Candida i avføringen: Hva et utseende har og hva det betyr

Beskrivelse

Candida er en slags gjær som naturlig finnes i # 8217; tarmene, på huden og i slimhinnene. De fleste har et visst nivå av Candida i hele kroppen. Det er vanligvis ufarlig.

Imidlertid kan overdreven candida vekst føre til en «8217; infeksjon kalt candidiasis. Munnen og skjeden er de to vanligste stedene for candidiasis. Overdreven vekst kan også forekomme i # 8217; tarmene. Dette kan føre til utseendet på avføringen.

Hva er symptomene?

Symptomene på candidose varierer avhengig av hvilken del av kroppen er interessert. Kandidose i munnen kalles Mughetto. Forårsaker hvite lesjoner som virker ricotta på indre tunge eller kinn. Det kan også forårsake smerte eller brennende og kan spre seg til andre deler av munnen eller halsen.

Vaginal candidiasis kalles vanligvis gjærinfeksjon. Forårsaker kløe, unormale sekreter og smerte under kjønn eller under vannlating.

Symptomene på den overdrevne veksten av Candida i # 8217; tarmene kan inkludere flatulens og søte cravings.

Spørsmål:

Slik gjenkjenner du Candida i fakene dine? Hva virker det virker?

TIL:

Avføring med en stor mengde Candida kan inneholde et hvitt og fibrøst materiale som ser ut som biter av spunne pastaost. Candida kan også virke skummende, som ligner på gjær i blandingen av brød når han blir leavinging. Det kan også se ut som slim.

Saurabh Sethi, MD, MPHanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

Hva årsaken?

Betennelse i mage-tarmkanalen (GI)

Ulike former for intestinal inflammatorisk sykdom (IBD), som Crohns sykdom og ulcerøs kolitt, kan forårsake betennelse i mage-tarmkanalen. L’Betennelse Rediger L’intestinal miljø og har vist seg å forårsake høyere nivåer av candida i # 8217;.

Andre symptomer på IBD inkluderer:

 • diaré
 • utmattelse
 • feber
 • Inveluntary vekttap
 • Abdominale kramper og smerte
 • Blod i avføringen

Bruk av protonpumpehemmere

Protoniske pumpehemmere er en vanlig behandling for syre refluks. Redusere mengden syre i magen. Dette kan forandre miljøet i tarmen din og gi candida de rette forholdene til å vokse.

Antibiotika

L’Forutsetning om antibiotika, spesielt spektrumantibiotika, kan føre til soppvekst. Dette skyldes at antibiotika kan drepe noen av de gode bakteriene som bidrar til å forhindre gjær å vokse uten kontroll og kompetanse for plass og mat. Når jeg stopper antibiotikainntaket, kommer immunsystemet tilbake til normalt. Men mens du tar stoffet, kan du se Candida i avføringen.

Forhold som forårsaker et kompromittert immunsystem

Når immunforsvaret ditt er kompromittert, kan Candida begynne å vokse uten kontroll. Dette skyldes at et normalt fungerende immunsystem vil sjekke soppene som er tilstede i naturen. Candida er ofte hos mennesker som lever med HIV eller 3 HIV (AIDS) stadioner som lider av diaré.

Et normalt intestinal miljø

Candida er en vanlig del av et sunt tarmmiljø. Selv om du vanligvis ikke legger merke til det i avføringen, kan du gjøre det fra tid til annen, selv om du ikke har overdreven vekst.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

For å sjekke tilstedeværelsen av Candida i avføringen, vil legen først hente en prøve av avføring. Vil undersøke det til mikroskopet for å se om C’Det er Candida Vekst. Så de vil ta en liten mester og la ham inkubere i noen dager, slik at gjæren i avføringen kan vokse. Legen vil undersøke ham igjen for å forstå nøyaktig hvilken gjær som er tilstede.

Imidlertid har mange sunne mennesker candida i # 8217; tarmene, så en avføringsprøve er ikke alltid den beste diagnostiske testen. Avhengig av symptomene, kan legen også trekke en prøve av andre deler av den berørte kroppen eller en blodprøve for å teste Candida. Hvis du har A’Candida infeksjon i munnen eller i kjønnsorganene, kan legen vanligvis gjøre en diagnose bare fra # 8217; # 8217; infeksjon.

Hvordan det blir behandlet?

Candida kan behandles med antifungale legemidler. Den mest brukte, flukonazolen kan tas i form av en pille for å behandle candida i avføringen.

Hvis en tilstand under som L’IBD forårsaker Candida i avføringen, vil hun også bli behandlet. Snakk med legen din om symptomene dine for å finne riktig behandling for deg. Vanlige behandlinger for IBDs inkluderer antiinflammatoriske stoffer og immunosuppressormedisiner.

Hvis et stoff forårsaker candida i avføringen, som protonpumpe eller antibiotikahemmere, snakker med legen din på den beste måten å avbryte stoffet på.

Det er måter å unngå det på?

Selv om en usunn tarm kan være et resultat av en genetikk eller en underliggende sykdom, er det noen ting du kan gjøre for å holde tarmen sunn. Disse inkluderer:

 • Ta kun antibiotika hvis nødvendig. I tillegg til å drepe hva du blir syk, kan antibiotika redusere gode bakterier nivåer i # 8217; tarmene. Dette kan tillate candida å vokse. Noen ganger er det nødvendig å ta antibiotika, men sørg for at du bare tar dem i disse tilfellene.
 • Følg et sunt kosthold. Et sunt kosthold som inkluderer hele korn og rik fibermat, som bønner og epler, vil bidra til å holde tarmen sunn. Øke mangfoldet av bakterier i # 8217; tarmen er en annen måte å sørge for at tarmmiljøet ditt forblir sunt. Du kan gjøre det å spise en’bredt utvalg av sunn mat.
 • Ta probiotika. Probiotika er kosttilskudd som består av levende mikroorganismer, generelt bakterier. Det er motstridende tester for dem, men noen undersøkelser antyder at 8217; inntak av probiotika kan hjelpe bakterier i # 8217; tarmene å holde seg i balanse. Snakk med legen din for å legge til et probiotisk til din daglige rutine.
 • Spis gjærede matvarer. Gjæret mat, som surkål, kimchi og yoghurt, er mat som har blitt endret av bakterier eller gjær. Derfor inneholder de mange bakterier som kan bidra til å holde tarmen sunn.
 • Spis prebiotisk mat. Prebiotiske matvarer Fremmer utviklingen av gode bakterier i # 8217; tarmene. Matvarer med mange komplekse fibre eller karbohydrater er de beste kildene til prebiotika. Disse inkluderer frukt, grønnsaker og integrert frokostblandinger.

Hva er perspektivet?

Candida i avføringen er herdbar med antifungale legemidler, så snakk med legen din så snart du vet noe symptom. Dessuten er det mulig å behandle de potensielle årsakene i bunnen av candida i avføringen. Overdreven vekst av Candida forårsaker ikke negative effekter på varig helse.