike små mengder for ikke å påvirke smaken av produktene som den legges til.

Faktisk, andre deler av carobo & # 8211; Hovedsakelig hans frukt & # 8211; De brukes ofte som sjokolade erstatninger.

Carrube-frømelen består av en ufordøyelig fiber som kalles galaktomanpolysakkarider, som har en langkjedet molekylær struktur. Disse polysakkaridene gir gummi sin unike evne til å bli en gel i væske og fortykningsmat (1).

Carrube frø mel inkluderer hovedsakelig karbohydrater i form av fibre. Imidlertid inneholder det også noen proteiner, kalsium og natrium (2).

Det brukes mer vanlig som en fortykningsmiddel i matproduksjon, spesielt i naturlige eller økologiske matvarer uten raffinerte ingredienser.

Det er veganer?

Til tross for det misvisende navnet, er Carrube Seed Mel et vegansk produkt som ikke har noe å gjøre med gresshopper, en type gresshopper.

Gummien kommer fra karobøene, også kjent som Robinia, siden podsene påminner insektet med samme navn.

Carrube frø mel er egnet for vegansk dietter. Faktisk er det en utmerket vegetabilsk-basert fortykningsmiddel som kan bidra til å legge til struktur og stabilitet til veganske desserter, for eksempel iskrem og yoghurt.

Potensielle helsemessige fordeler

Carrube frø mel har flere potensielle helsemessige fordeler.

Imidlertid er det behov for ytterligere forskning på mennesker for å forstå dem fullt ut.

Rik på fibre

Alle karbohydrater av dette produktet kommer fra fiber i form av galaktomanpolysakkarider. Disse lange løselige fiberkjedene tillater gummien å jealisere og tykkere i en væske (1, 2).

Oppløselig fiber er også utmerket for helsen til G & # 8217; tarmene.

Siden denne fiberen ikke absorberes av kroppen og blir til gel inn i fordøyelseskanalen, bidrar det til å myke avføringen og kan redusere forstoppelse (3).

Videre antas det at de oppløselige fibre er sunne for hjertet, siden de kan binde seg til matkolesterol, for å hindre dets absorpsjon i blodet (3).

Imidlertid brukes Carrube-frømelen i svært små mengder i de fleste matvarer, så du kan ikke samle fordelene med den oppløselige fiberen ved å konsumere produkter som inneholder det.

Hjelp med tilbakeløp i nyfødte

Carrube frø mel brukes også som additiv i spedbarn for barn som lider av tilbakeløp, som er preget av hyppige spytt episoder.

Bidrar til å tykke formelen og forhindre at den går i # 8217; spiserøret etter å ha kommet inn i magen, som kan bidra til tilbakeløp og ubehag.

Det bremser også ned gastrisk tømming eller hastigheten som maten går forbi fra magen til … Dette kan også redusere tarmproblemer og tilbakeløp i barn.

Flere studier viste fordelene med formelen som inneholder carob frø mel for barn som lider av refluks (4, 5, 6, 7).

Kan senke blodsukkernivået og blodfettene

Noen studier har oppdaget at Carrube frø mel integratorer kan bidra til å redusere blodsukkeret og fett i blod. Dette kan skyldes den høye mengden fibre som inneholder (8).

En studie undersøkte effekten av carob frømelen i 17 voksne og 11 barn, hvorav noen hadde en høy familie eller arvelig kolesterol (9).

Gruppen som spiste matvarer som inneholdt 8-30 gram carob frø mel om dagen i 2 uker har opplevd flere forbedringer i kolesterol enn en kontrollgruppe som ikke har spist carob gummi (9).

Videre kan andre deler av carob-anlegget, særlig sin frukt, forbedre fettnivåene i blodet ved å redusere LDL-kolesterolnivået (dårlig) og triglyserider (10, 11, 12).

Carrube frø mel kan også bidra til å redusere blodsukkernivået ved å begrense absorpsjon av karbohydrat og sukkerlegemabsorpsjon (1. 3).

Også et studio på rotter av årene og # 8216; 1980 fant at karobsømmelen stabiliserte blodsukkernivået som bremser transittet av mat gjennom magen og # 8217; tarmene. Studien er imidlertid gammel og resultatene er ikke gjengitt hos mennesker (14).

Samlet sett ble mye av forskningen på disse fordelene utført på dyr og er foreldet. Derfor er det behov for ytterligere studier på mennesker før de potensielle fordelene med carob frømel kan forstås fullt ut.

Forholdsregler og bivirkninger

Carrube frø mel er et trygt mat tilsetningsstoff med få bivirkninger.

Noen mennesker kunne imidlertid være allergiske mot det. Denne allergi kan ta form av astma og respiratoriske problemer, som kan være seriøse (15).

Hvis du er allergisk mot carob frø mel, bør du unngå det og alle matvarer som inneholder carobs.

Videre har noen premature babyer hatt helseproblemer etter å ha mottatt en fortykket formel med carob frømmel som har blitt feilblandet (1).

Men siden dette produktet er ufordøyelig, har det få risikoer for barn eller sunne voksne. I tvilstilfeller, sørg for at du diskuterer med legen din.

Bunnlinjen

Carrube frø mel er en naturlig, grønnsak og vegansk mat fortykningsmiddel brukt i mange kommersielle produkter. Er hovedsakelig laget av fiber.

Bidrar til å redusere reflux i nyfødte hvis tilsatt til formelen og kan forbedre fettnivået i blod og blodsukker.

Imidlertid er det behov for videre forskning for å forstå de potensielle fordelene med Carrube-frøemel.

Hvis du vil bruke den som en fortykningsmiddel på kjøkkenet ditt, kan du kjøpe Carrube frø mel på nett. Det fungerer godt til tykkere supper, sauser og desserter.