C. Diff: Symptomer, årsaker, overføring, behandling og mer

COS’er c. diff?

C. diff er den vanskelige Clostridium-forkortelsen, en smittsom bakterie som forårsaker en tilstand som kalles en vanskelig clostridium kolitt.

Kolitt refererer til kolonveggbetennelsen. Det kan produsere en serie symptomer.

Hva årsaken?

Mellom 5 og 15% av sunne voksne & # 8211; Og L’84.4% av sunne nyfødte og barn har c. diff i tarmene, ifølge American College of Gastroenterology (ACG). Imidlertid holder andre bakterier som bor i # 8217; tarmene vanligvis holder mengden av C under kontroll. diff.

A’infeksjon fra c. diff forekommer når C’det er for bakterier i # 8217; tarmene.

Hvilke symptomer forårsaker det?

Hovedsymptomet på en infeksjon fra 8217;. diff er diaréen. Andre symptomer inkluderer:

 • Abdominal smerte eller kramper
 • kvalme
 • feber
 • tap av Appetit
 • dehydrering
 • blod i avføringen (i alvorlige tilfeller)

Symptomer på A’infeksjon fra c. diff kan variere fra mild til alvorlig. Ring legen din dersom du merker at du har diaré tre eller flere ganger om dagen, eller hvis symptomene forsvinner etter to eller tre dager.

Du bør også se etter umiddelbar behandling hvis du har en sterk magesmerter eller hvis du oppdager blod i avføringen.

Hvordan det sprer seg?

Bakterien C. diff kommer fra avføringen. Du kan utvikle en infeksjon på 8217, hvis du berører en forurenset overflate og deretter berører munnen din.

Videre, sporer av c. diff er motstandsdyktige mot mange kjemikalier som brukes til rengjøring. Som et resultat kan de holde seg i lang tid.

Hvem er mer sannsynlig å inngå en & # 8217;?

Mens noen kan utvikle en infeksjon fra 8217. diff, noen mennesker har en større risiko.

Ting som kan øke risikoen inkluderer:

 • tar antibiotika, spesielt en lang spektrum antibiotika syklus
 • tilbringe mye tid på sykehusene
 • høy alder
 • Har gastrointestinal kirurgi
 • Ha et svekket immunforsvar
 • Har kronisk nyre eller leversykdommer
 • Tar protonpumpehemmere (PPI)
 • Tidligere infeksjon fra c. diff

Hvordan det er diagnostisert?

Å diagnostisere A’infeksjon fra c. Diff, legen vil begynne med å stille noen spørsmål om symptomer og medisinsk historie. Deretter kan de bestille en feces-prøve. De kan analysere det for toksiner eller bakterie giftstoffer gener. diff.

Hvis symptomene dine er alvorlige, kan du også utføre en sigmoidoskopi-prosedyre.

En lang og subtil enhet kalt sigmoidoskop er satt inn i tykktarmen. Dette gjør det mulig for legen å bedre observere tykktarmen og sjekk for tegn på betennelse.

Hvordan det blir behandlet?

Infeksjoner fra C. diff krever behandling med antibiotika terapi. Hvis du allerede tar et antibiotika for noen eller # 8217; andre, kan legen din få deg til å forstyrre ansettelsen, om mulig.

Vanlige antibiotika brukes til å behandle infeksjoner fra c. diff inkluderer:

 • Fidaxomycin (dificid)
 • Metronidazol (Flagyl)
 • Vancomycin (firvanq)

Den orale fidaxomycin og orale vancicycin er begge førstegangsbehandlingsalternativer for C. Diff, ifølge nylig Klinisk praksis retningslinjer.

Oral metronidazol er mindre effektiv og brukes som en alternativ behandling som foreslås for A’første ikke-alvorlig infeksjon fra c. diff, hvis fidaxomycin eller vancomycin ikke er tilgjengelige.

I de fleste tilfeller kan du ta orale antibiotika, som er standardterapi for de tre alternativene som er angitt ovenfor. Imidlertid kan noen infeksjoner kreve intravenøs antibiotika terapi (IV).

De Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) Anbefaler å følge en antibiotika syklus i minst 10 dager for å behandle en & # 8217;. diff.

I tilfelle av en person med c. Utmerket diff som har hatt minst to tilbakefall etter den første episoden, kan en fekal mikrobiotas transplantasjon betraktes som et potensielt behandlingsalternativ, etter antibiotikabehandling.

Mens du gjenoppretter, sørg for at du drikker mange væsker. Å ha diaré fører ofte til dehydrering, så det er viktig å reintegrere tapte væsker. I de mest alvorlige tilfellene kan et intravenøst ​​væske også være nødvendig for å behandle dehydrering.

I svært sjeldne tilfeller kan kirurgi må fjerne den interesserte delen av tykktarmen.

Det er komplikasjoner?

Selv om de fleste infeksjoner fra c. Diff forårsaker ikke langsiktige problemer, de mest alvorlige kan føre til komplikasjoner, for eksempel:

 • Giftig Megacolon. Den giftige Megacolon er en sjelden tilstand som forårsaker et grovt forstørret kolon. Hvis ikke behandlet, kan tykktarmen bryte. Dette kan være dødelig.
 • Intestinal boring. Skader Dell’Giftig Megacolon eller Megacolon kan forårsake dannelsen av et hull i # 8217; tarmene.
 • Lesjon til nyrer. I alvorlige tilfeller av infeksjon fra c. diff, en rask dehydrering kan føre til akutt nyre skade.

Det er forebygges?

Til tross for sin motstand mot mange rengjøringsprodukter, er det flere ting du kan gjøre for å unngå å utvikle eller spre en & # 8217;. diff.

Følg disse forslagene for å redusere risikoen:

 • Vask hendene regelmessig med såpe og varmt vann. Dette er spesielt viktig etter å ha brukt på badet og før du spiser.
 • Ikke ta antibiotika unødvendig. Husk at antibiotika kun er effektive for bakterielle infeksjoner og vil ikke håndtere en viral infeksjon på 8217, som L’influensa eller forkjølelse.
 • Hold overflatene rene i høyverdige områder. Dette inkluderer bad og kjøkken. Prøv å periodisk rengjøre disse områdene med produkter som inneholder blekemiddel. Blekemiddel er effektiv mot bakterie c. diff.

Hva er perspektivet?

De fleste infeksjoner fra c. diff reagerer godt på en 10-dagers oral antibiotisk behandlingssyklus.

Når du begynner å ta antibiotika, bør du legge merke til at symptomene dine begynner å forbedre innen en eller to dager. I de mest alvorlige tilfellene kan et EV-antibiotika være nødvendig i tillegg til oral antibiotikabehandling.

Hvis du tror du har en & # 8217;. diff, prøv å konsultere en lege så snart som mulig for å unngå komplikasjoner.