Bygg sunne vaner: Erstatt røyking med sunnere aktiviteter

Nye vaner, nye aktiviteter

Å gjøre røykingstoppsbeslutningen kan bli mye lettere når du finner andre aktiviteter for å fylle tiden da den var okkupert av røyken. I følge Nasjonale institutter av helse, En effektiv strategi for å eliminere dårlige vaner som røyking er å erstatte dem med nye, sunne rutiner. Selv om dette kan virke lettere å si det å gjøre, kan du endre en dårlig vane kanskje ikke så vanskelig som det virker. Forskning har vist at nøkkelen til å endre A’vane kan bo i det klare valget av miljøet.

Beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet

Andre studier utført av Professoren i psykologi av Duke University Wendy Wood, Miljømessige signaler spiller en viktig rolle i kontroll over vår oppførsel. Tre studier viser at når folk har en «8217; vane forbundet med et bestemt sted, har de en tendens til å gjenta sine handlinger selv når de ikke vil, men de er i det eller # 8217;. For eksempel, folk som kjøper hurtigmat i en bestemt restaurant eller ser på TV på et bestemt sted, har en tendens til å fortsette å gjøre det. Røykere som ønsker å slutte å erstatte sin dose nikotin med en’sunnere aktivitet kan lære av Woods råd.

Treesøk antyder at fysiske stillinger er noen av de kraftigste tegnene på atferd. Anbefaler at hvis du vil slutte å røyke, begynn å være oppmerksom på hvor du vanligvis går for å røyke. Når du forplikter deg til å stoppe, ta skritt for å unngå å tilbringe tid på disse stedene. Velg i stedet for å gå et annet sted, som treningsstudioet for å lage litt & # 8216;. Bruk forskjellige utgivelser og innganger og unngå steder hvor du møter andre for å røyke hvis du har angitte røykeområder. Tre studier tyder på at endring av miljøet ditt vil du ha flere sjanser til å støtte ny oppførsel over tid.

Finn nye måter å sosialisere

La oss ta en titt på noen spesifikke måter å gjøre en sunn forandring. Guru av vaner Charles Duhigg, Forfatter av & # 8220; Kraften til vane & # 8221; antyder at vanene består av tre elementer:

  • Et utgangspunkt som utløser vanen
  • En rutinemessig sekvens av vanlige handlinger
  • En belønning du får for å overvinne rutinen

For å endre din vane å røyke, må du endre ideene, inkludert hva din oppførsel utløser.

Tenk på hvor og når du vanligvis røyker. Mange mennesker blander sosial tid med røykingstid. Hvis du er en av dem, må du finne nye måter å sosialisere og slappe av. For eksempel, anta at signalet ditt skal røyk er en pause på jobben. Hver dag under pause, finner du deg selv å bli med i en sosial røykemengde. Dette utløser din rutine, som er å røyke to sigaretter ut mens du snakker med kolleger. Din belønning: Sosial tid med vennene dine, sammen med hastet du får fra nikotin.

Hvis du er forpliktet til å slutte å røyke, må du erstatte signalet, rutinen og belønningen med et nytt system. Anser ideen om å lage en plan for å tilbringe pause ved å sosialisere på en annen måte. For eksempel kan du spørre en røykfri venn, som støtter din beslutning om å stoppe, for å bli med deg under pause for å få en rask tur. Men du vil ha belønning for sosial tid, men uten sigaretten.

Nye aktiviteter og rutiner

Røyking er en’vane vanskelig å bryte av mange grunner. Ikke bare nikotin skaper fysisk avhengighet, men røykere røyker vanligvis flere ganger om dagen. Dette betyr at du kan koble røyken til mange andre aktiviteter og rutiner som utgjør ditt daglige liv. For eksempel, mange mennesker modige en sigarett før eller etter å ha spist et måltid. For å eliminere røykvanen permanent, vil det bidra til å utvikle noen nye rutiner som automatisk forbinder for å røyke.

Hvordan utvikle disse nye rutinene? Bidrar til å riste en po & # 8216; ting. Vanligvis lunsj på pulten og deretter gå ut for en sigarett? Gjør en endring og start lunsj i kantine med venner. Du liker å røyke en sigarett før du begynner å forberede middagen for familien din? I stedet, prøv å ta deg tid til å chatte med en kjære eller leke med barna dine. Ikke bare vil du unngå å røyke, men du vil bli påminnet om en av grunnene til at du kanskje vil stoppe: Gi et godt eksempel på familien din.

Bygge bedre vaner: forblir dedikert

Selv om du endrer miljøet og rutinene som bestiller deg, røyker du, kan du fortsatt møte symptomene på nikotinen. Heldigvis er disse symptomene midlertidige. Videre kan de nye sunneste vanene som bygger, hjelpe deg med å fortsette og forbli trofast mot din beslutning om å stoppe. Nikotinutskiftningsterapi eller andre stoffer kan bidra til å redusere fysiske avholdenhetssymptomer. Hvis interessert, diskuter disse alternativene med legen din.

Du vil snart finne ut at de nye belønningene som kommer fra røykfrie langt overskrider dine gamle erfaringer. De inkluderer:

  • Frisk luft i stedet for røykfylt luft
  • en følelse forfrisket av # 8217; trening
  • Mer tid brukt med fokus på familie og venner

I det lange løp vil du gjerne ha vært dedikert til dine nye sunnere vaner.