Carboloading og pasta "Spill dag" av Steph Curry

Golden State Warriors møter Toronto Raptors igjen denne søndagen.

Del på PinterestSteph Curry skal angivelig elske å spise en bolle med pasta før han spiller. Getty bilder

Mange idrettsutøvere er overtroiske av natur. De bærer de samme skjortene eller bærer den samme lykkebringeren, spesielt hvis de er heldige nok til å komme seg til NBA-finalen.

Noen følger identiske ritualer før kampen eller klipper seg ikke i løpet av sesongen.

For Golden State Warriors-punktvakt Stephen Curry begynner kampdag-ritualet med konas signaturspaghetti.

«Denne pastaen har blitt vårt offisielle drivstoff før kampen, med god grunn: Stephen trenger å få seg mett på karbohydrater før han går på banen,» skrev kokebokforfatter, TV-vert og skuespillerinne Ayesha Curry i et utdrag fra sin første kokebok, «Det erfarne livet,» Publisert på Eater. «Og siden konsistens er nøkkelen når det gjelder å gjøre det bra, kanskje pastaen min har noe med det å gjøre.»

For Steph Curry, seks ganger NBA All-Star og tre ganger NBA-mester, kan pasta på kampdagen handle like mye om konsistens som det er ernæring.

«Ayeshas oppskrift er rik på karbohydrater, som er avgjørende for utmerket ytelse under trening,» sa Paul Salter, MS, RD, registrert kostholdsekspert og ernæringskonsulent for idrett for Renessanseperiodisering.

I løpet av sine olympiske år spiste svømmer Michael Phelps berømt 12.000 kalorier, mange av disse kom fra mat rik på karbohydrater som eggesmørbrød, pizza, fransk toast og pasta med saus.

Tour de France-syklister gir Phelps et løp for å telle kalorier. Mange av dem når 8 000 til 10 000 kalorier på en dag i løpet av de 21 konkurransesegmentene. I tillegg til å spise karbohydratrike måltider som granola og pasta, lager mange syklister også karbohydratgeler og barer spesialdesignet for midrace.

Faktisk blir karbohydrater ofte referert til som den beste energikilden for utholdenhetsutøvere. Gjennom en prosess som vanligvis kalles karbohydratlasting, kan spillere «lagre» karbohydrater i kroppen for når de trenger å kreve reserver for å kjøre.

«Generelt hjelper karbohydratbelastning deg med å lagre så mange karbohydrater som mulig i leveren og musklene. Dette kalles glykogen, «sa Natalie Rizzo, MS, RD, forfatter av»Den enkle ernæringsguiden for enhver løper. «

«Glykogen og kostholdskarbohydrater er hovedkilden til drivstoff under trening. Glykogenlagrene varer bare så lenge, ca 15-30 minutter, under trening. Å laste karbohydrater sikrer at du har så mye glykogen som mulig, «sa han.

For å si det på en annen måte, sier Rizzo, er karbohydratfylling «fylling av bensintanken slik at det vil ta lengre tid å «treffe veggen»».

Hvem har nytte av karbohydratbelastning?

«Å laste karbohydrater er en flertrinnsprosess som foregår over flere dager,» sa Salter. «Vanligvis er det bare nødvendig for aktiviteter med høy intensitet som varer lenger enn 90 minutter.»

Salter sier at det faktisk ikke inkluderer Steph Curry.

«En typisk basketballkamp varer i 48 minutter. Men Steph spiller sannsynligvis mellom 35 og 40 minutter per kamp, ​​sa Salter. «Selv om vi vurderer tiden som går mens vi varmer opp og skyter, er ikke dette nødvendigvis høy intensitet og vil teknisk sett ikke kvalifisere som en begivenhet som krever en spesifikk karbonbelastningsprotokoll.».

Det er derfor Salter legger til at han ikke vil kalle Stephs måltid før spillet et ekte karboninnlastingsstadium.

Curry er absolutt en fantastisk idrettsutøver med utrolig dyktighet og utholdenhet, og er så godt trent at en basketballkamp kanskje ikke teller som «utholdenhet» for ham.

Måltidet er en stor rask kilde til karbohydrater, men Salter anser ikke teknisk at det er fylt med karbohydrater.

I stedet kan karbohydratbelastning først og fremst være til fordel for idrettsutøvere som skal trene eller prestere i lange perioder.

«Ikke alle trenger å fylle på med karbohydrater,» sa Brian Van Cleave, en personlig trener ved Anatomi i Florida som har fullført mer enn 100 utholdenhetsløp. «Mange mennesker dykker ned i ugress når de nærmer seg sin første utholdenhetsbegivenhet og tror at dette er noe de alle gjør. Faktum er at folk flest ikke gjør det. «

Van Cleave sier at han ikke engang laster karbohydrater før løpene hans. «Han er bare ikke enig med meg,» sa han. «I stedet vil jeg spise som jeg pleier og deretter supplere med litt ekstra sukker på løpsdagen.»

Dessuten kan karbohydratinnlasting gi tilbakeslag hvis du gjør det feil, til feil tid eller av feil grunner.

«Hvis du laster opp karbohydrater for disse [kortere] hendelsene, vil du ikke forbrenne alt du spiser og du kan gå opp i vekt,» sa Rizzo.

Spis karbohydrater, men ikke last opp

Til tross for fornyet fokus på fett og proteiner de siste tiårene, har karbohydrater vært den konstante maten før trening.

I en rapport publisert i tidsskriftet Ernæring i dag, Forfatterne konkluderte med at kostholdsproteiner og fett kan hjelpe for styrke- og lavintensitetstrening, men «nåværende forskning peker fortsatt på karbohydrater som en uunnværlig energikilde for høyintensiv ytelse».

Men igjen, dette er for ytelse med høy intensitet. For den gjennomsnittlige idrettsutøveren kan det hende at karbohydratbelastning ikke er nødvendig. Et balansert kosthold og riktig midrace-påfyll kan følge deg hvert trinn på veien.

Hvis du er usikker på om du trenger denne forberedelsen, snakk med en registrert kostholdsekspert eller sportsernæringsfysiolog. De kan vurdere behovene dine, hjelpe deg med å planlegge måltider og legge strategier for de riktige alternativene, inkludert karbohydrater.