CAPUT SEENANEUM: Årsaker, symptomer og behandling

Cos’er caput sevenanum?

& # 8220; Caput Santaneum & # 8221; refererer til hevelse, eller ødem, av et barns hodebunn som vises som en knutepunkt eller fremspring på hodet umiddelbart etter fødselen. Denne tilstanden er ufarlig og skyldes at trykket utøves på barnets hode under fødsel. Indikerer ikke skade på hjernen eller skallen bein. Det kan imidlertid føre til andre problemer, som L & # 8217;.

Selv om forårsaket av lignende faktorer, bør denne tilstanden ikke forveksles med cephalematoma, som refererer til blødning under hodebunnen.

Hva får lykken til hodet?

Langvarig trykk fra dilaterte livmorhals eller vaginale vegger på babyens hode forårsaker hevelse, hevelse og blåmerker. Dette er de karakteristiske symptomene på Caput Successaneum. En lang og vanskelig jobb med mange trykk kan forårsake denne tilstanden. Selv l’bruk av sugekopper eller tanger kan øke risikoen for denne typen hevelse.

Hevelsen i hodebunnen kan være mer sannsynlig hvis membranene i Amniotisk sekk bryter alle «8217; begynnelsen av travaglio. I noen tilfeller, hvis membranene bryter veldig snart, eller hvis det er for lite væske i amniotisk pose, utøver bekkenbenet et trykk på babyens hode. Som et resultat kan denne typen hevelse i hodebunnen forekomme før arbeidskraft og kan ses i livmor med ultralyd.

Generelt, lengre C’det er en væskepute rundt barnet, mindreårige er mulighetene for hevelse i hodebunnen.

Hva er symptomene på caput successaneum?

Hovedsymptomet på CAPUT Sevenanum er hevelsen under hudens hud. Huden er hovent og myk. Hvis du trykker på den, kan du danne en dimple i kjøttet. Hevelsen kan være på den ene siden eller kan strekke seg på median hodebunnlinjen. Effektene er vanligvis tydeligere på den delen av hodeskallen som var den første som kommer ned i leveringskanalen.

Det kan være noen misfarging eller blåmerker, men dette er ikke så utvidet som i cefaloematoma. Når hevelsen minker, kan du merke at barnets hode er litt spiss, på grunn av trykket på hodet bein. Dette kalles molding. Dette bør gå bort over tid. Barnets hodeben er ikke smeltet og kan bevege seg betydelig uten skader.

En fysisk undersøkelse av det nyfødte er alt som trengs for en diagnose.

Hva er behandlingen for caput successaneum?

Caput Sevenanum vil bli løst alene innen få dager. Ethvert forsøk på å tømme væsken fra hodebunnen kan føre til andre problemer som infeksjonen.

Hva er de potensielle komplikasjonene i Caput Successaneum?

Hevelse og blåmerker trening kan øke risikoen for barnslig gulsott, som er hudgulingen på grunn av overflødig av bilirubin i blodet. I følge Mayo Clinic, Dette bør løses uten behandling innen to eller tre uker. Noen ganger, # 8217; ubehandlet gulsott kan føre til alvorlige helseproblemer, så sørg for at barnets lege står overfor dine bekymringer på ittero.

Hvis barnet ditt utvikler gulsott som ikke forbedrer seg innen flere uker, ta kontakt med barnets lege. Blodprøver kan være nødvendig for å bestemme den underliggende årsaken til ITteron.

Hva er det langsiktige perspektivet?

Ingen behandling er nødvendig for denne tilstanden, og det bør være langsiktige effekter. Hevelse bør falle i løpet av noen få dager, og hodebunnen skal vises normalt innen dager eller uker.

Et stort eller hovent hode er et normalt symptom på denne tilstanden. Barnets lege vil være i stand til å diagnostisere tilstanden etter fødselen og kan overvåke tilstanden for å sikre at det ikke er noen varige effekter.