Cannel og diabetes: Forstå tilkoblingen

COS’er gangren?

Kreften er en tilstand som oppstår når kroppsvevet dør. Dette kan skje når blodet i et kroppsområde er avbrutt. Ofte er Gangren resultatet av en lesjon eller en «8217, myk hudinfeksjon og vev.

Kreften treffer vanligvis tærne, fingrene og lemmer. Det kan også påvirke muskler eller organer, men det er ikke så vanlig. Denne tilstanden er generelt preget av misfarget hud, følelse av nummenhet og uvanlig opplæring av sekresjon eller pus.

Hvis du utvikler gangrene, bør du umiddelbart konsultere en lege. A & # 8217 er nødvendig; akutt oppmerksomhet for å fjerne det døde vevet og forhindre at bakterier sprer seg gjennom blodet. Hvis ikke behandlet, kan kreften føre til en «8217; farlig livsinfeksjon.

Hva er sammenhengen mellom diabetes og kreft?

Hvis du har diabetes, har du større risiko for å utvikle kreften. Høye blodsukkernivåer kan skade nerver, noe som forårsaker tap av følsomhet i det berørte området. Dette kan gjøre utviklingen av en skade.

L’Høyt nivå av blodsukker kan også påvirke blodkarene og begrense blodstrømmen til føttene. Dette forårsaker en kjedereaksjon. Hvis føttene ikke mottar nok sirkulasjon, nærmer færre celler som kjemper infeksjoner. Hvis du ikke har nok av disse cellene i området 8217; noe sår som utvikler, kan ta lengre tid å helbrede. Det er også mer sannsynlig at alle potensielle sår er smittet.

Kontakt: Tips for behandling av diabetisk nervøs smerte »

Andre risikofaktorer å vurdere

Du er mer utsatt for å utvikle kreften hvis du har en underliggende medisinsk tilstand som påvirker sirkulasjonen. Det er flere forhold som påvirker blodkarene og kan øke risikoen, for eksempel diabetes. Andre forhold inkluderer:

 • Perifer arteriell sykdom
 • aterosklerose
 • Raynaud-fenomenet

Hvis du nylig har gjennomgått kirurgi, eller du har hatt en traumatisk skade, har du også økt risiko for å utvikle gangrene.

Selv små infeksjoner hos personer med svekket immunsystem kan bli mer alvorlig og føre til gangrene. Et svakt immunsystem kan skyldes:

 • diabetes
 • kjemoterapi
 • Hiv
 • underernæring
 • nyresvikt
 • over 60 år

Typer av kreft

Det er forskjellige typer kreft og alle har sin sak.

Dry Cancern

Dette skjemaet kan oppstå når blodet er blokkert i et gitt område av kroppen. Ditt blod bærer oksygen i forskjellige deler av kroppen din. Alle organene dine trenger oksygen for å overleve. Hvis en av kroppsdelene dine ikke mottar oksygen gjennom blod, kan det forringes og dø.

Det interesserte området er ofte preget av en mørk eller lilla grønn farge, nesten svart. Huden kan være tørr og rynket på grunn av mangel på oksygen.

Våt kreft

Som hans navn har våt cancern et vått utseende. Denne typen er preget av blærer og hevelse. Våt kreft oppstår vanligvis hos personer som har fryset eller lider en alvorlig brenning.

Personer med diabetes kan uvitende utvikle våtrops etter at du har hatt en liten skade, altuelt eller foten. Blodstrømmen på enden er generelt redusert hos personer med diabetes. Dette betyr at stoffet i disse områdene ikke kan helbrede raskt. Som et resultat kan infeksjonen vokse lettere.

Våt cancern kan spre seg raskt og, hvis ikke behandlet, kan være dødelig.

GASEOUS GANGENE

Denne typen oppstår vanligvis fra A’infeksjon som utvikler seg dypt ALLE’kropps interiør. Skadelig bakterier frigjør gass, skadelig vev, celler og blodårer.

Gassig gangrene kan vises i et traumaområde eller nylig operasjon. Din hud kan hovne og vises rødbrun farge. Gass kan gjøre huden til å vises / glitrende & # 8221;.

Gassig gangrene er en spesielt dødelig form for kreft, siden den kan utvikle seg plutselig og uten varsel.

Intern gangrene

Intern ganggrene kan utvikle seg når blodet til et indre organ er låst. Dette treffer ofte tarmen, galleblæren og … Tillegg. I dette tilfellet kan du føle deg sterke smerter og feber.

Fournier Gangena

Denne form for kreft er begrenset til kjønnsorganene. Det er forårsaket av en’urinvei eller kjønnsinfeksjon. Dette er ofte preget av smerte, hevelse og generell ømhet i kjønnsregionen. Ofte vil stoffet virke lilla, grønt eller til og med svart og vil ha en ekstremt ubehagelig lukt. Selv om dette hovedsakelig påvirker menn, kan kvinner også utvikle Fournier Gangrene.

Progressiv bakteriell synergistisk gangrene

Denne sjeldne typen kreft kan utvikle seg etter en operasjon eller A & # 8217;. Hudlesjoner kan utvikle seg rundt det aktuelle området en eller to uker etter intervensjonen.

Hvordan kreft er diagnostisert?

Legen vil diskutere din medisinske historie og vil utføre en kort fysisk undersøkelse. Pass på at du informerer legen din om noen traumer, lesjoner eller siste skader du måtte ha hatt. Disse kan være tilstanden til tilstanden. Etter å ha diskutert symptomene, vil legen trolig kjøre en eller flere laboratorietester.

Blodprøver kan avgjøre om antall hvite blodlegemer er høyere enn normalt. Dette kan indikere en infeksjon på 8217;. En bildestest kalt arteriogram kan undersøke arteriene for å se blodet strømmer og identifisere eventuelle forstyrrelser. Andre bildestest, som en radiograf, en TAC eller en magnetisk resonans, kan vise hvor kreften har spredt seg.

Hvis en intern kreft mistenkes, kan det være nødvendig med en kirurgisk eksamen for å bekrefte diagnosen.

Hvordan kreft blir behandlet?

I tilfelle av kreft, er det viktig å fjerne det infiserte stoffet så snart som mulig. Dette kan hindre at Gangrene spres til andre deler av kroppen.

Legen kan utføre en debridement. Dette innebærer kirurgisk fjerning av det aktuelle vevet. Legen din kan også anbefale en hudtransplantat for å reparere Gongren-skade og eventuell gjenværende defekt etter debridement. En hudgraft er en form for rekonstruktiv kirurgi. Sunn hud er fjernet fra A’anonymt område av kroppen og pleide å erstatte skadet hud.

I ekstreme tilfeller anbefaler legen å fjerne eller øste foten, tips, finger eller sted på # 8217;. Antibiotika er nødvendig for å bekjempe noen infeksjon.

Hvordan hindre Gangrene

Det er flere ting du kan gjøre for å redusere risikoen for å utvikle gangrene. Hvis du har diabetes, bør du regelmessig sjekke hender og føtter for skade eller tegn på infeksjon.

Generelt kan du redusere risikoen:

 • Vær oppmerksom på vekten din. Hvis du er overvektig, kan det forårsake overdreven stress til arteriene. Dette kan begrense blodstrømmen, som kan øke risikoen for infeksjon.
 • Kle seg for elementer. Det er viktig å forbli innpakket når det er kaldt. Frossen hud kan føre til gangrene. Hvis huden er unormalt blek, kald eller ufølsom etter å ha blitt utsatt for kulde, kontakt lege.
 • Slutt å røyke. L’langsiktig bruk av tobakk svekkes blodårer og kan øke sjansene for å få tak i gangrene.

Tilleggsinformasjon: Diabetisk nevropati »