C & # 039; er en sammenheng mellom Accutane og Crohn?

Beskrivelse

L’Isotretinoin er et reseptbelagte legemiddel som brukes til å behandle den mest alvorlige formen for akne. Det mest berømte merket Isotretinoin var Accutane. Imidlertid ble Accutane avbrutt i 2009. Siden da har andre merker dukket opp, inkludert Claravis, Amnesteem og Aborca.

Selv om det kan være en ekte livreddende for de som lider av nodulær akne, er det mistanke om at stoffet er knyttet til intestinale inflammatoriske sykdommer, inkludert Crohn.

Mange studier undersøkte den potensielle forbindelsen, og ingen klar tilkobling er etablert. Forskerne råder imidlertid folk til å være forsiktige når de tar isotretinoin, spesielt hvis du har andre helsemessige forhold.

Om isotretinoin

L’Isotretinoin er foreskrevet til personer som har noduler eller cyster i’seriøs akne som er dypt forankret under huden. Når de fyller med pus, blir de til store og smertefulle fremspring. Nodulene kan også forlate arr.

Noen mennesker trenger bare motprodukter som inneholder salicylsyre eller benzoylperoksid for å holde akne i sjakk. Andre krever noe sterkere, som reseptbelagte antibiotika, for å klargjøre utbrudd av cystisk akne.

Men disse behandlingene er kanskje ikke tilstrekkelige for å hjelpe folk med alvorlig nodulær akne. I noen tilfeller anbefaler vi L’Isotretinoin.

På grunn av sitt potensial bivirkninger, Legemidlet anbefales ikke for folk som:

 • de er gravide eller lakterte
 • De planlegger en graviditet i nær fremtid
 • lider av psykiske lidelser, som depresjon eller bipolar lidelse
 • diabetes
 • Den har en leversykdom
 • Astma lider

På Crohns sykdom

Crohns sykdom er en type intestinal inflammatorisk sykdom (IBD). Forårsaker betennelse i hele tarmkanalen, spesielt i tykktarmen og i tynntarmen på # 8217. De Crohn og Colitt Foundation of America Anslå at 780 000 amerikanere har Crohns sykdom.

Av disse, de fleste tilstanden er diagnostisert under den første voksenalden.

Crohns sykdom kan forårsake symptomer som:

 • Abdominal smerte og kramper
 • forstoppelse
 • Hyppig diaré
 • endetarmsblødning
 • Overdreven tretthet
 • Feber eller nattesvette
 • Vekttap (vanligvis forbundet med tap av appetitt)

L’Akne er et annet vanlig symptom sett hos mennesker med Crohns sykdom. Imidlertid er denne bivirkningen relatert til steroiderinntaket som bidrar til å behandle tilstanden. Sykdommen selv forårsaker ikke akne. Steroidterapi kan også forringe eksisterende akneproblemer.

Den eksakte årsaken til Crohns sykdom er ikke kjent. Det er ikke engang en kur for denne kroniske tilstanden. Behandlinger brukes til å holde symptomene i sjakk og for å hindre permanent vevskader fra # 8217; vedvarende betennelse.

Potensiell forbindelse mellom isotretinoin og Crohns sykdom

FDA har ikke tilkoblet L’isotretinoin til Crohns sykdom. Men de advarer mot problemer i mageområdet som kan utvikle seg under narkotikainntaket. FDA tyder på at noen symptomer kan oppstå som følge av skade på de indre organene. Disse kan inkludere:

 • Sterk magesmerter
 • Guling av huden og hvit hvit (gulsott)
 • endetarmsblødning
 • Mørk urin
 • mageknip
 • Vanskelighetsgrad å svelge

Ovennevnte symptomer kan også være relatert til IBD, men det er ikke klart om dette inkluderer Crohns sykdom.

I en 2010 Studio Skrevet på’American Journal of Gastroenterology, C’Det var en større forekomst av ulcerøs kolitt (Cu) blant folket som tok isotretinoin. L’UC er en annen form for IBD som bare påvirker tykktarmen.

Studioet fant at UC var mer utbredt i de som har tatt isotretinoin i to måneder eller mer.

Imidlertid motsier andre studier direkte testene som støtter forbindelser mellom legemidlet for akne og # 8217; IBD. I 2016, European Journal of Gastroenterology & Hepatologi undersøkte forekomsten av IBD blant folk som har tatt isotretinoin og de som ikke har tatt stoffet.

Studien fant at IBD-prisen var den samme mellom begge gruppene. Dette brakte forskere til å konkludere med at 8217; Isotretinoin ikke øker IBD-risiko, inkludert Crohns sykdom.

Denne studien i 2016 var den mest komplette forskningen oppdatert. Men koblingen mellom isotretinoin og Crohn forblir kontroversiell og ufullstendig. Noen av grunnene til motstridende resultater inkluderer:

 • Forskjellig i tilfeller av studier
 • Forskjeller i tyngdekraften til akne
 • Variasjoner i måten enkeltpersoner svarer på forskjellige doser
 • Manglende vurdering i studier på bruk av antibiotika og andre tidligere behandlinger for akne;
 • Utilstrekkelig dokumentasjon av symptomene på Crohns sykdom før studier utføres

C’er også Søk utgitt i Journal of Environment and Health Sciences Antyder at noen mennesker viser symptomer på Crohns sykdom før du tar isotretinoin. Det er ikke klart hvis stoffet har ennå ingen effekt på disse symptomene.

L & # 8217;

L’isotretinoin er et ekstremt kraftig stoff. Selv om det kan bidra til å klargjøre alvorlige former for akne, er det store bekymringer om muligheten for alvorlige bivirkninger. I noen tilfeller kan disse bivirkningene vedvarer lenge etter å ha forstyrret stoffinntaket.

I tilfelle av Crohns sykdom og andre former for IBD, er det nødvendig å vurdere risikofaktorer før du tar dette stoffet. Hvis du har en personlig eller familiehistorie av inflammatoriske forhold, kan legen gi råd til isotretinoin-bruk.

Det er ikke noe tilstrekkelig bevis for å demonstrere at ingrediensen forårsaker Crohns sykdom, men risikoen kan overvinne fordelene ved behandling av # 8217; akne. Legen din vil til slutt hjelpe deg med å ta denne avgjørelsen.

L’Isotretinoin risikerer å stille spørsmål og svar

Spørsmål:

Hva er de andre risikoen forbundet med isotretinoininntaket?

TIL:

Profilen til bivirkningene av’isotretinoin er ganske bred. Bivirkninger Rapporter kan deles inn i to kategorier: bivirkninger som involverer huden og de som involverer de indre organene. De vanligste dermatologiske manifestasjonene er tørr hud, lepper og munn. Pasienter kan også manifestere øyesymptomer som okular, smerte eller rødhet. Bivirkninger som involverer indre organer inkluderer muskelsmerter, magesmerter, forverring av # 8217; astma og sjelden, forvirring og svimmelhet, blant annet. Den alvorligste risikoen er teratogenicitet, som refererer til potensialet for misdannelse av et embryo hvis en kvinne tar på seg isotretinoinen, er eller forblir gravid.

University of Illinois-Chicago, medisinske medisinske Svarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.