C. Diff og diett: kjenner fakta

Hva c’kostholdet ditt går inn med c. diff?

Det vanskelige Clostridium (C. diff) er en type bakterie som kan forårsake alvorlig diaré, kvalme, feber og magesmerter. De mest sårbare menneskene Alle’infeksjon fra c. diff er de i medisinsk behandling som krever antibiotika i lang tid. Selv eldre mennesker kan være mer i fare.

Hoved symptomet på c. diff er en alvorlig diaré, som kan føre til dehydrering og all «8217; manglende evne til å absorbere næringsstoffer i mat. Av denne grunn er det du spiser under og etter at behandlingen er veldig viktig.

Ernæring har en betydelig innvirkning på helsen. Mens du bryr seg om c. diff, du kan ha nytte av å spise mat som er enkle for magen og hjelpe til med å kontrollere diaré. Mange leger anbefaler et mykt og lett å fordøye matkost i denne perioden. Dehydrering er en vanlig bivirkning av vandig diaré, så 8217; flytende inntak er svært viktig.

Det er også viktig å spise mat som kan repopulere tarmene dine med gode bakterier du mangler.

Næringsstoff Malabsorpsjon er en annen vanlig bivirkning av c. diff. Under og etter behandling, konsentrert om forbruk av høye næringsstoffer. Søk etter mat rik på vitaminer, kalium, natrium, magnesium og fotball.

Sannheten om graviditet med C-Diff »

Hva dietten din skal bestå?

Mens du er omsorg for en infeksjon fra 8217. Diff, ta hensyn til tillegget av mat til kostholdet ditt som kan hjelpe deg med å gjenopprette raskere. Disse matvarene inkluderer:

 • Probiotika: Probiotika er vennlige og levende bakterier du trenger for å bekjempe C Germ. diff. De finnes i kulturer av aktiv yoghurt og gjæret mat, som surkål og miso. Probiotika bidrar til å redusere eller eliminere vandig diaré ved å sette gode bakterier i mage-tarmkanalen. De er også tilgjengelige i form av et supplement.
 • Væsker: For å unngå dehydrering som kan utlede fra diaré, sørg for at du drikker mange væsker. Vann og buljongbasert suppe er begge gode valg.
 • Fotball: Anta nok kalsium er viktig. Hvis du ikke kan tolerere meieriprodukter, er gode fotballkilder for å prøve å inkludere mandelmelk, linemelk, hampelk og soya melk. Disse typer melk fungerer veldig bra i frukt smoothies.
 • Fibre: Matvarer som inneholder oppløselige fibre kan bidra til å fjerne systeminfeksjonen. Flour D’havre, linser, linfrø og appelsiner kan være gode valg.
 • Protein Rich Foods: Proteinkilder Lett å fordøye inkluderer egg, kylling og kalkun.
 • Ikke-korsfestet grønnsaker: Selv godt kokte ikke-cruciferous grønnsaker, forvandlet til juice eller ekstra smoothies eller grønne supper er et godt valg. Grønnsaker som skal brukes, inkluderer rødbeter, grønne bønner, courgette, agurker og selleri.
 • Mat rik på stivelse: mat rik på stivelse kan også være nyttig og lett å fordøye, for eksempel poteter, bananer, nudler, kjeks og hvit ris.

Hva å spise etter en’matforgiftning »

Hva du bør begrense eller fjerne fra kostholdet ditt?

Selv om du er stolt av å ha en mage av støpejern, må du føle deg komfortabel under og etter A’infeksjon fra c. diff. Noen matvarer kan forverre mage-, gass- eller kramperforstyrrelser og bør unngås. De inkluderer:

 • Cruciferous grønnsaker, som brokkoli, kål, blomklowers og brusselspirer
 • Rå grønnsaker av noe slag
 • krydret mat
 • Stekt eller fettete matvarer
 • Drikker som inneholder koffein
 • Mat med høyt fettinnhold, for eksempel majones
 • bønner
 • Syntetisk kjøkkenoljer, som Olestra, Olean og Oleomargarine

L’Laktoseintoleranse er en vanlig sikkerhetseffekt av infeksjonen;. diff. Unngå melk og meieriprodukter & # 8211; Med mulig unntak av yoghurtholdig liv og aktive avlinger & # 8211; kan bidra til å eliminere gastrointestinal ubehag lagt til.

Du kan bli glutenintolerant for en periode etter infeksjonen. I dette tilfellet er det viktig å unngå glutenholdig mat, som korn, rug og bygg.

Behandling med C. diff påvirker dietten din?

Behandling for C. diff starter vanligvis med en endring av dagens antibiotika. Legen din kan prøve andre antibiotika for å hindre multiplikasjonen av C Germ. diff. Noen antibiotika brukes til å behandle c. Diff har potensielle bivirkninger, for eksempel magesmerter og kvalme. Disse symptomene kan gjøre det vanskeligere å spise. Hvis du har problemer med å holde mat, kan legen din råde deg til å holde deg til et flytende kosthold i flere dager før du starter et mykt matregime.

Hvis du fortsetter å demonstrere symptomer eller ha en gjentakelse av infeksjonen, kan alternative behandlinger være nyttige. Disse inkluderer:

 • Kirurgi: Hvis du opplever insuffisiens D’organ, betennelse i bukveggen, giftig megakolon eller sterk smerte som forstyrrer hverdagen, kirurgi for å fjerne den infiserte delen av tykktarmen kan hjelpe.
 • Bruk av fordøyelsesenzymer: fordøyelsesenzymer bidrar til å koble fra maten i lett fordøyelige deler. Dette kan hjelpe deg med å absorbere flere næringsstoffer fra maten du spiser. Det finnes forskjellige typer fordøyelsesenzymer, hvorav noen inneholder probiotika. Noen er av vegetabilsk opprinnelse og andre kommer fra dyrkilder.
 • Fecal transplantasjon av mikrobiota (FMT): Denne fekaltransplantasjonsprosedyren har høyere suksessprosentandeler 90 prosent Hos personer som ikke svarer på antibiotikabehandlinger. Under denne prosedyren administreres de nøye utvalgte donerte avføring til en pasient gjennom en enema. Dette bidrar til å reintegrere L’tarmene med gode bakterier, noe som gjør det vanskeligere for c bakterier. Spred over fordøyelseskanalen.

Oppløst av fekaltransplantasjoner? Nå i stedet C’er en pille »

L & # 8217;

Vask tilsyn med hender og vedlikehold av hygieniske forhold kan bidra til å redusere c diff. eksponering. Alkoholbaserte hender Desinfeksjonsmidler dreper ikke C Germ. diff og jeg er ikke en gyldig erstatning for såpe og # 8217; varmt vann.

Spør legen din og helsepersonellene dine til å bruke kjoler og hansker eller vaske hendene dine før du undersøker deg.

Ikke overdriv antibiotika og ta dem bare som angitt av legen.

Noen ganger diaréen forbundet med c. diff kan bli kronisk. I dette tilfellet kan kosttilskudd som gir jern, B-12 og sink hjelpe. Snakk med legen din om vitaminer og andre måter å sørge for at du mottar A & # 8217, tilstrekkelig kraft i denne perioden.