C & # 039; Det er noen sannheter om bekreftelser av Cortisolo Blocker?

Sannhet

Cortisol blokkere bidrar til å redusere nivået av kortisol. Cortisol er et hormon, noen ganger kalt stresshormon. Hans hovedoppgave hjelper kroppen din til å fungere godt i stressetider.

Cortisol blokkere kan være effektive i behandlingen av høyt nivå kortisol forstyrrelser, for eksempel Cushing Syndrome. Imidlertid markedsføres de også som kosttilskudd som kan hjelpe deg med å bremse din appetitt, gå ned i vekt og bygge muskler.

Å undersøke om C’det er eller ikke av sannheten i disse utsagnene, det bidrar til å vite hvordan kortisol og # 8217; det er kortisol og hvilken rolle spiller i helsen din.

Finn ut hvorfor kokosnøttoljen er koblet til vekttap »

COS’er kortisol?

Cortisol er et stresshormon produkt naturlig. Når du føler deg frykt eller fare, aktiverer en del av hjernen din som heter Hypothalamus ditt svar og flykte / flykte. Ring binyrene i aksjon. Binyrene reagerer ved å slippe en bølge av stresshormoner.

Hovedstresshormonet er kortisol. Hans oppgave er å effektivisere arbeidsbelastningen til kroppen din slik at du kan fokusere på den umiddelbare trusselen. En annen av hormonene er adrenalinen, som forteller ditt hjerte å slå raskere. Øker også blodtrykket og gir deg mer energi.

Cortisol hemmer effektiviteten av insulinet som øker blodsukkernivået (glukose). Øk hjernens sirkulerende glukose ved å gi bedre årvåkenhet. Det forbedrer også kroppens evne til å reparere vev. Ikke-essensielle funksjoner som vekst og utvikling er redusert. Reproduksjonssystemet, fordøyelsessystemet og svarene på immunsystemet blir også undertrykt.

Hva kan forårsake unormale kortisolnivåer?

Kortisolnivåene øker og reduserer naturlig i løpet av dagen. I fravær av trusler er ditt nivå av kortisol høyere når du våkner om morgenen og senker når du er klar til å sove. Barn har en tendens til å ha mindre kortisol enn voksne. Bortsett fra stress, kan noen ting påvirke kortisolnivået, inkludert:

  • trening
  • søvn
  • Gjør skiftarbeid
  • temperatur
  • Alkohol og koffein
  • Infeksjon og traumer
  • Orale prevensjonsmidler og graviditet
  • Noen stoffer, inkludert steroider
  • fedme
  • sykdom

Hvis kortisolnivåene dine er unormalt høye i lang tid, kan det føre til at en sjelden forstyrrelse kalles Cushing Syndrome. Behandling for Cushing Syndrome kan inkludere en kortisolblokker. En sjelden årsak til høy kortisol er en kreft som produserer ACTH utenfor hypofysen. Selv problemene med binyrene kan forårsake høye nivåer av kortisol.

Sekund Mayo Clinic, Overeksponering til stresshormoner, inkludert kortisol, kan forårsake problemer i nesten alle kroppsprosesser, øke vektøkning Risiko, søvn og angstproblemer.

C’Det er noen sannheter om uttalelsene fra Cortisolo Blocker?

Langvarig stress kan holde kortisolnivået høyt. Det er imidlertid ingen tester til støtte for «uttalelse av at kortisolblokkere bidrar til å gå ned i vekt, andre Katherine Zeratsky, RD, LD av Mayo Clinic.

Til tross for dette gjør mange bedrifter gode uttalelser om kraften i kortisolblokkere på vekttap. I noen tilfeller grep regjeringen for å avslutte anklagene. For eksempel, i 2006, US Food and Drug Administration (FDA) sendte et advarselsbrev til bodybuilding.Com på ubegrunnede uttalelser gjort på mange av sine produkter, inkludert kortisolblokkere.

Du kan fortsatt kjøpe disse og andre kortisolblokkere, men gjør din forskning før du bruker dem. Snakk med legen din før du tar noe kosttilskudd for å gjøre alvorlige vekttapserklæringer.

De slankende piller og passige fonds er generelt ikke en god ide. Det er heller ikke et raskt vekttap. For en sunn vektstyring, Sentre for sykdomskontroll og forebygging Fortsett å anbefale et balansert kosthold kombinert med vanlig trening hvis du trenger å gå ned i vekt, tenk når det gjelder livsstil i stedet for & # 8220; diett & # 8221;. Det er det lange spillet som teller.

Hvordan vet jeg hvor mye kortisol har?

Kortisolnivåer kan bestemmes med blod- eller spytteksamen. Det krever vanligvis flere tester på forskjellige tider av dagen. En 24-timers urinprøve kan fortelle deg den totale mengden kortisol i urinen på den dagen, men det vil ikke vise hvordan det varierer i løpet av dagen.

For å gjøre de beste skrittet mot god helse, ikke gjør antagelser om dine hormonelle nivåer. Snakk med legen din for å ta en test. Derfra kan de hjelpe deg med å ta sunne og effektive tiltak for å balansere hormonene dine og gå ned i vekt.