Cane sukker for diabetes: det er bedre enn hvitt?

Feil ideer på stokksukkeret og hvitt er utbredt.

Selv om de produseres av de samme kildene, blir stokksukkeret ofte annonsert som et naturlig og sunt alternativ til hvitt sukker.

Å forstå forskjellene og helseeffekter er spesielt viktig hvis du lider av diabetes.

Denne artikkelen forklarer om rørsukkeret er bedre enn hvitt sukker hvis du har diabetes.

Del på Pinterest

Lignende ernæringsmessig profil

Fordi stokksukkeret og hvite er produsert begge sukkerroer eller sukkerrør plante, De er nesten identiske ernæringsmessig.

Kanet sukker produseres vanligvis ved å legge til melasse til raffinert hvitt sukker, noe som gir det en mørkere farge og gir en liten mengde vitaminer og mineraler.

Gram for gram, stokksukkeret er litt lavere i kalorier og karbohydrater sammenlignet med hvitt sukker.

Cane Sukker inneholder også mer fotball, jern og Kalium, Selv om mengdene av disse næringsstoffene som er tilstede i en typisk del, er ubetydelige (1, 2).

Som sådan er disse forskjellene svært små og er usannsynlig å påvirke helsen.

Begge øker blodsukkernivået

Rørsukker og hvitt består hovedsakelig av sukrose, eller bordsukker (3).

På’Glykemisk indeks (IG), som måler for å måle noen matvarer øker blodsukkernivået på en skala fra 0 til 100, Saccharose-merker 65 (4).

Dette betyr at det er stokksukkeret og det hvite sukkeret øker blodsukkernivået så mye som mat som frites, søte poteter og popcorn.

Vedlikehold av sunne blodsukkernivåer er utrolig viktig for personer med diabetes. Moderat l’rekruttering av rik karbohydrat og sukkermat kan støtte blodsukkerkontroll og minimere den langsiktige risikoen for diabetes komplikasjoner (5).

Du bør velge en i stedet for L’andre?

Hvis du har diabetes, er cane sukker ikke sunnere enn hvitt sukker.

Husk at enhver type tilsatt sukker skal være begrenset som en del av et sunt og komplett kosthold. L’Overdreven sukkerinntak er knyttet til en større risiko for hjertesykdom, Type 2 diabetes, Fedme og fett leversykdom (6).

Noen søk tyder på at overflødig sukker også endrer følsomhet overfor følsomheten til insulinet, som refererer til reaktiviteten til kroppen din alle «12217; insulin. Dette hormonet regulerer blodsukkernivået.

Følsomhet Alle’skadet insulin Reduserer din evne til å transportere sukker fra blodstrøm til celler effektivt (7, 8).

Derfor bør personer med diabetes være spesielt oppmerksom på # 8217; sukkerinntaket (9).

L’American Heart Association antyder å begrense sukkerarter tilsatt til mindre enn 6 ts (25 gram eller 100 kalorier) per dag for kvinner og mindre enn 9 ts (37.5 gram eller 150 kalorier) per dag for menn (10).

Hvis du har diabetes, reduser du så mye som mulig L’sukkerinntaket kan forbedre blodsukkerkontrollen ved å fremme generell helse. For å utvikle et passende kosthold, konsulter en helsepersonell eller en registrert dietitian.

Bunnlinjen

Til tross for små forskjeller i smak, Stokk og hvitt sukker De har en veldig lignende ernæringsmessig profil og en effekt på blodsukkernivået.

Derfor gir Cane Suks ikke noen fordel for personer med diabetes.

Alt, men over alle mennesker med denne tilstanden bør moderate sukkerinntaket for optimal helse.