Cacosmia: Definisjon, årsaker og symptomer

Beskrivelse

Cacosmia er en lidelse i’lukt. Det er en slags parosmia. Oppstår når C’det er et problem et sted langs veien til # 8217;. Når dette skjer, kan en person ikke gjenkjenne lukt eller tolke luktene av forskjellige stoffer. Rundt 14 millioner mennesker I USA antas det å ha en bundet lidelse alle’lukt.

Folk med cacosmia føler ofte som om de kunne lukte noe støtende, når i virkeligheten er dette stoffet ikke til stede. Når lukten eller olfaktoriske systemet virker det ikke riktig, en person kan også oppfatte hyggelige lukter som stinkende. Med Cacosmia er lukten ofte beskrevet som ligner på avføringen, eller en brennende, råtten eller kjemisk lukt.

Tilstanden kan forårsake angst blant de som opplever det, siden det forårsaker en vedvarende følelse av luktende noe ubehagelig.

Hva er symptomene?

Oppfattelsen av en vedvarende dårlig lukt er det viktigste symptomet på Cacosmia. Fordi lukten og smaken er strengt forbundet, kan tilstanden også påvirke evnen til å spise. Det kan gjøre det vanskelig å identifisere den forskjellige lukten av forskjellige matvarer eller kan forårsake matvarer som du vanligvis liker å ha en ubehagelig smak. Det kan bli ekstremt vanskelig å spise tilstrekkelig mengde når hver bit har en offensiv smak. Noen mennesker finner selv lukten og smaken av så ubehagelig mat for å gjøre dem syke.

Hva forårsaker er?

Problemer i noen av de tre hovedområdene på banen til banen til banen til banen vil føre til problemer med L & # 8217;. Disse tre områdene er:

  • olfaktoriske sensoriske neuroner Alle’Nose interiør
  • Signalet om’lukt
  • De olfaktoriske pærene under forsiden av hjernen, en over hvert nesehulrom

Sensoriske olfaktoriske neuroner (OSN) kyster nesen inni. De er nyere celler som ligger i belegget av neseslimhinnen som mottar lukt og overfører følelsen til de olfaktoriske områdene i hjernen. Når ONS er skadet eller betent, kan de sende et forvrengt signal til hjernen. I andre tilfeller, signalet fra # 8217; lukt kan blokkeres. Denne blokken forhindrer signalet eller # 8217 for å nå nesen eller hjernen. I tilfelle skade eller hjernesykdommer, kan olfaktoriske pærer bli skadet, noe som forårsaker problemer med lukten.

Det er mange forskjellige grunner til Cacosmia.

Øvre luftveisinfeksjon

Øvre luftveisinfeksjoner som bronkitt, bihulebetennelse, rhinitt eller ondt i halsen, kan forårsake skade på OSN som fører til Cacosmia.

Hodeskade

Noen hodeskader kan skade de olfaktoriske pærene i hjernen, ansvarlig for lukt differensiering.

røyk

Røykere opplever ofte Cacosmia og andre forstyrrelser i # 8217;. Det antas at dette skyldes direkte lesjoner til # 8217; OSN. Skaden kan være kort eller lang sikt. Lengre og oftere er disse cellene utsatt for sigaretttoksiner, verre synes å være skade over tid.

Kjemisk røyk

Selv røyking av skadelige kjemikalier og syrer kan skade OSN. Denne skaden fører til en følelse av den forvrengte lukten.

Narkotika og omsorg mot kreft

Noen stoffer kan forårsake fareforstyrrelser; særlig den langsiktige bruken av antibiotika. Radioterapi brukes til å behandle hode og nakke kreft kan også skade sensoriske celler.

Brysttumorer

Brystkreft og andre svulster og vekst kan påvirke lukten. Symptomer kan inkludere en side av den fastsatte nesen, et bredt spekter av endringer i # 8217; lukt, en forverring av nasal overbelastning og smerte.

Nevrologiske sykdommer

Sykdommer som Alzheimers sykdom, Parkinsons sykdom, Schizofreni og epilepsi kan alle treffe hjerneområdet som er ansvarlig for luktenes behandling.

Behandlingsalternativer

Det er ingen cacosmy kur, men symptomer kan forbedre seg over tid, spesielt hvis årsaken er herdbar, som en respiratorisk infeksjon eller røyk. Forskere undersøker for tiden nye alternativer som kan bidra til å forbedre mange typer forstyrrelser i # 8217;. Forskere studerer måter å bekjempe betennelsen som fører til skade, i tillegg til å studere genterapi og stamcellebehandling kan være nyttig.

Folk som er spesielt berørt av lidelsen, kan velge å kirurgisk fjerne olfaktoriske pærer. Dette vil helt lindre symptomene, men vil også forlate personen uten noen følelse av # 8217; lukt.

Kirurgi kan også være nyttig i tilfeller der veksten i nesen eller i brystene blokkerer banen mellom de olfaktoriske og olfaktoriske nevronene.

Potensielle komplikasjoner og tilhørende forhold

Vår luktesans har en viktig rolle i minnet, i glede av den naturlige verden og i glede av mat. Når veien til følelsen av følelsen av forstand er avbrutt, kan den påvirke enkeltpersoner på ulike fysiske, følelsesmessige og psykologiske nivåer.

Outlook

Mulighetene for helbredelse fra Cacosmia er gode når årsaken til tilstanden er reversibel. For eksempel, hvis Cacosmia har blitt forårsaket av nesebetennelsen, forsvinner symptomene vanligvis etter behandling av betennelsen. Men hvis årsaken til problemet er mer alvorlig, kan det imidlertid ikke være mulig å gjenopprette.

Folk kan finne at symptomene på Cacosmia reduseres etter at en PO & # 8216 har blitt brukt;. Når dette ikke er tilfelle og en person som lever med tilstanden fra en PO & # 8216; av tid, kan det være å snakke med legen din om muligheten for kirurgi. Fremtidige kirurgiske alternativer Det kan inkludere stimulering av reparasjon og vekst av olfaktoriske nerveceller som bruker stamceller og kutane transporter.