Cannabis og tenåringshjerner

Hva gjør marihuana med hjernen til en ung mann?

Del på PinterestEn ny studie så på hvordan cannabis, alkohol og andre stoffer påvirker tenårings hjerner. Getty bilder

TIL ny studie i American Journal of Psychiatry tyder på at cannabis faktisk kan ha en mer negativ innvirkning på ungdommens kognitive utvikling enn alkohol.

Studieresultatene satte et advarselsskilt for tenåringer om at vanlig bruk av marihuana, for eksempel, kan ha langvarige effekter på hjernen deres.

«Studien ble opprinnelig designet for å vurdere virkningen av alkohol på ungdommens kognitive utvikling,» sa Patricia Conrod, PhD, hovedforfatter og professor i psykiatri ved University of Montreal, til Healthline. «Dette var mange år siden, det tok en stund å bli finansiert og satt opp. For ti år siden forsto vi mye om alkohol, men veldig lite om cannabis. I de mellomliggende årene har vi lært mer om cannabis enn vi har. «

Hun sa at hun ville ha forventet å se at alkohol hadde en negativ innvirkning på kognitiv utvikling, men det var en overraskelse å se hvor mye cannabis hadde innvirkning på unges kognisjon.

Hva fant studien?

Conrod sa at teamet hans tok en «big data»-tilnærming til studien. De undersøkte 3 826 tenåringer fra syvende klasse på 31 skoler i Montreal-området i løpet av fire år. Deltakende studenter leverte årlige rapporter som dokumenterer nivået av alkohol- og marihuanabruk. Forskerne ga også ungdommene kognitive tester for å vurdere arbeidsminnet, perseptuell resonnement, huskeminne og hemming av ungdommene.

For å sikre at de fikk de mest ærlige svarene fra studentene, var disse rapportene konfidensielle. Foreldre og lærere, ikke tillatt.

Studieforfatterne rapporterte at ungdommer som brukte cannabis oftere enn andre hadde endringer i kognitiv funksjon som så ut til å «være mer uttalt enn de som ble sett for alkohol».

Conrod sa at funnene burde være en advarsel til tenåringer som vurderer bruk av marihuana i ung alder.

«Våre funn tyder på at unge mennesker bør gjøre alt for å utsette starten på cannabisbruken, om ikke helt unngå det,» la han til. «Jeg anbefaler det ikke; klart det er helserisiko forbundet med cannabis «.

Det er absolutt ikke den første studien som undersøker hva cannabis kan gjøre for kognitiv utvikling. I juni, JAMA Psychiatry har lagt ut en anmeldelse som så på 69 tidligere studier om cannabisbruk blant unge. Forfatterne fant at noen tidligere studier faktisk kunne ha overvurdert «omfanget og utholdenheten av kognitive underskudd» relatert til cannabisbruk. De fant i sin anmeldelse at det å avstå fra cannabis i 72 timer eller mer også kunne redusere noe av den negative effekten av cannabis på en ung persons hjerne.

Denne nye forskningen er bredere enn mange av disse tidligere studiene. Danielle Ramo, PhD, førsteamanuensis i residens og lisensiert psykolog ved avdelingen for psykiatri og Helen Diller Family Comprehensive Cancer Center ved University of California, San Francisco (UCSF), fortalte Healthline at å gjøre en direkte sammenligning mellom alkoholforbruk og cannabis gjorde dette studie unikt. Han sa at de fleste studier av denne typen vanligvis bare ser på ett stoff.

«Denne studien presenterer sterkere bevis på at alkohol og cannabis begge påvirker ungdomshjerne, påvirker hukommelse og utøvende funksjon,» sa Ramo. «Men han gikk videre ved å antyde at hvis bruken av cannabis vedvarer i ungdomsårene, er innvirkningen på kognitiv funksjon større over tid, og denne effekten var sterkere blant de som begynte å bruke det før.».

Ramos forklarte at ungdom som begynner å bruke disse stoffene tidligere i livet kan få større konsekvenser etter hvert som de blir eldre.

«Den tidligere bruken som vedvarer i ungdomsårene er assosiert med en større belastning på ungdommens evne til å behandle ny informasjon og å ‘stoppe og tenke’ i møte med komplekse stimuli,» sa Ramo. «Disse effektene kan til og med være større enn effekten av alkohol på hjernen til ungdom».

Han sa at studiefunnene er spesielt betimelige ettersom marihuana blir mer mainstream.

«I en tid der cannabislover blir mer slappe, bør budskapet til tenåringer fortsatt være at cannabisbruk er dårlig for tenårings hjerner, og bruk bør unngås for å sikre sunn utvikling av hjernen,» la Ramo til.

Økende popularitet av urten

Det er ingen hemmelighet at bruk av cannabis blir mer og mer populært blant tenåringer. De Rapporter fra National Institute on Drug Abuse (NIDA) for Tenåringer at marihuana er det mest brukte illegale stoffet av tenåringer og voksne. Hans studere som kom ut i fjor viste at rundt 45 prosent av amerikanske elever i tolvteklasse har hatt marihuana i løpet av livet. Den fant at 12 % av disse elevene konsumerte marihuana eller hasj på daglig basis.

Ramo sa at det fortsatt er mye å forstå om hvordan disse stoffene påvirker hjernen. Han sa at alkohol påvirker hjernen hovedsakelig i hippocampus, den delen som danner nye minner. Tunge alkoholbrukere har mindre sannsynlighet for å danne nye minner, noe som er sterkere hos tenåringer enn hos voksne. Han sa at cannabis også har vist seg å påvirke denne delen av hjernen sterkere hos tenåringer enn hos voksne.

«En nøkkelforskjell mellom alkohol- og cannabislitteraturen til dags dato er relatert til når effektene oppstår på hjernen. Noen av resultatene om de kognitive effektene av cannabisbruk ble vist bare når bruken begynner og er tung i ungdomsårene, «sa han. «Effekten av alkohol på hjernen har hatt en tendens til å manifestere seg uavhengig av om bruken begynner tidlig eller begynner i voksen alder».

For sin del sa Conrod at det ville være fascinerende – og viktig – å gjøre denne typen studier med voksne, men han innså at det ville være vanskelig å gjøre.

En skolemodell gir deg et integrert fellesskap som du kan følge og overvåke konstant i en viss periode, og erkjennelsen til unge mennesker er fortsatt dramatisk formet og formet i ungdomsårene. Han sa at et annet interessant sted å se ville være neonatal utvikling. Hvordan gravide kvinners cannabisbruk påvirker babyene deres?

Per Conrod sa han at neste steg i forskningen hans er å undersøke hvordan vi kan forutsi hvem som vil være en sannsynlig cannabisbruker i denne alderen og deretter utvikle intervensjonsstrategier for å advare om mulige helserisikoer for disse menneskene.

«Jeg vil gjerne undersøke hvordan vi kan hjelpe unge mennesker med å utsette starten på cannabisbruk og se på de som er mest utsatt for å lide psykisk og kognitiv skade av cannabisbruk,» la han til.