Carpal Chief: Symptomer, Årsaker, Diagnose og Behandling

Cos’er en carpal sjef?

En karpalboss, som er forkortelsen til Chief Carpometaracle, er en overdreven beinvekst hvor indeksen eller mediet oppfyller karpalbenene. Dine karpalben er åtte små bein som gjør opp håndleddet ditt. Tilstanden kalles noen ganger Carbaly Bossing.

Denne overdrevne veksten forårsaker en solid knutepunkt på baksiden av håndleddet som ikke beveger seg. De fleste med en carpal-sjef har ingen symptom. Tilstanden krever bare behandling hvis det blir smertefullt eller begynner å begrense bevegelsesområdet av håndleddet.

Fortsett å lese for å lære mer om Carpal Boss, inkludert årsakene og behandlingene som er tilgjengelige.

Hva er symptomene?

Hoved symptomet på en carpal sjef er en solid nodule på baksiden av håndleddet. Du kan få det i en eller begge håndleddene.

De fleste har ingen andre symptomer. Men noen ganger blir fremspringet ømt eller smertefullt når du beveger håndleddet. Noen mennesker opplever også smertefulle popup-popper når de beveger seg til beinnodulen.

Forskere Jeg tror at disse symptomene kan være resultatet av en annen tilstand fra 8217, som:

 • bursitt
 • slitasjegikt
 • skade på senene

Del på Pinterest

Hva årsaken?

Eksperter er ikke sikre på den eksakte årsaken til Carpal Boss. For noen mennesker ser det ut til å være korrelert til en traumatisk skade eller repeterende bevegelser av håndleddet, som de som er involvert i sport med racket eller golf. Videre har det en tendens til å påvirke din dominerende hånd, ytterligere foreslå at repeterende bevegelser og ¨ 8217; overdreven bruk kan spille en rolle.

For andre kan det også være en medfødt tilstand forårsaket av beinsporer som dannes før fødselen.

Hvordan det er diagnostisert

For å diagnostisere Carpal Boss, vil legen sannsynligvis begynne med å stille noen spørsmål for å avgjøre:

 • Når du har lagt merke til nodulen for første gang
 • Hvor lenge har du vært symptomer
 • Hvilke bevegelser, hvis noen, forårsaker symptomene verre eller forverres
 • Hvordan symptomene dine påvirker dine daglige aktiviteter

Deretter kan de undersøke håndleddet ditt og prøve å flytte hendene i forskjellige retninger for å teste bevegelsesområdet. De kunne også høre bump for å sjekke om det er vanskelig eller mykt. Dette bidrar til å skille mellom Carpal Boss fra en ganglia cyste. Disse cystene ser ut som carpal-sjefen, men de er fulle av væske og er ikke så sode. Men noen ganger kan en karpalboss forårsake en ganglia cyste.

Hvis du har mye smerte, kan legen din også bestille en radiograf eller en magnetisk resonans for å få en bedre utsikt over beinene og ledbåndene i hånden og håndleddet.

Hvordan det blir behandlet

Karpalsjefen krever ikke omsorg hvis det ikke forårsaker noen symptomer. Men hvis du føler smerte eller ømhet, eller hvis bumpen hindrer dine daglige aktiviteter, er det flere behandlingsalternativer.

Ikke-kirurgisk behandling

Hvis du trenger omsorg, vil legen din sannsynligvis anbefale deg å starte med ikke-kirurgiske behandlinger som:

 • Bruk en splint eller et bandasje for å immobilisere håndleddet
 • Tar over-the-drevne medisiner, for eksempel paracetamol eller ibuprofen
 • Glasur det berørte området
 • Injiserer et kortikosteroid i knutepunktet

Hvis du ikke vil forbedre symptomene innen to måneder, kan legen din foreslå kirurgi.

Kirurgi

Legen kan kirurgisk fjerne fremspringet. Dette er en veldig enkel poliklinisk prosedyre som vanligvis krever mindre enn en’nå. Du vil motta lokalbedøvelse, regional eller generell anestesi før legen gjør en liten gravering på baksiden av hånden. Deretter vil de sette inn kirurgiske verktøy gjennom denne gravering for å fjerne fremspringet.

Etter intervensjonen vil du sannsynligvis kunne begynne å bruke hånden din i løpet av en uke og gå tilbake til normale aktiviteter i Xnumx-Xnumx-uker.

Noen mennesker krever en annen prosedyre etter å ha fjernet en karpalboss. Denne prosedyren kalles ArTrodesi Carpometarparpale. Det handler om å fjerne skadet bein og brusk for å stabilisere håndleddet. Avhengig av symptomene, kan legen anbefale denne prosedyren med hensyn til den enkle fjerningen av karpalkapitlet.

Hva er perspektivet?

Med mindre du føler smerte, krever en carpal sjef ingen behandling. Hvis du er i tvil eller finne symptomer, snakk med legen din på alternativene dine. Du kan prøve ikke-kirurgiske behandlinger, som skal gi lettelse innen en måned eller to. Ellers kan legen fjerne karpalsjefen.