Buthyurric Acid: som er og # 039; er og hva er fordelene?

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

L’butyrisk syre er en fettsyre som er opprettet når gode bakterier i # 8217; tarmen bryter ut diettfibre.

Det finnes også i animalsk fett og vegetabilske oljer. Imidlertid er mengden av butyrrinsyre som er tilstede i matvarer som smør og klarert smør, liten sammenlignet med mengden som produseres i # 8217; tarmene.

Hittil har kun begrenset forskning blitt gjort, spesielt på mennesker, for å forstå fordelene ved # 8217; butyrisk syre.

Imidlertid synes de første testene lovende. Forskere fortsetter å undersøke det potensialet som 8217; butyrisk syre må forbedre helsen til & # 8217;.

Fortsett å lese Finn ut mer om de mulige fordelene med [8217; butyrrensyre og hva forskerne har oppdaget så langt.

COS’er akkurat den butyrriske syren?

L’butirricyre er kjent som kortkjede fettsyre (SCFA). Det er en av de vanligste SCFA i # 8217; tarmene, sammen med eddiksyre og # 8217; propionsyre.

Disse tre fettsyrene er blant 90 og 95 prosent av scfas i tarmene dine.

SCFAS er mettede fettsyrer som er opprettet når venner bakterier bryter ut diettfibre.

De viktigste helsemessige fordelene med Dell’Buthyurry-syre og andre SCFA er deres evne til å gi energi til kolonceller. L’butirricyre gir kolonceller 70 prosent av deres totale energibehov.

L’Butyrisk syre har mange andre navn, inkludert butyrat og butansyre.

Hva er fordelene med «custyrrinsyre?

Du har sikkert hørt at å spise fibre er bra for fordøyelsen. En del av grunnen til at å spise flere fibre kan forbedre helsen til # 8217; tarmene er fordi det bringer tykktarmen til å produsere mer butyrisk syre.

Selv om kliniske studier er begrenset, tyder den første undersøkelsen at buthyrizcyren kan ha flere fordeler, som beskrevet nedenfor.

Dell’irritabel tarm og Crohns sykdom

Noen søk tyder på at rekruttering av buttersyre kosttilskudd kan potensielt brukes som en behandling for syndromet av Dell’irritabel tarm (IBS) og morbo av Crohn.

I en randomisert dobbeltblind placebo studere, 66 voksne med IBS mottok en daglig dose på 300 milligram (mg) natriumbutterate eller placebo. Etter 4 uker rapporterte deltakerne i den butirricyregruppen en betydelig lavere magesmerter.

I en annen studie, Forskere har administrert til 13 pasienter med kronen 4 gram butyhydrisk syre per dag i 8 uker. På slutten av 8 ukers behandling, hadde 9 av de 13 deltakerne forbedrede symptomene.

Tykktarmskreft

De fleste undersøkelser på evnen til # 8217; butyrisk syre for å forebygge eller behandle tykktarmskreft har blitt utført på dyr eller isolerte celler.

I en studere, Forskere fant at natriumbutyrat blokkerte veksten av kolon-rektumkreftceller. Den samme studien oppdaget også at cellehastigheten øker.

Forskerne tyder på at en større forsyning av matfibre, som kan øke mengden av butiksyre produsert av tarmen, kan bidra til å redusere risikoen for tykktarmskreft.

Imidlertid er flere studier nødvendig på’mannen til å utforske dette.

Følsomhet for # 8217; insulin

Personer med type 2 diabetes har ofte det Lav mengde av bakterier som produserer butyrisk syre i tarmen.

Dyrestudier har vist at økningen av kostfiberinntaket kan forbedre følsomheten for følsomheten for risikoen for fedme.

Men akkurat nå er det begrensede tester som tyder på at 8217; stigende Dell ‘# 8217; butyrisk syre hos mennesker har samme effekt på følsomhet overfor følsomheten til insulinet.

I hvilke matvarer l’butirricosyre?

Mesteparten av’Butyrsyre i kroppen kommer fra bakterier i # 8217; tarmene. Mengden av butyrisk syre i maten er liten i forhold til mengden som produseres av intestinale bakterier.

L’dietetisk butyrisk syre er plassert i det følgende mat:

 • ghee
 • ku melk
 • smør
 • Sheeps melk
 • geite melk
 • morsmelk
 • Parmesan ost
 • rødt kjøtt
 • Vegetabilske oljer
 • Sauerkraut

Smør er en av de beste matkildene til butyrisk syre. Av 11 prosent Saturi fett i smør kommer fra SCFA. L’Butyrisk syre er omtrent halvparten av disse scfasene.

Du kan også ta butirricen som et supplement. Natriumbutyrat er en av de vanligste former for supplement. Du kan kjøpe dette tillegget i de fleste naturlige eller nettbutikkbutikker.

Men husk at på dette tidspunktet er fordelene med butyrriske syre kosttilskudd ikke godt forstått. Diskuter fordelene og ulemper med legen din.

Øk kostfiberinntaket er en annen måte å øke mengden av smørsyre i # 8217; tarmene. Bakterier i # 8217; tarmen mat hovedsakelig av resistente stivelser som kroppen din ikke kan bryte ned.

kan Finne Disse fruktbestandige amider, hele korn, belgfrukter og grønnsaker, for eksempel:

 • artisjokker
 • hvitløk
 • løk
 • asparges
 • poteter
 • bananer
 • Epler
 • aprikos
 • gulrøtter
 • havrekli

Du kan også finne resistente stivelser i karbohydrater som er tilberedt og deretter avkjølt, som:

 • havre
 • bønner
 • ris
 • poteter

Hvor mye butyrisk syre trenger du?

For øyeblikket er det ingen retningslinjer for mengden av smørsyre du trenger.

Øk fiberinntaket kan være den beste strategien for å øke mengden butyrisk syre i # 8217; tarmene. De rikeste matkildene inneholder også relativt lite av denne fettsyren med hensyn til mengden som er opprettet av intestinale bakterier.

Det er bivirkninger av’butyrisk syre?

For øyeblikket er det begrensede kliniske tester på sikkerheten til buthyres syren.

I studere nevnt tidligere som fant at integrasjonen av butyhydricsyre kan forbedre symptomene på # 8217; IBS, har forskere ikke rapportert bivirkninger på dosen på 300 mg per dag.

Men hvis du er gravid eller du ammer, vil du kanskje unngå integrering av butyrisk syre.

en Animal studie De har oppdaget at å gi natriumbutyrat til rotter i svangerskapet og laktating har ført til motstand mot motstanden mot insulinet og en økning i # 8217; fettakkumulering i deres avkom.

Bunnlinjen

På dette tidspunktet ble det kun gjennomført begrenset forskning på mennesker fullt ut for å forstå fordelene ved # 8217; butyrisk syre. Imidlertid antyder søket som er publisert så langt at den butirricyren kan være nyttig for helsen til ypesestivsystemet.

Basert på hva vi for øyeblikket vet, øker den beste måten å øke denne fettsyren i systemet, øker matfiberinntaket. Frisk frukt, grønnsaker, belgfrukter, valnøtter, frø og hele korn er alle gode kilder til fiber.

Andre matvarer som klarert smør, smør og melk inneholder butyhydrisk syre. Imidlertid er nivåene lave i forhold til det som produseres når venner bakterier i # 8217; tarmene nedbrytes og gjærende matfibre.