Canola Oil vs Vegetabilsk olje: Sunnere matlagingsalternativ

Beskrivelse

De fleste av oss bruker en bestemt type olje hver dag under matlaging. Du vet hva som er de mest sunne oljetyper for deg og hva er det beste å bruke i forskjellige typer mat?

The Canola og The Gruezy Oil kan virke utskiftbare, men faktisk har de forskjellige kvaliteter når det gjelder ernæring og bedre bruk.

Del på Pinterest

Rapsolje

Når du ser på forskjellige typer olje, må du huske tre ting:

 • dets røykpunkt (temperaturen som oljen begynner å nedbrytes, noe som gjør det usunn)
 • Typen fett den inneholder
 • Dens smak
 • L’Canola Oil kan oppvarmes til en rekke temperaturer og har en nøytral smak. Dette gjør det til en favoritt kjøkkenolje fra mange. L’Canola Oil er allment ansett som en sunn olje som den er lav i mettet fett og rik på monoumettede fettstoffer.

  Både monoumettede og flerumettede fett kan forbedre kolesterolnivået og redusere risikoen for hjertesykdom. Det mettede fettet, som er mer utbredt i animalske produkter og finnes også i kokosnøtt og i # 8217; Palmolje, øker blodkolesterolnivået.

  Det er bedre å begrense mengden mettet fett i kostholdet.

  En av de viktigste ulempene ved # 8217; Canola Oil er at den ikke kommer fra en naturlig plante. Det er kryssur og mest L’Canola olje er produsert av genetisk modifiserte planter (også kjent som GMO).

  Selv om dette ikke nødvendigvis gjør oljen et usunt valg, sprayes noen GMO med Kjemikalier som kan være skadelige for mennesker, inkludert de med følsomhet.

  Det er også noen kontroverser om det faktum at GMOene selv er trygge langsiktige. Ingen langsiktige sikkerhetsstudier er tilgjengelige, og mye er diskutert hvis GMO er sunne eller usunn.

  L’Viktig er å vite om matene dine inneholder eller mindre GMO-ingredienser. Gjør ditt valg med den kunnskapen!

  Vegetabilsk olje

  L’Vegetabilsk olje er ofte en blanding eller en blanding av forskjellige typer oljer. Det er en mer generisk type olje enn mange mennesker bruker i deres daglige kjøkken. L’Vegetabilsk olje er ofte et økonomisk valg som kan brukes til alle typer matlaging. Og som oljen av canola, har den en nøytral smak.

  Problemet med denne typen generisk olje er at det er mindre sannsynlig å vite nøyaktig hva C’det er i oljen din. Dette inkluderer måten plantene har blitt dyrket fra hvilket det ble ekstrahert oljen og oljen og oljen har blitt bearbeidet.

  Forholdet mellom mettet fett, flerumettede fettstoffer og monoumettede fett varierer i henhold til hvilke oljer som ble tatt med i blandingen (solsikke, mais, soya, cartamo, etc.), Så du vil ikke ha samme kontroll på de fete typene du spiser.

  Sikker lagring av kjøkkenoljen

  Dessverre kan kjøkkenoljer være gjenstand for ridning, spesielt hvis det blir utsatt for oksygen. Når oksygenet samhandler med forbindelser i oljer, forårsaker det peroksidbrudd. Dette kan gi en lukt eller ubehagelig smak på kjøkkenoljer.

  Med tiden kan oksygen bidra til et større antall frie radikaler. Disse er potensielt skadelige forbindelser som har vært knyttet til celleskader og potensielt forårsaker kreft. Som et resultat er det viktig å være oppmerksom på hvor du lagrer kjøkkenoljene og hvor lenge du holder dem.

  De fleste kjøkkenoljer må lagres på et kjølig og tørt sted. Spesielt hold dem borte fra varmen (over eller for nær komfyren) og fra sollyset (foran et vindu).

  Vikle gjennomsiktige glassoljeflasker i en aluminiumsfolie eller et annet materiale for å holde ut lys og forlenge oljens varighet;.

  Hvis du kjøper en stor flaske olje, kan du overføre litt & # 8216; av olje i en liten flaske vil du bruke raskere. Resten kan lagres i kjøleskapet eller på et kjølig sted borte fra sollys.

  Hvis du kjøper matoljer som inneholder urter og grønnsaker (som chili, hvitløk, tomater eller sopp), kan de være gjenstand for bakteriell vekst, inkludert bakterier Clostridium botulinum (som kan forårsake botulisme).

  Oljene med denne typen blanding må kjøles etter åpningen og brukes innen fire dager fra # 8217; åpning for ytterste friskhet og smak.

  Generelt, de fleste kjøkkenoljer går dårlig om tre måneder. Dette er mer incitament til å bevege seg fremover og lage sunn mat med dem.

  Andre sunne oljer

  L’Canola Oil og L’Vegetabilsk olje er ikke dine eneste alternativer når det gjelder matlaging! Andre salutasjonsalternativer basert på fett inkluderer følgende.

  Avokado olje

  L’avokadoolje har et høyt punkt av røyk. Dette betyr at den er ideell for bruning, brun eller kok mat. Avokadooljer er rike på monoumettede fettstoffer, med flerumettet fett omtrent halvparten av monoumettede.

  L’olje kan være dyrt fordi mange avokadoer er nødvendig for å skape en liten mengde olje. Det har imidlertid en utmerket og nøytral smak som gjør den ideell til å legge til supper, sesong på fisk eller kylling før du lager den eller blander den med grønnsaker å steke.

  Ekstra Virgin Olive Oil D’Olive

  Rik på gode monoumettede fettstoffer for deg, brukes olivenolje i beste fall ved matlagingstemperaturer over middels eller lav varme.

  Når du velger en god kvalitet ekstra jomfruolje, er smaken utmerket, noe som gjør det til en «8217; utmerket valg for salat krydder.

  Kokosolje

  Selv om kokosnøtten kan være rik på mettet fett, har den også en gunstig effekt på en persons høy tetthet lipoproteinnivåer (HDL). L’HDL er også kjent som kolesterol & # 8220; god & # 8221; av en person som arbeider for å redusere høy uønsket kolesterolnivå.

  Men siden kokosoljen er så rik på mettet fett, anbefaler de fleste helseeksperter å bruke det sparsomt. L’kokosnøttolje har et medium røykpunkt, noe som gjør det ideelt for bruk med lav varme og steke matlaging.

  Frøolje D’druer

  L’Vinaccioliolje har et middels høyt røykpunkt, noe som betyr at du kan bruke det trygt for en rekke forskjellige typer matlaging.

  Sekund Cleveland Clinic, har et 73% forhold mellom flerumettede fettstoffer, 17% enumettet fett og 10% mettet fett. Det er en stor multi-purpose olje å bruke.

  Husk at denne typen olje er rik på omega-6 fettsyrer, en type polynsettet fett som må balanseres med omega-3, en annen type polynsettet fett.

  Det er en god ide å øke rekruttering av andre matvarer som inkluderer et høyere forhold av omega-3 og omega-6 fett i kostholdet for å kompensere for.

  MCT OIL

  L’mediumkjede triglyseridolje (MCT) er en kjent kjøkkenolje for å være lav i kalorier og er en utmerket energikilde for kroppen. Som et resultat bruker noen idrettsutøvere MCT olje for å forbedre atletisk ytelse.

  Men hvis en person bare velger å konsumere MCT-oljen fra skjeen, bør du starte små doser. Å spise for mye om gangen er forbundet med kvalme.

  Også, ikke oppvarme oljen ved en temperatur over 150-160 grader for å unngå å endre smaken. Mange setter pris på MCT-oljen som et krydder for salat (og ingen tvil om, er glade for å unngå å holde spor av temperaturen på # 8217; olje på ovnen).

  Peanøttolje

  L’Peanut Oil er en velsmakende olje med høy resveratrolinnhold, en forbindelse som bidrar til å bekjempe hjertesykdom og reduserer en persons kreftrisiko. Denne oljen er godt balansert når det gjelder monoumettet og flerumettet fett.

  Den har et middels høyt røykpunkt, noe som gjør det ideelt for å hoppe i en panne, bake eller kokte bakte retter.

  sesamolje

  Med et mer balansert forhold mellom monoumettet og flerumettet fett, brukes sesamoljen til det fulle hvis det bare er oppvarmet lett eller i det hele tatt. Du kan også bruke den i salater og retter uten matlaging for å bevare næringsstoffer.

  L & # 8217;

  Du kan også få andre typer gourmetoljer, for eksempel L’Macadamia Walnut Oil! Ikke vær redd for å være kreativ.

  Hvordan du kan se, når du prøver å velge en sunn olje, er en av de beste tingene du kan gjøre, nyte en rekke oljer som er rikere i enumettet og flerumettet fett og nedre mettet fett.

  Mer variasjon du har i kostholdet ditt med typer fett du bruker, mer næringsstoffer du får.

  Sagan Morrow er en freelance skribent og utgiver, samt en profesjonell livsstil blogger på Saganmorg.com. Den har en bakgrunn som en sertifisert helhetlig ernæringsfysiolog.